Vanliga frågor

Hur fungerar webbplatsens söktjänst?
Sweden by Bike är en webbtjänst som samlar, lyfter fram och marknadsför cykelpaket, cykelleder, cykelområden (för dig som gillar downhill eller cross country) och fina boenden “längs vägen”.  Via vår söktjänst hoppas vi att du hittar det som passar just dig.

Vi säljer inga resor, men via söktjänsten kommer du enkelt i kontakt med boendet/reseföretaget. All kontakt sker direkt mellan dig och reseföretaget och alla eventuella bokningar, beställningar och betalningar görs direkt hos respektive boende/reseföretag. Söktjänsten är kostnadsfri för dig som besökare.

Hur kommer jag i kontakt med arrangören?
Du kan välja mellan olika cykelpaket där boende och hyrcykel ingår (eller finns som tillval) eller enbart ett boende som ligger längs med någon av Sveriges cykelleder eller i ett cykelområde. För att komma i kontakt med arrangerande reseföretag fyller du i ett enkelt webbformulär.

Du navigerar dig enkelt till alla erbjudanden som finns på vår hemsida uppdelade i olika kategorier, eller via kartan. När du hittat något du gillar och klickar på ”Boka här” så får du fylla i ett formulär som skickas till det reseföretag som står bakom erbjudandet. De kontaktar dig sedan med besked om tillgänglighet önskat datum och en prisuppgift. Därefter kan du välja att bekräfta din bokning. All fortsatt kontakt, inklusive betalning, sker direkt till reseföretaget.

Hur betalar jag?
Du betalar i enlighet med vad du och aktuellt reseföretag kommer överens om.

Hur avbokar jag?
Du avbokar genom att kontakta reseföretaget som du bokat ditt cykelpaket eller vistelse hos.