Ö-luffa & cykla på Öckeröarna
Cykling: 80 km med start i Öckerö, Bohuslän
4 400 kr/pers (3 nätter)
sell
4 400 kr/pers
hotel
3 nätter
directions_bike
80 km

Allt detta ingår

 • done3 nätter på Bed & Bike Öckerö (del i dubbelrum )
 • doneSänglinne & handduk
 • done3 x frukost
 • done3 x lunchpaket
 • doneGuidad båttur till Vinga (2,5 timmar)

Möjliga tillval

 • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
 • doneSoloresenärer bor i enkelrum utan pristillägg (det kan finnas lediga enkelrum även om det är fullbokat i kalendern)
 • doneHyrcykel: 100 kr/dag
 • doneCykelkärra för 2 barn: 100 kr/dag
 • doneP-plats för bilen: 100 kr
 • doneBarnrabatt: prisuppgift lämnas vid förfrågan utifrån era önskemål och behov
Vi har haft helt underbar semester. Boendet och värdarna var helt fantastiska, duktiga på information och väldigt goda frukostar! Fem stjärnor på allt!

Välkommen till en 3-dagars ”ö-luffning” på Öckerös 10 öar. Du tar dig fram med cykel, färja och till fots. Du bor på vårt familjära Bed & Bike på huvudön, Öckerö. Västkusten är en riktig semesterfavorit för många och det här cykelpaketet passar dig som vill uppleva solvarma klippor, pittoreska fiskelägen och utsökt mat från havet. Barnrabatt lämnas vid förfrågan utifrån era önskemål och behov.

Det här cykelpaketet är ett färdigt förslag, men givetvis finns även möjligheten att forma er egen resa anpassat utifrån era önskemål och behov tillsammans med värdparet. Det finns 3 dubbelrum och 1 enkelrum, gemensamt allrum, pentry och WC/dusch på andra våningen, i ett charmigt, över hundra år gammalt skärgårdshus. Hyppeln, Källö-Knippla, Kalvsund och Grötö är andra unika öar som man når med färja och cykel/vandring eller kajak. Dessa öar har också vandringsleder och underbar natur. Fantastiska matställen finns även på Hyppeln, Källö-Knippla och Björkö. Marianne och Bengt Een önskar er varmt välkomna till Bed & Bike Öckerö!

Dag 1 - Cykla till Rörö med vandring i naturreservatet

hotelBed & Bike Öckerö
restaurantLunchpaket
directions_bikeCa 25 km och vandring (12 km)
Cykla på västkusten

Efter ankomsten, då ni avsmakat en god kopp latté, hoppar ni upp på era cyklar alt. våra hyrcyklar och far norrut mot Burö och den gula färjan till Rörö.

Väl framme ta gärna ett stopp i Rörö hamn. Detta är hemmahamn för ”Astrid” ett av Sveriges största fiskefartyg. Här ligger också sjöräddningens fartyg för regionen. Vid kajkanten i hamnen finner ni Röröboa Cafe och Restaurang där ni hämtar ert lunchpaket. Tag gärna en cykeltur mellan de underbart vackra skärgårdshusen fram till den lilla hamnen Apelvik i nordost.

På västsidan av ön ligger Rörö naturreservat med sina fantastiska vandringsleder. Här sträcker sig stora klapperstensfält mot väst och en badvänlig sandstrand mot syd. Med lite tur kan ni till och med stöta på några av de vilda hästarna och fåren som betar på ljunghedarna.

Dag 2 - Cykla till Björkö med avstickare till Kalvsund eller Grötö

hotelBed & Bike Öckerö
restaurantFrukost och lunchpaket
directions_bikeCa 30 km
Cykla Öckerö

Efter en mättande frukostbuffé cyklar ni iväg till Öckerö färjeläge för en spännande båttur till Björkö. På vägen dit passerar ni den vackra Kalvsund med sjömärket Valen och Bremerska villan.

Vid Framnäs går ni i land och cyklar norrut, ner till Björkö hamn där ni hämtar ut ert lunchpaket på ”Feskeboa”. Ta gärna en titt på Skeppshandeln också. När hamnturen är avklarad cyklar ni genom Björkö samhälle, passerar genom vacker ekskog, öppna landskap och Bohusländska klippor tills ni når det pittoreska fiskeläget Bovik. Under säsong kan man hitta både vackra orkidéer och blåsippor längs vägen. På tillbakavägen kan man göra en avstickare till Grötö eller Kalvsund.

