shopping_cart
kr
Familjeäventyr Göta kanal
Sjötorp, Västergötland (ca 30 km)
1 natt 1 590 kr / pers
  • doneEn natt på Sjötorps Vandrarhem & Rum
  • done1 x frukost
  • done1 x lunchpaket inkl dryck
  • done1 x middag (exkl dryck) på restaurang Kajutan
  • doneCykelservice vid ev problem
  • doneHyrcykel & färdbeskrivning
  • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
  • doneSänglinne och handduk
  • doneUppgradera ditt boende med dusch/wc på rummet
  • doneCykelkärra

Ta chansen och cykla längs med en av Sveriges mest kända turistattraktioner. Göta kanal är inte bara ett av Sveriges största byggnadsverk den är också en vacker sevärdhet i sig där cykelleden slingrar sig fram längs med vattnet.  

I det här cykelpaketet väljer du själv hur långt du vill cykla längs med kanalen vilket gör det här till ett perfekt cykeläventyr för hela familjen – eller dig som bara vill cykla lite grann och känna vinden svepa genom håret medan du beundrar de vackra vyerna. Göta kanal, 190 km lång sträcker sig från Sjötorp, där detta cykeläventyr startar, till Mem vid Slätbaken med 58 slussar längs med vägen.

Du sover gott på familjära Sjötorps Vandrarhem & Rum som ligger centralt i Sjötorp och som erbjuder nyrenoverade och fina rum i lantlig stil. Här har du tillgång till kök och tv-rum. Dusch och wc hittar du i korridor men för 250 kronor per person kan du uppgradera ditt rum till ett rum med dubbelsäng och eget badrum. Gratis parkering ingår. Morgonen därpå serveras en god frukost på restaurang Kajutan.

Dag 1

Cykla tätt intill kanalen

Cyklarna hämtas ut på förmiddagen mellan kl 09.00-11.30 vid Sjötorps cykeluthyrning som ligger precis norr om kanalbron. Du cyklar hela tiden tätt intill Göta kanal på den gamla dragvägen där oxar förr drog fram båtarna. Efter cirka 7 km cykling från Sjötorp så kommer du fram till Lyrestad och efter cirka 10 km når du fram till Norrkvarns slussområde där du kan beskåda en del av Göta kanal uppbyggt i miniatyr. Orkar du cykla lite till så är det bara 4 km kvar tills du når Hajstorp som är en av Göta kanals vackra pärlor – missa inte det mysiga kaféet eller hantverksbod.

Med dig i packningen har du det goda lunchpaketet från Maltes fisk och delikatesser som du kan njuta av när helst andan faller på. Väl tillbaka i Sjötorp så får du nycklarna till ditt rum i samband med att du lämnar tillbaka cykeln. I Sjötorp kan du även besöka glasskiosken, hantverksbutiker, köpa rökt fisk eller besöka kanalmuséet. Här är inte badstranden långt bort och på kvällen kan du om du vill njuta av den fina solnedgången över Vänerns vatten.

Efter avslutad cykeltur är du välkommen till den mysiga restaurangen Kajutan som ligger precis intill Göta kanals slussar och njuta av en god middag. Efter avslutad måltid rekommenderar vi att du tar en liten promenad i Sjötorp och kikar på alla fina båtar som ligger förtöjda.

Sjötorps Vandrarhem & Rum
Lunchmatsäck och middag
30 km
Dag 2

Frukost och hemresa

Efter en god natts sömn så äter du frukost i lugn och ro, innan det är dags för hemresa.

Om du inte har bråttom hem kan du passa på att besöka Surö bokskog som ligger ett par km från Sjötorp. Surö bokskog är klassad som nationalpark och Europas nordligaste bokskog.

Frukost

Avboknings- och återbetalningspolicy

Aktuella avbeställningskostnader under COVID-19:
- fri avbokning fram till 30 dagar före avresa.
- 30 dagar före avresa, 100% av paketets totalpris.
Du kan även välja att köpa ett avbeställningsskydd för 125 kr/person som gäller vid sjukdom.

2 Omdömen star_rate star_rate star_rate star_rate star_half

Helhetsintryck star_rate star_rate star_rate star_rate star_half
Värde för pengarna star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Bemötande och service star_rate star_rate star_rate star_rate star_half
Boende star_rate star_rate star_rate star_rate star_half
Matupplevelse star_rate star_rate star_rate star_rate star_half
Cykelupplevelse star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
augusti 2020
Anna-Carin Dammbro
Cykelupplevelsen var helt fantastisk med gott lunchpaket och god lunch vid återkomsten. Vi bodde på Vassbackens camping. Fin camping men saknade service inriktad personal. Engagemanget och bemötandet måste bli bättre på campingen.
augusti 2018
Susann Gustafsson
Väldigt bra bemötande av personalen på Sjötorps fritidscenter. Trevlig tur längs Göta kanal. Kunde varit lite bättre cyklar som man kunde välja på.
- Närmaste flygplats: Landvetter, Göteborg eller Axamo, Jönköping
- Närmaste tågstation: Skövde
- Länsbussar tar dig från Skövde till Sjötorp.
Sjötorp, Västergötland

Fler cykelpaket i närheten