Göta kanal med Forsvik & Karlsborg
Cykling: 148 km med start i Töreboda, Västergötland
6 450 kr/pers (3 nätter)
sell
6 450 kr/pers
hotel
3 nätter
directions_bike
148 km

Allt detta ingår

 • doneEn natt på Pensionat Prästgården (del i dubbelrum)
 • doneTvå nätter på Hotell Wettern (del i dubbelrum)
 • done3 x frukostbuffé
 • done1 x lunch på Café Baltzar i Sjötorp
 • done1 x lunchpaket från Pensionat Prästgården i Töreboda
 • done1 x lunchpaket från Nymans Café i Karlsborg
 • done1 x middag på restaurang Krubb i Töreboda (två rätter exkl dryck)
 • done2 x middag på Hotell Wettern i Karlsborg (kvällsbuffé exkl dryck)
 • doneEntrébiljett till Göta kanal museét
 • doneGuidad tur på Karlsborgs Fästning
 • doneElcykel med cykelkorg och två packväskor. Medtag egen cykelhjälm.

Möjliga tillval

 • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
 • doneEnkelrumstillägg: 1 200 kr
 • doneBagagetransport: 2 000 kr (för 1-4 personer)
 • doneAvbeställningsskydd: 250 kr/person

I det här cykelpaketet får du mycket kanalkänsla och ett besök i Sveriges reservhuvudstad Karlsborg där det ingår ett besök på Karlsborgs ståtliga fästning. Vi kan utlova ett härligt skådespel när det gäller att se livet både på och bredvid kanalen. Detta cykelpaket innehåller många sköna cykelsträckor utmed Göta kanal och sjön Viken.

Det handlar om en historisk resa längs Göta kanal – Sveriges största kulturhistoriska byggnadsverk. Det här är ett cykelpaket för dig som tycker om att cykla lite längre sträckor och avsluta dagarna med god mat och bekvämt boende. Ta gärna tåget till Töreboda. Bekvämt och enkelt.


Prisavdrag 400 kr/person om du har egen cykel.

Dag 1 - Töreboda - Sjötorp - Töreboda

hotelPensionat Prästgården, Töreboda
restaurantLunch och middag
directions_bikeca 40 km

Göta kanaltrampen De Luxe börjar i Töreboda som är en perfekt utgångspunkt när man kommer med tåg. Därifrån trampar man utmed Göta kanal förbi 19 slussar till Sjötorp vid sjön Vänern. I Sjötorp blir man serverad lunch på Cafe Baltzar vid hamnbassängen (självklart döpt efter Baltzar von Platen som är kanalens upphovsman). För att veta lite mera om hur kanalen byggdes får ni inträde till kanalmuséet som ligger vid Sjötorps hamn.

När man är nöjd och belåten vänder cykelturen åter mot Töreboda. Ni bor på Pensionat Prästgårdens familjära hotell. Här bor ni i en trevlig miljö med alla bekvämligheter som Wi-fi, tv och badrum i ert rum. Rummen är nyrenoverade och går i smakfull herrgårdsstil med slipade gamla trägolv. Middagen serveras på Mandy`s Diner mitt i Töreboda nära Göta kanal. Här spelas rock´n roll musik i en skön 50-tals atmosfär.

Dag 2 - Töreboda - Forsvik - Karlsborg

hotelHotell Wettern, Karlsborg
restaurantFrukost. lunchpaket och middag
directions_bikeca 54 km

Efter en god frukost på Pensionat Prästgården går cykelturen vidare mot dagens mål - Karlsborg vid Vättern. Dagen bjuder på cykling utmed Göta kanal förbi Lanthöjden och vidare till Tåtorp vid sjön Viken. I Tåtorp finns en av kanalens två handvevade slussar. Cykla in till bruksorten Forsvik som anses vara Sveriges första industriort och hade redan i mitten på 1400-talet ett vattendrivet sågverk.

Turen tar er vidare mot Karlsborg som har varit Sveriges reservhuvudstad en gång i tiden. Här väntar övernattning och kvällsbuffé på Hotell Wettern.

Dag 3 - Upptäck Karlsborg

hotelHotell Wettern, Karlsborg
restaurantFrukost och middag
directions_bikevalfri cykling

Njut av den fina frukostbuffén där du sitter alldeles intill Göta kanal. Idag blir det en vilodag på er cykelsemester och möjlighet till återhämtning. Strosa omkring i det pittoreska Karlsborg, som ligger naturskönt mellan Vättern och Bottensjön. En guidad tur på Karlsborgs fästning står på dagens program. Här väntar en spännande tur tillbaka till 1800-talet. Den stora fästningen var inte helt färdig förrän 1907 och då hade byggnationen pågått i 88 år under fyra kungars regeringstid. Om vädret tillåter rekommenderas bad, då det finns vatten i stort sett runt hela Karlsborg. Efter dagens cykling väntar kvällsbuffé på hotellet och du njuter av ännu en kväll i Karlsborg.

Dag 4 - Karlsborg - Töreboda

restaurantFrukost och lunchpaket
directions_bikeca 54 km

Efter frukost cyklar du tillbaks mot Töreboda. på små slingrande vägar som tar dig runt sjön Viken och vidare till Töreboda. Stanna under färden och njut av ert lunchpaket (från Nymans Café i Karlsborg). Ett härligt stopp med vacker utsikt över sjön Viken är vid Beatebergs sexkantiga kyrka. Följ sedan kanalen från Tåtorp till Töreboda där färden avslutas.

30% av cykelpaketets pris ska betalas senast 7 dagar efter att bokningen är bekräftad. Resterande summa betalas senast 30 dagar innan avresa. Mer detaljerad information skickas ut i samband med bekräftad bokning.

Aktuella avbeställningskostnader:
- vid avbokning fram till 40 dagar före startdatum betalas en avgift (500 kr/person om resans pris är max 4 000 kr/person, 1 000 kr/person om resans pris är mer än 4001 kr/person).
- 60% återbetalning 40-31 dagar före startdatum.
- 40% återbetalning 30-15 dagar före startdatum.
- ingen återbetalning 14 dagar före startdatum.

1 Omdöme

star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Helhetsintryckstar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Värde för pengarnastar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Bemötande och servicestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
Boendestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Matupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Cykelupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outlinejuli 2021, Christer B./ Anita Larsson
Ett slutmål var Idas brygga. Huvudmåltid på restaurangen var väldigt bra. Boendet var bra men frukosten var urdålig, gammalt torrt bröd dåligt utbud bland annat. Dag fyra skulle vi hämta vårt lunchpaket, men ingen personal förstod vad vi pratade om. Vi fick efter ett tag en salladslåda med lax som var rå. Pensionat Prästgården var allt utmärkt med en förträfflig frukost och väl anrättad lunchpaket. Turen mellan Töreboda och Karlsborg krävde mer än 7-växlad cykel, vilket borde påpekas i reklambroschyren. Besöket på Karlsborgs fästning var intressant och givande.