Efter hemkomst och en svalkande dusch är det dags att cykla ner till restaurangerna i Klåva där vi kan rekommendera Tullhuset med sina fantastiska fiskrätter eller någon av de andra restaurangerna såsom Franses Skärgårdspub, Haralds restaurang, Lilling Cottage eller Trubaduren.

Dag 3 - Cykla till Hönö och Fotö

hotelBed & Bike Öckerö
restaurantFrukost och lunchpaket
directions_bikeCa 25 km
Båttur till vinga fyr

Efter en härlig frukost cyklar ni via Öckerö hembygdsmuseum, Hönö konsthall och Galleri Gårda vidare söderut och över bron till den sydligast belägna ön, Fotö. Där kan ni vandra omkring i den bevarade skärgårdsbebyggelsen.

Styr därefter färden mot Hönö Klåvas centrum med dess många små och spännande butiker, restauranger och caféer. Klockan 12:30 (alt. 16:00) stiger ni ombord på ms/Belle–Amie som tar er, via kobbar och skär, ut på en mycket uppskattad och spännande guidad tur till Vinga. Turen tar 2,5 timmar så det finns tid för shopping och ett besök på öns fiskemuseum som visar livet på Öckerö-öarna genom tiderna. Ni avslutar båtturen med en härlig lunch på Tullhuset/Hönö Klåva.

Då gallerierna och hembygdsmuseum inte har öppet alla dagar, vänligen besök deras respektive hemsidor för uppdaterad information.

Dag 4 - Dags för hemfärd

restaurantFrukost
Bed&Breakfast Öckerö

Efter några riktigt upplevelserika dagar på Öckeröarna är det dags för hemfärd. Du kommer att ha många fina minnen med dig hem.

Varmt välkomna åter!

Cykelpaketet betalas direkt till arrangören.

Aktuella avbeställningskostnader:
- 14 till 3 dagar före startdatum, 25% av paketets totalpris.
- 2 dagar fram till startdatum, 100 % av totalpriset.

