shopping_cart
kr
Ö-luffa & cykla på Öckeröarna
Öckerö, Bohuslän (ca 80 km)
3 nätter 3 700 kr / pers
 • done3 nätter i dubbelrum på Öckerö Bed&Bike
 • doneSänglinne & handduk
 • done3 x frukost
 • done2 x lunchpaket (dag 1 & 2)
 • done1 x middag exkl dryck (dag 1)
 • doneGuidad båttur till Vinga (2,5 timmar)
 • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
 • doneTillägg för enkelrum: 600 Sek/natt
 • doneHyrcykel: 100 Sek/dag
 • doneCykelkärra för 2 barn: 100 kr/dag
 • doneHyra av kajak: 400 Sek/dag
 • doneGuidad kajaktur 5 timmar: 700 Sek
 • doneP-plats för bilen: 100 Sek
 • doneBarnrabatt: prisuppgift lämnas vid förfrågan utifrån era önskemål och behov

Välkommen till en 3-dagars ”ö-luffning” på Öckerös 10 öar. Du tar dig fram med cykel, färja och till fots. Du bor på vårt familjära Bed & Bike på huvudön, Öckerö. Västkusten är en riktig semesterfavorit för många och det här cykelpaketet passar dig som vill uppleva solvarma klippor, pittoreska fiskelägen och utsökt mat från havet. Barnrabatt lämnas vid förfrågan utifrån era önskemål och behov.

Cykelpaketet är ett förslag. Ni kan tillsammans med värdparet forma ert eget paket. Det finns 3 dubbelrum och 1 enkelrum, gemensamt allrum, pentry och WC/dusch på andra våningen i ett charmigt, över hundra år gammalt skärgårdshus. Hyppeln, Källö-Knippla, Kalvsund och Grötö är andra unika öar som man når med färja + cykel/vandring eller kajak. Dessa öar har också vandringsleder och underbar natur. Fantastiska matställen finns även på Hyppeln, Källö-Knippla och Björkö. Marianne och Bengt Een önskar er varmt välkomna till Bed & Bike Öckerö!

 

 

Dag 1

Cykla till Rörö med vandring i naturreservatet

Cykla på västkusten

Efter ankomsten, då ni avsmakat en god kopp latté, hoppar ni upp på era cyklar alt. våra hyrcyklar och far norrut mot Burö och där väntar den gula färjan till Rörö. Väl framme ta gärna ett stopp i Rörö hamn. Detta är hemmahamn för ”Astrid” ett av Sveriges största fiskefartyg. Här ligger också sjöräddningens fartyg för regionen.

Vid kajkanten i hamnen finner ni, Röröboa Cafe och Restaurang, där ni hämtar ert lunch-paket. Tag gärna en cykeltur mellan underbart vackra skärgårdshus till den lilla hamnen Apelvik i nordost.

På västsidan av ön ligger naturreservatet med fantastiska vandringsleder. Här sträcker sig stora klapperstensfält mot väst och mot syd en badvänlig sandstrand och har du tur kan du träffa vildhästarna och fåren som betar på ljunghedarna. Middagen avnjuter du på Nya Kroken nere i Hönö Klova.

Bed & Bike Öckerö
Lunchpaket och middag
Ca 25 km och vandring (hela rundan 12 km)
Dag 2

Cykla till Björkö med avstickare till Kalvsund eller Grötö

Efter en berikande frukostbuffé cyklar ni till Öckerö färjeläge för en båttur till Björkö. Färjan passerar Kalvsund med sjömärket Valen och Bremerska villan.

Ni går i land vid Framnäs och cyklar norrut, ner till Björkö hamn där ni hämtar ert lunchpaket i ”Feskeboa” besök gärna Skeppshandeln. När hamnturen är avklarad cyklar ni genom Björkö samhälle, passerar genom vacker ekskog, öppna landskap och bohusländska klippor tills ni når det pittoreska fiskeläget Bovik. Under säsong kan man längs vägen hitta både orkidéer och blåsippor. På tillbakavägen kan man göra en avstickare till Grötö alt.Kalvsund.

Efter hemkomst och en svalkande dusch är det dags att cykla ner till restaurangerna i Klåva där vi kan rekommendera Tullhuset med fantastiska fiskrätter eller någon av de andra restaurangerna såsom Franses Skärgårdspub, Haralds restaurang, Lilling Cottage och Trubaduren.

