Upptäck Göta kanal i lugn takt
Cykling: 54 km med start i Sjötorp, Västergötland
1 990 kr/pers (1 natt)
sell
Pris
1 990 kr/pers
hotel
Boende
1 natt
directions_bike
Cykling
54 km

Allt detta ingår

 • doneEn natt i egen 4-bäddsstuga (alt 2-bäddsstuga) i Jonsboda
 • done1 x frukost
 • done1 x lunchpaket (Dag 1)
 • done1 x middag (exkl dryck)
 • done1 x lunch på restaurang Kajutan exkl dryck (Dag 2)
 • doneHyrcykel & turbeskrivning
 • doneCykelservice vid behov

Möjliga tillval

 • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar på Sjötorps vandrarhem
 • doneCykelkärra 2 dagar: 200 kr
 • donePackväska 2 dagar: 150 kr
 • doneCykelhjälm: 100 kr
 • doneHusdjur är välkomna (förbokas)

Njut av en förtrollande cykelsemester längs Göta kanal. På denna tvådagarsresa får du uppleva 16 slussar och flera broar, samtidigt som du trampar längs den bilfria cykelvägen intill kanalen. Paketet passar både barnfamiljer och den som vill upptäcka Göta kanal i lugn takt.

Göta kanal, känt som ”Sveriges blå band”, är en av världens mest fascinerande vattenvägar. Denna 190 kilometer långa handgrävda kanal tog 22 år att bygga. I det här cykelpaketet cyklar du hela tiden intill vattnet på den bilfria kanalbanken. Missa inte att ta en tur med Europas minsta färja, Lina. Du cyklar på moderna 3-växlade damcyklar av mycket hög kvalitet med pakethållare och cykelkorg.

Pris för barn mellan 3-12 år: 1 390 kr.

Dag 1 - Cykla längs Sveriges blå band

hotelEgen stuga, Jonsboda
restaurantLunchpaket och middag
27 km
Göta kanal - barn cyklar

Hämta din cykel mellan kl. 09:00-11:30 vid Sjötorps cykeluthyrning, strax norr om kanalbron, och påbörja din cykeltur längs Göta kanal på den historiska dragvägen. Njut av det vackra, grönskande kulturlandskapet med gårdar, djur och åkrar. Det finns mycket att upptäcka längs vägen.

Efter ca 7 km når du Lyrestad, en idyllisk by vid kanalen där du kan njuta av en fika, utforska butiker eller besöka forntida lämningar. Tre kilometer senare kommer du till Norrkvarns slussområde, där du kan se Göta kanal i miniatyr och de kända "hotellstubbarna". I packningen har du ett smakfullt lunchpaket från Maltes fisk och delikatesser att avnjuta när det passar.

Efter ytterligare 15 km cykling passerar du Hajstorps slusskafé, en av Göta kanals verkliga pärlor, och snart är du framme i Töreboda där färjan Lina (Europas minsta färja) trafikerar kanalen. En tur till andra sidan kostar 1 krona. Efter stoppet i Töreboda har du bara 7 km till mysiga och lugna Jonsboda. Här väntar en god middag på kvällen samt ert boende för natten.

Om du vill cykla lite längre kan vi rekommendera en tur till Tåtorp vid sjön Viken med en av kanalens handvevade slussar. Längs vägen passerar du en liten ö som markerar kanalens högsta punkt.

Dag 2 - Frukost, cykling och hemresa

restaurantFrukost
27 km
sjotorp-hamnen-sweden-by-bike

Efter frukost cyklar du tillbaks mot Sjötorp, fast nu i motsatt riktning. Passa på att besöka de platser du eventuellt missade under gårdagen - det finns garanterat någon glasskiosk eller butik du inte hann med att utforska då.

Väl framme i Sjötorp återlämnar du cykeln och promenerar till den mysiga restaurangen Kajutan som ligger precis intill Göta kanals slussar. Där kan du äta en härlig lunch, och efteråt rekommenderar vi att du tar en liten promenad i Sjötorp och kikar på alla fina båtar som ligger förtöjda.

Cykelpaketet betalas direkt till arangören.

Aktuella avbeställningskostnader:
- fri avbokning fram till 25 dagar före startdatum.
- 24-14 dagar före startdatum, 50% av paketets totalpris.
- 13 dagar före startdatum, 100% av paketets totalpris.
Du kan även välja att köpa ett avbeställningsskydd för 125 kr/person som gäller vid sjukdom.

5 Omdömen

Helhetsintryck
Värde för pengarna
Bemötande och service
Boende
Matupplevelse
Cykelupplevelse
juni 2023, Lars A.
Tjo En skön och lugn tur för 3:e gången Sjötorp-Jonsboda-Sjötorp☀️☀️☀️
juni 2023, Lena J.
Ett paket som passar alla. Så himla mysigt. Att vi sen hade jättetur med vädret är bara ett plus. En aktivitet att komma tillbaka till.
juli 2022, Börje Karlsson
Ont i rumpan men annars var det en underbar tur.
juni 2021, Susan G.
Fantastisk cykelupplevelse. Grabbarna på Sjötorps Cykeluthyrning var väldigt tillmötesgående med bra utrustning och goda råd (10 stjärnor till dem!) Vägen utefter kanalen var i utmärkt skick och därmed lättcyklad. Maten som ingick i paketet var väldigt god. Helhetsbetyget dras ner av boendet, även om det var rent och snyggt och vackert beläget. En ”morrande” kyl samt gnisslande dörrar i servicehuset störde nattsömnen å det grövsta.
augusti 2020, Ewa-Britt Gunnstedt
Blev en väldigt fin tur. Regnet gjorde ett uppehåll precis i rätt tid.