Cykling året runt blir mer attraktivt

Allt fler tar cykeln till jobbet även på vintern. Det verkar som att den utvidgade cykelsäsongen spiller över även på den lediga tiden. Som en följd av det ökar vårt eget utbud av cykelpaket som är utformade för både höst- och vintersäsongen. Faktum är att de här paketen har fått en egen märkning på swedenbybike.com.

Vi frågade Ivan Glauser som är medgrundare av Sweden by Bike hur man hittar höst- och vinterpaket på sajten?

Det enklaste sättet att hitta höst- och vinterpaketen är att hålla utkik efter den nya symbolen ”snöflinga” på swedenbybike.com. Vi har även lagt till en sökfunktion så du kan filtrera på säsong baserat på datum. Då går du in på hemsidan och väljer ”Cykelpaket” i huvudmenyn. Sen klickar du på ”Filter” och väljer ”Period” högst upp på sidan. Där kan du sen välja datum i en kalender och hitta en cykelresa i t ex november. Vi kommer att bygga ut filtrering och sökfunktioner ännu mer allt eftersom. Det gör det enklare för våra kunder och besökare att snabbt hitta fram till just det som passar dem. 

Och så frågade vi Katarina Bergstrand som är vd om det är en trend att antalet paket som är tänkta för höst och vinter på Sweden by Bike ökar i antal.

Vi har sett en försiktig ökning att vilja boka cykelpaket tidig vår och sen höst/vinter under en längre tid. Det kan ju vara helt fantastiskt att cykla även på vintern och bo mysigt, äta gott och kanske ta en avkopplande bastu efter cykelturen. Många cyklar till jobbet och skolan vintertid. Vi har inga exakta siffror på det, men vi upplever att det har ökat och det lär inte bli färre som tar cykeln med tanke på höga bensinpriser och inflation. Vi befinner oss ju i en klimatkris och med tanke på de höga temperaturerna sommartid i Europa kan det nog upplevas både lockande och exotiskt med en vintersemester på cykel. Det kommer inte att bli lika stora volymer som cyklingen sommartid, men bara genom att ta fram ett fint utbud tror vi det kan leda till bokningar.