Bed & Bike Öckerö
Frukost och lunchpaket
Ca 30 km
Dag 3

Cykla till Hönö och Fotö

Efter frukost cyklar ni via Öckerö hembygdsmuseum, Hönö konsthall och Galleri Gårda vidare söderut och över bron till den sydligast belägna ön, Fotö. Där kan ni vandra omkring i den bevarade skärgårdsbebyggelsen.

Styr därefter färden mot Hönö Klåvas centrum med dess många små och spännande butiker, restauranger och caféer. Klockan 12.30 (alt. 16.00) stiger ni ombord på ms/Belle–Amie som tar er, via kobbar och skär, ut på en mycket uppskattad och spännande guidad tur till Vinga. Turen tar 2.5 timmar så det finns tid för shopping och ett besök på öns fiskemuseum som visar livet på Öckerö-öarna över tid. Ni avslutar med middag på någon av restaurangerna.

Då gallerierna och hembygdsmuseum inte har öppet alla dagar, vänligen besök deras respektive hemsidor.

Bed & Bike Öckerö
Frukost
Ca 25 km
Dag 4

Dags för hemfärd

Efter några riktigt upplevelserika dagar på Öckeröarna är det dags för hemfärd. Du kommer att ha många fina minnen med dig hem.

Varmt välkomna åter!

Frukost

Avboknings- och återbetalningspolicy

Aktuella avbeställningskostnader under COVID-19:
- 14 till 3 dagar före resans start, 25% av paketets totalpris
- 2 dagar fram till avresedagen, 100 % av totalpriset

