Cykla Göta kanal från Väst till Öst
Cykling: 155 km med start i Töreboda, Västergötland
15 950 kr/pers (4 nätter)
sell
Pris
15 950 kr/pers
hotel
Boende
4 nätter
directions_bike
Cykling
155 km

Allt detta ingår

 • done4 nätter (del i dubbelrum med dusch/wc på rummet). Dag 3: wc på rummet, dusch i korridor.
 • done4 x frukostbuffé
 • done3 x lunch (varav 1 picknicklunch att ta med)
 • done3 x middag exkl dryck (se dagsbeskrivningar)
 • doneInträde till Göta kanalmuseét i Sjötorp
 • doneTransport Karlsborg-Motala runt sjön Vättern
 • doneBåttur med M/S Kung Sverker (Motala-Borensberg)
 • done7-växlad cykel med cykelkorg (från 13 år) Töreboda-Karlsborg
 • done3-växlad cykel med cykelkorg (från 13 år) Borensberg-Söderköping
 • doneKylväska för 2 pers (för att packa med egen proviant på vägen)
 • doneBagagetransport mellan boendena
 • doneCykelkarta och färdbeskrivning
 • doneCykelservice (gäller endast hyrcyklar som ingår i paketet)

Möjliga tillval

 • doneEnkelrumstillägg: 1 600 kr
 • doneExtranatt (del i dubbelrum) på pensionat Prästgården: 925 kr per person/natt
 • doneExtranatt (enkelrum) på pensionat Prästgården: 1 050 kr per rum/natt
 • doneCykelbåt över sjön Asplången: 100 kr per person (betalas på plats)
 • doneAvbeställningsskydd: 250 kr per person

Det här cykelpaketet tar dig längs hela Göta kanal från Vänern till Östersjön. Cykelsemestern startar i Töreboda och slutmålet är Söderköping och Mem vid kanalens utlopp i Östersjön. Du cyklar längs den bilfria dragvägen utmed hela Göta kanal och passerar 58 slussar i detta 200-år gamla byggnadsverk. Njutbar cykling och trevliga båtturer (totalt 3,5 tim) ingår i paketet som sträcker sig längs Sveriges blå band.

Cykla bekvämt längs hela Göta Kanal och glid fram med båten M/S Kung Sverker mellan Motala till Borensberg. Upplev en fantastisk historieberättelse under fem dagar. Titta på slussning, njut av naturen, ta en paus när lusten faller på. Stanna till vid något av de kanalnära caféerna. Här väntar fantastiska upplevelser och minnen för livet.

I paketet ingår övernattning, frukost/lunch/middag (förutom på ett ställe där det är bättre att själv välja restaurang), hyrcyklar och bagagetransport mellan boendena. Det kan ni förstås välja bort, men för ett sånt här cykelpaket kan det vara skönt att ha den servicen för bagaget. Transport runt Vättern med bil och båtresor (totalt 3,5 tim) är inkluderade i priset. På så sätt får ni en riktigt fin kanalupplevelse med både cykel och båt. Över sjön Asplången på östgötasidan går en cykelbåt. Färden tar inte så lång stund, men där måste man lösa biljett på plats (100 kr per person). Stanna gärna till och fika vid mysiga Brådtom sluss medan du väntar på cykelbåten. Vi rekommenderar att du tar med egen cykelhjälm för bästa komfort och säkerhet.

Dag 1 - Töreboda-Sjötorp-Töreboda

hotelPensionat Prästgården, Töreboda
restaurantLunch och middag
directions_bike40 km
dubbelrum-pensionat-prästgården-töreboda-cykelsemester-sweden-by-bike

Cykelsemestern utgår från Töreboda, perfekt för den som kommer med tåg. Från Töreboda cyklar du på de bilfria vägarna utmed Göta kanal förbi 19 slussar till Sjötorp vid Vänern. I Sjötorp serveras lunchen på Café Baltzar vid hamnbassängen. För att lära dig mer om hur kanalen byggdes ingår inträde till kanalmuséet som ligger vid Sjötorps hamn. På eftermiddagen cyklar du åter mot Töreboda. Du bor på pensionat Prästgårdens familjära hotell och middagen serveras på Prästgårdens Trädgårdscafé. Njut i den härliga trädgården om vädret tillåter, eller inomhus i den familjära restaurangen.

Dag 2 - Töreboda-Forsvik-Karlsborg

hotelHotell Wettern, Karlsborg
restaurantFrukost, lunchpaket och middag
directions_bike35 km
karlsborgs-fästning-cykelpaket-sweden-by-bike

Efter frukost på pensionat Prästgården går cykelturen vidare mot dagens mål, Karlsborg vid Vättern. Idag cyklar du utmed Göta kanal förbi Lanthöjden som är en liten ö mitt i kanalen. Sedan vidare till Tåtorp vid sjön Viken. I Tåtorp finns en av de två handmanövrerade slussarna längs Göta kanal, den andra finns i Borensberg i Östergötland.

