Här berättar vi mer om våra tjänster och den kunskap vi erbjuder inom det vi är bäst på: svensk cykelturism och turismutveckling. Allt vi gör syftar till att nå vårt viktigaste mål – att inspirera och synliggöra Sveriges fantastiska cykelutbud till så många som möjligt.

En viktig del av det vi gör är att utveckla och kommunicera Sveriges fantastiska cykelutbud. Det gör vi dels via kommunikation i våra digitala kanaler, dels genom att erbjuda en rad andra tjänster inom cykelturism. Själva eller i samverkan med andra engagerade i vårt nätverk, erbjuder vi alltifrån utbildning och kurser till utvecklande av nya cykelturer och cykelpaket.

Utveckling, paketering och marknadsföring av nya eller befintliga cykelresor

Något av det vi kan allra bäst är framtagandet av nya cykelpaket och cykelturer. Vi hjälper till från ax till limpa och guidar beställaren. (ibland en kommun/destination, ibland en enskild företagare) i alltifrån vad man bör tänka på (vad vill en cyklist egentligen ha?), till att stötta med målgruppsanpassad kommunikation, marknadsföring och förpackning.
Så gott som alla kommuner och destinationer, boenden och platser har möjlighet att utvecklas på det här området – Sverige är magiskt för cykling och vi hjälper gärna till att ”cylistanpassa” ditt erbjudande.

Projektledning av både små och stora utvecklinsgprojekt

Vi delar gärna med oss av våra erfarenheter inom cykelturism och du är välkommen att anlita oss om du vill göra en förstudie eller har behov av projektstöd.

Utbildning och kurser

Själva, och ibland också i samband med partners, har vi hållit mängder av kurser inom cykelturism. 2020 höll vi till exempel en mycket uppskattat utbildningsserie för cykelguider.

Vi skapar också skräddarsydda utbildningar åt kommuner, destinationer, företag eller andra som på olika sätt vill förbättra sitt arbete med cykelturism.

Sweden by Bike har tagit fram kurser för den som vill utbilda dig inom cykelturism. Allt ifrån paketering och affärsutveckling till grunderna i cykelguidning. Kunniga föreläsare, tidseffektivt upplägg och handgripligt så att kunskaperna snabbt kan omsättas i praktiken.

Här hittar du mer information om våra aktuella kurser och utbildningar.

Skräddarsydda resor för grupper och företag

Förutom att vi, genom goda samarbeten med arrangörer och boenden, erbjuder över 100 färdiga cykelpaket, hjälper vi gärna till att skräddarsy resor för företag eller grupper. Det kan röra sig om en konferens, släktträff eller möhippa. Det här gör vi oftast tillsammans med någon av de kvalitetssäkrade cykelguider vi har i vår cykelguidepool.

Kommunikation och marknadsföring

Vill du nå till fler potentiella kunder och cyklister? Du vet var vi finns. Att förpacka och skapa målgruppsinriktade (relevanta – vi tror inte på ”spammande”) kampanjer är bland det roligaste vi vet. Varför? Samma som alltid. Vi vill få fler att cykla i Sverige.

Agerar moderator och föredragshållare

Behöver du en trovärdig och relevant moderator inom cykel och cykelturism? Då vet var vi finns. Vi har modererat diverse seminarier genom åren och i vår ”Sweden by Bike-familj” finns dessutom både kommunikatörer och journalister.

Slutligen – vi har ett nätverk vi är stolta över.
Vad behöver du hjälp med?

En del kallar det PR – vi kallar det att ha goda och välvårdade relationer. Vi kan den här branschen och vet ofta vem som är expert inom ett visst område för att ett cykelprojekt ska växlas upp. Vi har ett närverk vi är stolta över och samarbetar ofta med andra aktörer som kan komplettera oss på ett bra sätt.

Kontakta oss gärna om du söker någon viss kompetens kopplat till en cykelsatsning eller har ett utvecklingsbehov inom cykelturism. Vi är stolta över att ha ett så fint nätverk, och hjälper gärna till med alltifrån projektansökningar till själva genomförandet.