33 Omdömen star_rate star_rate star_rate star_rate star_half

Helhetsintryck star_rate star_rate star_rate star_rate star_half
Värde för pengarna star_rate star_rate star_rate star_rate star_half
Bemötande och service star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Boende star_rate star_rate star_rate star_rate star_half
Matupplevelse star_rate star_rate star_rate star_rate star_half
Cykelupplevelse star_rate star_rate star_rate star_rate star_half
september 2020
Lena Ryttare
Denna tripp hade ett perfekt upplägg. Bra tips som gav möjlighet att göra egna val och upplevelser. Vädret var toppen vilket naturligtvis gav Upplevelserna ytterligare 5 stjärnor.
augusti 2020
Birgitta Axelsson Knutsson och Gunnar Knutsson
Jag tycker att middagen skulle varit dag 2 istället för dag 1. Dag 1 blev rent för lång dag.
augusti 2020
Ann
Vi är mycket nöjda efter våra dagar på cykel i strålande sol
augusti 2020
Siv Andersson
Helt fantastisk upplevelse att cykla på öarna. Bra boende m bra service kan verkligen rekommenderas😄
augusti 2020
Inger Englund
Är så nöjda. Bengt o Marianne tog väl hand om oss med superfrukost information om cykelturerna och så var vädret på topp kan varmt rekommendera detta.
augusti 2020
Birgitta Arnling
Härlig cykelsemester i skärgårdsmiljö! Mycket god service av trevligt värdpar! 👍
juli 2020
Ann-Sofie Petersson
Härliga dagar hos Bengt o Marianne.Stor gästfrihet och lyxig frukost serverad för avhämtning i trappen under dessa coronatider.En riktig skärgårdsdröm att få njuta i denna miljö några dagar.Välplanerade cykelturer med genomgång av Bengt innan avfärd.Bra system med matkuponger,toppen!Återkommer gärna:)
juli 2020
Anna Hagman
Härlig och trevlig cykelsemester
juli 2020
Anna
Allting var fantastiskt. Trevligt bemötande, underbar frukost och väldigt fin cyklingsupplevelse för hela familjen. Rekommenderas varmt.
juli 2020
Gulli Rosin
Ett mycket trevligt & givande Bed& Bike på Öckerö. Kan rekommenderas 🚴‍♀️
juli 2020
Ulla Skoglund
Vi känner att vi har sett mycket o är nöjda med turerna. Vädret rår vi ju inte på så det är väl ingen ide att klaga på😀
juni 2020
Bitte Rosen Nilsson
En fantastisk upplevelse att cykla omkring i sakta mak på dessa otroligt vackra öar. Supertrevligt boende hos Marianne och Bengt, och vilken frukost... En riktig semesterpärla jag gärna återvänder till.
juni 2020
Leif& Tina Pettersson
En härlig vistelse, bra service och underbart boende med magnifik frukost! Kan rekommenderas!!!!
augusti 2019
Margareta Hjelmqwist
Vi är alla 4 nöjda. Mkt fint boende och Bengt informerade väl om rutterna o öarna! Storm o regn dag 2 så det fick bli bilpromenad då men gick också bra!
augusti 2019
Susanne Henriksson
Vi är väldigt nöjda helt igenom.
augusti 2019
Lennart Pettersson
Väldigt nöjd med boendet. Värdparet var väldigt gästvänliga och trevliga.
augusti 2019
Sven-Erik Lindgren
-
augusti 2019
Anette Holgersson
Boendet kunde haft ytterligare en toa med dusch.
juli 2019
Eva Lidblad
Bengt och Marianne Een är suveräna. Vi har njutit av våra dagar på Öckerö. Vi har träffat många trevliga människor under våra turer och har fått många fina möten och samtal. Utflykten till Vinga med Bosse som guide var outstanding. Stort tack
juli 2019
Doris Bodving
Allt fungerade helt perfekt. Trevligt boende o värdpar. Lättrampade cyklar. Mycket god mat o lunchpaket. Rekommenderar absolut detta cykelpaket. Lagom om man inte är helt vältränad. Passar gammal som ung.
juli 2019
Inger, Kjell & Kerstin
Vi hade fyra toppenbra dagar på Öckerö. Vi blev bra bemötta av Bengt och Marianne som servade oss med tips, god frukost och kaffe på våra cykelturer. Allt fungerade mycket bra med mat, cyklar och boende. Tack för en mycket trevlig vistelse!
juni 2019
Ingrid Lycknert
Vi var väldigt nöjda med allt på denna resa. Värdparet Marianne och Bengt var så trevliga och tillmötesgående. Fint boende. Riklig och underbar frukost med bl a hembakat surdegsbröd. Rutterna fick en tydlig och intressant beskrivning inför varje dags cykling. Luncherna och middagen som ingick var delikata och hämtades ut på fräscha välskötta restauranger. Allt toppades med den guidade turen till Vinga och det strålande vädret alla tre dagarna. Fantastiskt tyckte vi alla sex. Mvh Ingrid & Co
september 2018
Anitha o Leif
Allt var jättebra. Trevligt bemötande rakt igenom. Bra tips av Bengt på Öckerö Bed&Bike där vi bodde. Vingaturen mycket bra. Och tack Bengt och Marianne för en trevlig vistelse hos er.
september 2018
Bodil Lindström
En härlig upplevelse i övärlden utanför Göteborg. Så nöjda. Cyklarna skulle vara mer trafiksäkra men funkade.
augusti 2018
Roland Roman
För många gäster om en toalett. Toalett och dusch i samma rum
augusti 2018
Anna Busk Friis
Jättebra guider o utflyktstips. Trevligt o familjärt boende. Saknade bara en toalett till
augusti 2018
Suzanne & Els-Marie
Helt underbara dagar med lagom långa cykelturer per dag. Trevligt bemötande och goda frukostar. Roligt att se mer av N Skärgården när man bor i Göteborg.
augusti 2018
Eva Viberg
Mycket väl komponerat cykelpaket! Omväxlande naturupplevelser på olika öar. Utmärkt mat serverades de två luncher och middagen som ingick. Intressant och trevlig guidning på turen till Vinga. Personligt bemötande av det kunniga och trevliga värdparet. Eva Viberg
augusti 2018
Stefan Andersson
Ett mycket trevligt upplägg. Jättebra boende med väldigt trevligt värdpar.
juli 2018
Britt-Marie Landin
Underbara dagar.
juli 2018
Bengt Johansson
Vi hade en mycket trevlig och upplevelserik cykling och fint boende i skärgården. Tack Tack.
juni 2018
Ann Britt Larsson
Fantastiskt värdfolk som såg till att vi fick se Öckeröarnas skönhet och uppleva mycket annat positivt. Dessutom var vädret fantastiskt.
Närmaste flygplats: Göteborg Landvetter
Närmaste tågstation: Göteborg Centralstation

Från Göteborg: Väg 155 mot Hisingen/Öckerö till Lilla Varholmen förjeläge. Därefter kostnadsfri bilfärja till Hönö. Efter färjan tar du höger i första rondellen, kör över bron och du är på Öckerö. Sväng första väg till vänster (Sörgårdsvägen) efter tredje vägbulan sväng höger in på Aspelunden. Andra huset till vänster.

Vi hämtar er gärna vid färjeläget Hönö Pinan. Vänligen boka i förväg.

Buss 290 går hela vägen från Göteborg Centralstation till Öckerö. Röd Express och buss 24 går till färjeläget Lilla Varholmen. Därifrån kan du ta färjan till Hönö och vidare med buss 290 till Öckerö. För aktuella turlistor: vasttrafik.se
Öckerö, Bohuslän