Gourmetpaket i Järvsöbygd
Cykling: 60 km med start i Järvsö, Hälsingland
2 730 kr/pers (2 nätter)
sell
2 730 kr / pers
hotel
2 nätter
directions_bike
60 km

Allt detta ingår

 • doneTvå nätter på Hotell Järvsöbaden (del i dubbelrum i Solvillan)
 • done2 x frukost
 • done2 x femrätters middag (exkl dryck)
 • doneTillgång till SPA och relaxavdelning (1 besök) inkl badrock, handduk, tofflor samt spa-kit
 • doneHyrcykel och hjälm
 • doneLedbeskrivningar och gpx-filer för cross country

Möjliga tillval

 • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
 • doneTillägg för enkelrum
 • doneRum med balkong
 • doneLunch på hotellet
 • doneKanot att hyra
 • doneSPA-behandlingar (massage, ansiktsbehandling, facelift, fotbehandling)
 • doneHusdjur välkomna (mot mindre tillägg)

Välkommen att återuppleva den gamla pensionatstiden med traditioner från sekelskiftet. Här bor du vackert, äter gott och cyklar med utsikt över älven Ljusnan som flyter fram i dalgången. Cykelturerna går genom storslagen natur med vackra vyer över hälsingebygden.

Du bor i Solvillan på anrika Hotell Järvsöbaden, en villa 150 meter bort från huvudbyggnaden beläget precis vid skogsbrynet. Samtliga rum har tillgång till trådlös nätverksuppkoppling (wifi). Rummen är individuellt inredda och inga bekvämligheter saknas. Sängarna är sköna och du har toalett/dusch och tv på rummet. Järvsöbaden omnämns i White guide, Sveriges välrenommerade restaurangguide. I den vackra matsalen serveras till kvällen en klassisk femrätters måltid med sillbord, soppa, varmrätt och dessert.

Helt ny SPA-avdelning väntar på dig
Förutom torrbastu, ångbastu och jacuzzi har Järvsöbaden nyligen inrett ett kallbad – i den gamla potatiskällaren. Genom potatisinkastet porlar vatten från hotellets egen källa i Öjeberget ned i kallbadet som har en temperatur på 4-8 grader.

Dag 1

Välkommen till Järvsö!

Hotellet, som 1905 byggdes som kuranstalt, har gått i familjens ägo sedan dess och här sker nödvändig modernisering med varsam hand för att värna om hotellets genuina miljö och personliga charm.

Vid ankomst till hotellet rekommenderar vi att du sjunker ner i någon av de trivsamma fåtöljerna framför brasan i ett av samlingsrummen. Lägg upp fötterna, sjunk djupt ner i fåtöljen och låt lugnet infinna sig. Kommer du tidigt på dagen så hinner du med att ta en kort promenad ner till byn, gå över Ljusnan och besöka Lill-babs muséet och njuta av Brostugans goda bakverk.

Hotell Järvsöbaden
Middag
Dag 2

På slingrande vägar genom landskapet

Nästa dag startar med en frukostbuffé och sedan bär det till cykel av genom det landskap som Carl von Linné en gång beskrev som ett mikrokosmos då alla typer av naturslag finns här. Vi rekommenderar att turen går till Svedbovallens fäbod, en av få levande fäbodar med egen tillverkning och försäljning av messmör, smör och ost från juni till september som ligger ca 20 km bort. På vägen hem kan du cykla och bese den pittoreska lilla byn Nor innan du är tillbaka i Järvsö igen.

Kanske lockar en tur till Järvzoo där den berömda trätrottoaren, 3 km lång, ger en unik möjlighet att kunna beskåda naturlivet på nära håll. Eller så sträcker du bara ut de trötta cykelbenen framför någon av brasorna och njuter av lite fika. Eller en massage? Sommartid är du välkommen att koppla av i trädgården och bada i utomhuspoolen. Nära hotellet finns även en niohålsgolfbana. På kvällen serveras du ännu en god fem rätters meny.

Hotell Järvsöbaden
Frukost och middag
Dag 3

Frukost och hemresa

Efter avslutad frukostbuffé dagen därpå finns möjlighet att cykla till den berömda Hälsingegården Stenegård som med sin vackra trädgård och försäljning av diverse hantverk lockar många besökare. Bygden runt Järvsö bjuder på många vackra cykelleder men drar du dig inte för en bergsvandring så rekommenderar vi ett besök till välkända och välbesökta Järvsö klacken - ett 390 meter högt berg med grillkåta på toppen.

Är du sugen på en annorlunda cykelutmaning så ligger Järvsö Bergscykel Park bara 400 meter bort från hotellet och erbjuder utmanande, roliga och fartfyllda leder som slingrar sig över berget. Guider instruerar gärna och cykelparken passar alla oavsett ålder och fysik.

Frukost

Aktuella avbeställningskostnader:
- fri avbokning fram till kl 12 dagen före startdatum.
- efter kl 12 dagen före startdatum, 100 % av paketets totalpris.

Cykelpaketet betalas direkt till hotellet vid ankomst.

3 Omdömen

star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Helhetsintryckstar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Värde för pengarnastar_ratestar_ratestar_ratestar_halfstar_outline
Bemötande och servicestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Boendestar_ratestar_ratestar_ratestar_halfstar_outline
Matupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Cykelupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_halfstar_outline
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
juli 2020
,
Kerstin Hammar
Allt var bra! Otroligt vacker natur och mysiga cykelvägar. Det skulle vara bra med både kortare och längre cykelturer.
star_ratestar_ratestar_ratestar_halfstar_outline
juli 2019
,
Allan Åberg
Helt ok cyklar och en bra rutt. Men katastrofalt dåligt med skyltning, kartor. Sevärdheterna gick inte att hitta till. Om Järvsö skall marknadsföras som cykelupplevelse (vilket är fullt möjligt med den natur och vad som finns) så måste det tas krafttag för att förbättra vettiga cykelkartor. Vände oss även till turist byrån, lika illa där. Ta vara på möjligheterna nu är det inte bra. Trevligt bemötande men hjälp behövs D-plan det bli kanon.
Svar från arrangören
Hej Allan, via Järvsöbaden och Sweden by bike har jag fått ta del av din feedback gällande kartor och information om hur man kan cykla till olika sevärdheter i Järvsö. Jag arbetar som projektledare för att utveckla cykling inom Destination Järvsö. Vi är medvetna om bristerna och arbetar med att se över olika förslag på lösningar som ska vara på plats nästa sommar. Denna sommar hänvisar vi till olika turförslag (beroende på vad för cykling man vill göra) på vår hemsida www.jarvso.se. Vi hoppas att vi får nöjet att välkomna tillbaka dig till Järvsö, för precis som du har upptäckt så har vi både fantastisk cykling och unika sevärdheter att erbjuda! Med vänlig hälsning, Amanda
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
juni 2018
,
Thorsten Stjärnered
Att kombinera tid för mat och motion är idealiskt. Paketet har gett värdefull variation på cykelvägar, asfalt, grusvägar och skogsvägar. Ibland så att man önskat någon form av stötdämpning på cykeln i mötet med rätt stora stenar. Förändringar i lokalsamhället kunde uppdateras, t ex att ICA slagit igen i Nor. Flera skyltar om var cykelleden går vidare skulle gett ett ännu lugnare intryck. Tips: Att trycka cykelinstruktionen med fram- och baksida skulle underlätta att snabbt läsa av såväl text som karta.