Här besvarar vi vanliga frågor om bokningsprocessen, betalning, avbokning och mer. Hittar du inte svaret på din fråga här är du alltid välkommen att kontakta oss antingen via e-post: info@swedenbybike.com eller tel: 08-640 96 56.

Vad händer när jag skickar en bokningsförfrågan?

När du fyllt i formuläret och klickat på knappen ”skicka” går en förfrågan iväg till arrangören av cykelpaketet. Du kommer sedan att bli kontaktad av researrangören inom 24 timmar med ett svar kring tillgänglighet och slutgiltigt pris. Du har därefter möjlighet att acceptera eller avböja bokningen.

Hur gör jag om jag har en fråga innan jag vill boka?

Om det är något du undrar kring cykelpaketet eller kring bokningen är du alltid välkommen att höra av dig till oss så hjälper vi till. Du har även möjlighet att fylla i dina frågor i rutan ”Övrigt” i samband med din bokning. Då du inte förbinder dig till bokningen förens du accepterat svaret ifrån arrangören av cykelpaketet är det i de flesta fall enklast att börja med att skicka iväg en förfrågan.

Det har gått mer än 24 timmar sedan jag skickade min förfrågan och jag har inte fått något svar. Vad ska jag göra?

Skicka ett mail till oss med det bokningsnummer som du fått så hjälper vi till. Dubbelkolla också gärna i din skräppost så att svaret inte hamnat där. Vi följer kontinuerligt upp alla bokningar och arbetar för att allt ska gå så smidigt och snabbt som möjligt.

Hur gör jag om jag vill avbryta en bokning?

Så länge du inte accepterat arrangörens svar på din bokningsförfrågan är det fritt fram att avbryta när som helst. Skicka ett meddelande till arrangören eller till oss på swedenbybike.com med ert bokningsnummer så ser vi till att bokningen avbryts. Om ni redan accepterat arrangörens svar anses bokningen vara bekräftad. Vad som gäller då är olika beroende på cykelpaket. I de flesta fall är det gratis att avboka fram till ett visst antal dagar innan avresa. Närmare inpå kan det tillkomma en avbokningsavgift. Exakt vilka regler som gäller för din bokning framgår på sidan för cykelpaketet som du bokat. Hittar du inte vad som gäller är du alltid välkomna att höra av dig till oss på swedenbybike.com så hjälper vi till.

Vad händer om jag inte svarar på arrangörens bekräftelse?

Om arrangören har återkommit till dig efter att du skickat din förfrågan förväntar sig arrangören att du antingen accepterar eller avböjer bokningen. Om du inte svarar alls kan inte arrangören vara säker på att du vill genomföra bokningen och den kommer då att bli släppt och tillgänglig för någon annan att boka.

Hur betalar jag?

Betalning sker direkt till arrangören av det cykelpaket och skiljer sig åt mellan olika cykelpaket. Du kommer att få detaljerad information om hur du betalar i samband med att du bekräftar bokningen.

Blir det inte dyrare att boka via er än att boka direkt med arrangören?

Vår affärsmodell bygger på provision av förmedling av cykelresor. Det betyder att varken vi eller arrangören tar ut någon extra avgift mot kunden för att bokningen går via oss. Priset är därför detsamma som om du bokar direkt hos arrangören.

Då vi bryr oss mycket om våra kunder och vill att alla ska känna sig trygga bjuder vi på en extra olycksfallsförsäkring för alla som bokar via oss.

Vårt mål är att växa som företag och i samband med det utveckla svensk cykelturism. Det är tack vare den provision som vi får från reseföretagen som vi har möjlighet att vidareutveckla vår plattform och marknadsföra alla cykelpaket tillsammans med arrangörerna. Utan den provision som vi får skulle vi inte finnas, så tack ännu en gång för att du väljer att boka via oss!