Dagens cykeltur tar dig ut på små slingrande vägar runt sjön Viken och vidare till Forsvik som du inte får missa. Forsviks Bruk är en av Sveriges äldsta industriella platser. Här finns unika byggnader i en lika vacker som historiskt intressant miljö med utställningar och aktiviteter för hela familjen. Därefter cyklar du vidare mot Karlsborg som har varit Sveriges reservhuvudstad en gång i tiden. Här rekommenderar vi verkligen en guidad tur på Karlsborgs färstning. Du checkar in på Hotell Wettern som ligger ett stenkast från den berömda fästningen. Här väntar en skön säng och trevlig kvällsbuffé.

Dag 3 - Karlsborg-Motala-Borensberg-Bergs slussar-Ljungsbro

hotelLjungsbro vandrarhem, Ljungsbro
restaurantFrukost och lunch
directions_bike25 km (transport runt sjön Vättern + M/S Kung Sverker)
gota-kanal-borensberg-göta-hotell-bergs-slussar-sweden-by-bike

Efter frukost blir det biltransport runt sjön Vättern till Motala. Därefter upplever du Göta kanal med båt. M/S Kung Sverker avgår från Motala hamn kl 10:30. Koppla av uppe på däck och avnjut lunchen som serveras ombord medan båten glider fram längs kanalen. Kl 12:30 anländer M/S Kung Sverker till Borensberg.

I mysiga Borensberg kan du passa på att se östgötasidans enda handdrivna sluss innan du cyklar vidare längs den fina, bilfria dragvägen utmed Göta kanal mot Berg. Under cykelturen passerar du flera slussar och viadukter. Det är en mäktig känsla att stå och titta ner på bilarna som åker under kanalen. Turen går genom det omväxlande östgötska landskapet med hänförande vyer. Den berömda slusstrappan i Berg består av 7 slussar som höjer och sänker båtarna inte mindre än 18 meter. Övernattning på Ljungsbro fritidscenter vandrarhem. På kvällen letar du upp något trevligt ställe för middag.

Dag 4 - Ljungsbro-Bergs slussar-Norsholm-Söderköping

hotelSöderköpings Brunn, Söderköping
restaurantFrukost, lunch och middag
directions_bike65 km (båtresa över sjön Roxen ingår + cykelbåt över sjön Asplången som betalas på plats)
cykla-göta-kanal-bergs-slussar-borensberg-sweden-by-bike

Vid Bergs slussar cyklar stiger du ombord på båten RoxenSnabben som tar dig över sjön Roxen. Båtresan tar ca 45 minuter. Cykelsemestern fortsätter med cykling längs Göta kanal och över sjön Asplången innan ni anländer till småstadsidyllen Söderköping. En nyhet är cykelbåten som tar dig över sjön Asplången. Turen kostar 100 kr och avgår mellan kl 10-16 (betalas på plats, ingår ej i priset). Passa på att fika vid Brådtom sluss medan du väntar på båten. Sedan cyklar du den sista biten in mot pittoreska Söderköping där du kan strosa omkring på kullerstensgatorna i den medeltida staden. Njut av en 3-rätters middag och övernattning på anrika hotell Söderköpings Brunn.

Dag 5 - Söderköping-Mem-Söderköping

restaurantFrukost
directions_bike12 km
upplev-göta-kanal-cykel-mem-östergötland-sweden-by-bike2

Njut av en härlig frukost i lugn och ro på hotellet. För dig som vill uppleva hela Göta kanal rekommenderar vi att du cyklar resterande 6 km ut till Mem vid havsviken Slätbaken och tillbaka igen. Här mynnar kanalen ut i Östersjön. Cykelfärden går på bilfria vägar längs kanalen med båtar som sakta glider fram i 5 knop. I Mem kan du äta lunch. Avsluta gärna turen i Söderköping med att åka en guidad tur med det lilla loket. Det var i pittoreska Söderköping som filmerna om Astrid Lindgrens Madicken spelades in. Du lämnar din hyrcykel på hotellet i Söderköping. Från Resecentrum går bussar/tåg tillbaka till Töreboda eller till din hemort.

30% av cykelpaketets pris ska betalas senast 7 dagar efter att bokningen är bekräftad. Resterande summa betalas senast 30 dagar innan avresa. Mer detaljerad information skickas ut i samband med bekräftad bokning

Avbokning:
Fram till 40 dagar före startdatum betalas en avgift (500 kr/person om resans pris är max 4 000 kr/person, 1 000 kr/person om resans pris är mer än 4 001 kr/person)
40-31 dagar före startdatum - 60% återbetalning
30-15 dagar före startdatum - 40% återbetalning
I4 dagar före startdatum - ingen återbetalning