Pandora mixar världsscenen med cykelvär(l)den

Som firad Technodrottning med turnéer i många olika delar av världen har Anneli ”Pandora” Magnusson lärt sig att vara lösningsorienterad och ihärdig. Färdigheter som hon tar med sig när hon nu både växlar upp och sadlar om till sin nya karriär som färgstark cykelguide.  För Sweden by Bike berättar Pandora varför.

Varför har du valt att bli cykelguide?
Jag älskar flexibiliteten, energin och möjligheterna som cyklingen ger! Som artist, förälder och egen företagare behöver jag hålla både huvudet och kroppen stark och glad! Det behöver alla människor. Jag gör det genom cyklingen. Dessutom har jag länge funderat på ett komplement till artistyrket med sena nätter i en miljö där människor ofta är berusade. Där finns inte alltid rätt förutsättningar att mötas på riktigt. Cykelguide för mig är ett sätt att förhoppningsvis möta min ”glada publik” i en berusande utomhusmiljö i mindre grupper och på ett ”intimare” sätt där även samtalet får ta plats. Detta oavsett om man bara vill hitta en meningsfull fritidsaktivitet eller tycker att just Pandora som ikon och pionjär för 90-talsgenren Eurodance kan inspirera med sin historia.

Du är känd från musikens värld. Finns det några erfarenheter därifrån som du har nytta av när du guidar folk på cykel?
Hur många som helst! Positiv energi! Vanan att hantera människor i grupp, säkerhetstänket, ”underhållningen” och att varje människa, dag och plats innebär nya utmaningar. Efter snart 30 år som turnerande artist varav många resor inom Sverige, Asien, Tyskland, Finland och Australien har jag byggt upp stor förståelse, tålamod och kärlek till livet, människor och kultur. Lösningsorienterad är mitt andra namn! 

Finns det något med artisteriet som kan vara skönt att pausa?
Jag är artist först och främst, och i den världen är utseende, stil och mode viktigt. Jag cyklar för skojs skull och kan därför kosta på mig att vara lite mer prestigelös när det kommer till vad som är ”rätt” eller inte när det gäller utrustning, kläder etcetera i cykelvärlden. Tycker faktiskt att det är befriande att INTE behöva tänka på att vara ”rätt” för en gångs skull, utan bara njuta av cykling och natur! 

Vilken typ av turer och miljöer tycker du mest om när du cyklar?
Jag tycker mycket om att cykla i tyst skog, på skogsstigar eller anlagda (lätt till medel) MTB- spår med velodromer och bitvis tekniska partier där jag kan utvecklas i mitt cyklande. Sedan älskar jag grusväg i kombination med vacker natur, ängsmark, sjöar, hav. En annan sak jag gillar är olika kulinariska smakupplevelser, musik/kulturella och historiska sevärdheter. Har mina rötter i Jämtland och Finland så gärna turer till norrländska och finska fjäll och mattraditioner i framtiden!

Mer information om Anneli finns här.