52 Omdömen

star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Helhetsintryckstar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Värde för pengarnastar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Bemötande och servicestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
Boendestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Matupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Cykelupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outlineaugusti 2023, Karl Ulf Andreas F.
En jättefin vistelse på Öckerö! Vi hade väldigt otur med vädret då det inte gick att cykla de två första dagarna, men vi hade väldigt trevligt ändå. Vår värdinna Marianne var helt fantastisk och tog hand om oss på ett varmt och härligt sätt. Cyklarna var dock rätt risiga och svåra att ändra höjd på styre och sadel. Vi återkommer gärna ett annat år med förhoppningsvis lite mer cykling och mindre regn och blåst... Hälsningar Lotta, Andreas, Katarina och Anders
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratejuli 2023, Ingela B.
Helt fantastiskt! Vi hade lite otur med regn så det drog väl ned själva upplevelsen av turen lite men det är vackert med regnmoln också🤗. Boendet var helt ljuvligt med den bästa service man kan tänka sig.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratejuni 2023, Karin A.
Allt var bra tack vare det fina vädret.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratejuni 2023, Anna-Karin A.
Kanon!
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_halfjuni 2023, Anna-Carin H.
Fantastiskt fina öar som blev lättillgängliga med cykel och färjor. Fin kombination av cykel- och vandringsresa. Eftersom det blev ungefär 50/50 av cykling/vandring drar det ned betyget på själva cykelupplevelsen något, men det påverkar inte helhetsupplevelsen som får 5 stjärnor. Boendet trevligt i charmigt hus med delat kök och badrum. Mataffär med generösa öppettider i närheten. Engagerad värd med många tips på dagsutflykter.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratejuni 2023, Lowe S.
.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rateseptember 2022, Marie S.
Toppen på allt och ett extra plus för värdparets engagemang för att allt skulle bli bra.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rateaugusti 2022, Britt-Marie T.
Angående boendet. Allt fint och fräscht men hade behövts en toalett till (i alla fall för oss 4 äldre damer 😉). Värdparet mycket trevliga och hjälpsamma. Härligt att bo hos dem.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outlineaugusti 2022, Anna C.
Cyklarnas standard lämnade mycket att önska!
Svar från arrangören
Hej Anna och tack för din kommentar. Vi driver vår verksamhet efter Turistrådet Västsveriges Hållbarhetskliv som innebär bl.a närproducerat, begagnat och återbruk. Våra cyklar är alla begagnade i olika skick.
Mvh Bengt
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratejuli 2022, Bo Larsson
Trevligt värdparet Bengt och Marianne.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratejuli 2022, Ylva F.
Bästa allt - bemötande, boende, frukost och cykelturer! Helt enkelt den bästa cykelsemestern som vi mycket gärna rekommenderar.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_halfjuli 2022, Helen Skillö
Vi har cyklat många cykelleder detta är den bästa.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outlineaugusti 2021, Anna K.
Att bo på Bed & Bike var det bästa av allt!! 👍 Bengt och Marianne var så trevliga och hjälpsamma, och frukosten...Mums!! 😋 Vi var där i mitten av Augusti, ändå var en hel del stängt...👎 Själva cykelupplevelsen drogs väl tyvärr ner lite av det trista vädret, men dagen på Rörö var fantastisk på alla sätt!! 🌞
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rateaugusti 2021, Annika E.
Vi är mycket nöjda med hela upplevelsen, allt fungerade kanonbra.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rateaugusti 2021, Kerstin W.
Varierade cykel leder, både asfalt, grusvägar och skogs stigar 😀 Bra karta som var lätt att följa. Kul att få uppleva olika öar.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rateaugusti 2021, Margareta Åkesson Mellbystrand
Vi har haft helt underbar semester. Boendet och värdarna var helt fantastiska, duktiga på information och väldigt goda frukostar! Fem stjärnor på allt 👍
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_halfjuli 2021, Karsten O.lsen
Mycket bra bemötande från värdparet.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_halfjuli 2021, Eva O.
Vi rekommenderar varmt detta cykelpaket. Bra upplägg med många vackra cykelturer. God mat som var bokad och klart. Trevlig tur till Vinga fyr. Lagom med ”egentid” samt gästvänligt boende.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_halfjuni 2021, Agneta J.
-
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rateseptember 2020, Lena Ryttare
Denna tripp hade ett perfekt upplägg. Bra tips som gav möjlighet att göra egna val och upplevelser. Vädret var toppen vilket naturligtvis gav upplevelserna ytterligare 5 stjärnor.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outlineaugusti 2020, Birgitta Axelsson Knutsson och Gunnar Knutsson
Jag tycker att middagen skulle varit dag 2 istället för dag 1. Dag 1 blev rent för lång dag.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outlineaugusti 2020, Ann
Vi är mycket nöjda efter våra dagar på cykel i strålande sol.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rateaugusti 2020, Siv Andersson
Helt fantastisk upplevelse att cykla på öarna. Bra boende m bra service kan verkligen rekommenderas. 😄
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rateaugusti 2020, Inger Englund
Är så nöjda. Bengt o Marianne tog väl hand om oss med superfrukost information om cykelturerna och så var vädret på topp kan varmt rekommendera detta.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_halfaugusti 2020, Birgitta Arnling
