Järvsö Gårdstramp – smaka dig fram bland hälsingegårdar på cykel

Söndagen den 13 augusti 2017 arrangeras Järvsö Gårdstramp för första gången. Mellan 09.00 och 17.00 kan du cykla mellan olika gårdar i Järvsötrakten och smaka på mat och dryck med lokal prägel.

Järvsöklämman på tunnbröd, nybakade bullar, ekologisk mjölk, lokalproducerad honung, glass och så vidare. Det erbjuds ett stort utbud av ekologiska livsmedel på de 16 gårdarna och det kommer även att finnas hantverksprodukter, gallerier, traktormuseum och mycket annat att beskåda.

Utgångspunkten är Järvsö i Hälsingland. Som deltagare får du en karta så att du hittar mellan gårdarna och ett program där du kan läsa om det som erbjuds på respektive ställe. Du väljer själv hur långt du vill cykla och många gårdar du vill besöka. För att kunna köpa det du blir sugen på måste du ha med dig kontanter eller swish.

Järvsö Gårdstramp arrangeras av Destination Järvsö i samarbete med Farm Food Table. Arrangörerna vill helst att du anmäler dig i förväg via ett formulär som du hittar på Järvsö Gårdstramps hemsida. Det kommer även att gå att anmäla sig samma dag vid registreringsställena på gårdarna Stenegård, Åsliden och Pallars (registreringen öppnar 08.30).

Arrangörerna rekommenderar att du använder hjälm under cykelturen, och tar med en flaska vatten om man blir törstig. Deltagande sker på egen risk, så det kan vara bra att teckna en olycksfallsförsäkring. På gården Åsliden kommer Järvsö Cykelservice att finnas på plats mellan 11.00 – 14.00 med möjlighet till lätt service.

Läs mer och anmäl dig på jarvsogardstramp.se