Eskilstuna är en spännande cykeldestination med en levande historia. Här finns attraktioner som Munktellmuseet med verkstadshistorik, Parken Zoo och stämningsfulla Gamla staden med mat och dryck. Det mesta finns inom lagom avstånd i en stad där det arrangeras musikfester, guidade stadsturer, där det finns Kent-memorablia och där man kan avnjuta friska humlearomer på Eskilstuna Ölkultur.

Ett perfekt sätt att lära känna Eskilstuna är att cykla runt staden utmed en lättcyklad sträcka där du passerar platser som Parken Zoo, Tunavallen, Stadsparken, Sörmlandsgården och Rademachersmedjorna i Eskilstunas Gamla staden. Odlingslandskapet i Sundbyholm har en lång historia. Här har människor format naturen och lämnat sina spår sedan vikingatiden. Det är den berömda Sigurdristningen ett exempel på. Hällens ristningar berättar om Sigurd som dräpte draken Fafner. Torshälla är en utflyktspärla en bit utanför Eskilstuna. Staden har ett rikt kulturarv, vilket framför allt märks då konstnären Allan Ebelings skulpturer smyckar staden.

I anslutning till Eskilstuna går flera stora cykelleder som Näckrosleden, Mälardalsleden och Strandleden. Du som gillar mountainbike kan ta dig till Odlaren där det finns en speciell led, och milrundan vid Vilsta. Cykel kan du hyra hos Sporthyra i Vilsta.

Lejonrundan
Cykla på banvall
Mountainbikeslinga i Odlaren
Guidade turer i Eskilstuna

Fotograf toppbild: Edis Potori

Ta dig hit

Mälartåg
Cyklar får tas med gratis i mån av plats på de nya Mälartågen. Läs mer här.

Sörmlandstrafiken
Cyklar får tas med gratis i mån av plats, dock max två per buss. På stadsbussarna och länsbussarna i Södermanland och Västmanland kan du inte ta med cykel. Läs mer här

Rederi Mälarstaden
Cykel får tas med i mån av plats på båten från Sundbyholm. Läs mer här.

Cykelkartor

  • Cykelkarta 26 Västra Mälaren Hjälmaren omslag

    Cykelkarta Västra Mälaren / Hjälmaren

    175 kr
    Lägg till i varukorg

Närliggande cykelleder