Härlig cykelsemester i skärgårdsmiljö! Mycket god service av trevligt värdpar! 👍
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_halfjuli 2020, Ann-Sofie Petersson
Härliga dagar hos Bengt o Marianne. Stor gästfrihet och lyxig frukost serverad för avhämtning i trappen under dessa coronatider. En riktig skärgårdsdröm att få njuta i denna miljö några dagar. Välplanerade cykelturer med genomgång av Bengt innan avfärd. Bra system med matkuponger, toppen! Återkommer gärna. :)
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outlinejuli 2020, Anna Hagman
Härlig och trevlig cykelsemester.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratejuli 2020, Anna
Allting var fantastiskt. Trevligt bemötande, underbar frukost och väldigt fin cyklingsupplevelse för hela familjen. Rekommenderas varmt.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratejuli 2020, Gulli Rosin
Ett mycket trevligt & givande Bed& Bike på Öckerö. Kan rekommenderas. 🚴‍♀️
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outlinejuli 2020, Ulla Skoglund
Vi känner att vi har sett mycket o är nöjda med turerna. Vädret rår vi ju inte på så det är väl ingen ide att klaga på. 😀
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratejuni 2020, Bitte Rosen Nilsson
En fantastisk upplevelse att cykla omkring i sakta mak på dessa otroligt vackra öar. Supertrevligt boende hos Marianne och Bengt, och vilken frukost... En riktig semesterpärla jag gärna återvänder till.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratejuni 2020, Leif& Tina Pettersson
En härlig vistelse, bra service och underbart boende med magnifik frukost! Kan rekommenderas!!!!
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rateaugusti 2019, Margareta Hjelmqwist
Vi är alla 4 nöjda. Mkt fint boende och Bengt informerade väl om rutterna o öarna! Storm o regn dag 2 så det fick bli bilpromenad då men gick också bra!
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rateaugusti 2019, Susanne Henriksson
Vi är väldigt nöjda helt igenom.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_halfaugusti 2019, Lennart Pettersson
Väldigt nöjd med boendet. Värdparet var väldigt gästvänliga och trevliga.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outlineaugusti 2019, Sven-Erik Lindgren
-
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rateaugusti 2019, Anette Holgersson
Boendet kunde haft ytterligare en toa med dusch.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratejuli 2019, Eva Lidblad
Bengt och Marianne Een är suveräna. Vi har njutit av våra dagar på Öckerö. Vi har träffat många trevliga människor under våra turer och har fått många fina möten och samtal. Utflykten till Vinga med Bosse som guide var outstanding. Stort tack!
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratejuli 2019, Doris Bodving
Allt fungerade helt perfekt. Trevligt boende o värdpar. Lättrampade cyklar. Mycket god mat o lunchpaket. Rekommenderar absolut detta cykelpaket. Lagom om man inte är helt vältränad. Passar gammal som ung.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_halfjuli 2019, Inger, Kjell & Kerstin
Vi hade fyra toppenbra dagar på Öckerö. Vi blev bra bemötta av Bengt och Marianne som servade oss med tips, god frukost och kaffe på våra cykelturer. Allt fungerade mycket bra med mat, cyklar och boende. Tack för en mycket trevlig vistelse!
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratejuni 2019, Ingrid Lycknert
Vi var väldigt nöjda med allt på denna resa. Värdparet Marianne och Bengt var så trevliga och tillmötesgående. Fint boende. Riklig och underbar frukost med bl a hembakat surdegsbröd. Rutterna fick en tydlig och intressant beskrivning inför varje dags cykling. Luncherna och middagen som ingick var delikata och hämtades ut på fräscha välskötta restauranger. Allt toppades med den guidade turen till Vinga och det strålande vädret alla tre dagarna. Fantastiskt tyckte vi alla sex. Mvh Ingrid & Co
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rateseptember 2018, Anitha o Leif
Allt var jättebra. Trevligt bemötande rakt igenom. Bra tips av Bengt på Öckerö Bed&Bike där vi bodde. Vingaturen mycket bra. Och tack Bengt och Marianne för en trevlig vistelse hos er.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rateseptember 2018, Bodil Lindström
En härlig upplevelse i övärlden utanför Göteborg. Så nöjda. Cyklarna skulle vara mer trafiksäkra men funkade.
star_ratestar_ratestar_ratestar_outlinestar_outlineaugusti 2018, Roland Roman
För många gäster om en toalett. Toalett och dusch i samma rum.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outlineaugusti 2018, Anna Busk Friis
Jättebra guider o utflyktstips. Trevligt o familjärt boende. Saknade bara en toalett till.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rateaugusti 2018, Suzanne & Els-Marie
Helt underbara dagar med lagom långa cykelturer per dag. Trevligt bemötande och goda frukostar. Roligt att se mer av N Skärgården när man bor i Göteborg.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rateaugusti 2018, Eva Viberg
Mycket väl komponerat cykelpaket! Omväxlande naturupplevelser på olika öar. Utmärkt mat serverades de två luncher och middagen som ingick. Intressant och trevlig guidning på turen till Vinga. Personligt bemötande av det kunniga och trevliga värdparet.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_halfaugusti 2018, Stefan Andersson
Ett mycket trevligt upplägg. Jättebra boende med väldigt trevligt värdpar.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_halfjuli 2018, Britt-Marie Landin
Underbara dagar.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_halfjuli 2018, Bengt Johansson
Vi hade en mycket trevlig och upplevelserik cykling och fint boende i skärgården. Tack Tack.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratejuni 2018, Ann Britt Larsson
Fantastiskt värdfolk som såg till att vi fick se Öckeröarnas skönhet och uppleva mycket annat positivt. Dessutom var vädret fantastiskt.