Kundnöjdheten i topp när svensk cykelturism ökar

Vi ser att svensk cykelturism ökar. Cykelresesäsongen i Sverige är över och Sweden by Bike konstaterar att antalet bokningsförfrågningar ökade med 11 % i juli månad 2019 jämfört med samma period förra året (ca 9 % ökning för hela säsongen). De som åker på cykelsemester i Sverige är nöjda med sitt val. Kundomdömena på Sweden by Bike hade ett så pass högt medelbetyg som 4,3 av 5 möjliga.

Eftersom sommaren 2018 var ovanligt varm och regnfri är det ett styrketecken för svensk cykelturism att Sweden by Bikes bokningar ökade med 11 procent jämfört med motsvarande period 2018.

             – Intresset för att cykla i Sverige på semestern fortsätter att öka. Som tidigare år är Skåne mest populärt, men även Västkusten och Bergslagen är populära cykelturismdestinationer. Vi är stolta över att medelbetyget är så högt som 4,3 i medelvärde. Det är flera olika parametrar som vägs in, exempelvis cykelupplevelse, mat och boende. Därför krävs det en hel del för ett högt totalbetyg, säger Katarina Bergstrand som är vd på Sweden by Bike.

Oron för klimatförändringar och debatten om flygresor har sannolikt bidragit till ett ökat intresse för att cykla i Sverige på semestern.

             – Cykelturister är nog medvetna om miljöfrågor, men man ska också komma ihåg att dagens cykelresor kan vara ganska guldkantade. Många efterfrågar komfortabelt boende och vill ha hög nivå på mat och dryck. Dessutom är de köpstarka och studier i andra länder visar att de handlar en hel del i städer de besöker, säger Katarina Bergstrand.

Bilden visar cyklister längs Eskilstunaån. Foto: Ulf Huett


Sweden by Bike är ett företag som är specialiserat på svensk cykelturism. Via landets ledande digitala plattform på området (swedenbybike.com) erbjuder vi svenskar och internationella besökare cykelresor, cykelvänliga boenden samt information om cykelleder och annat som har med svensk cykelturism att göra.