Stämningsfull cykling i södra Skåne
Cykling: 105 km med start i Simrishamn, Skåne
6 200 kr/pers (3 nätter)
sell
Pris
6 200 kr/pers
hotel
Boende
3 nätter
directions_bike
Cykling
105 km

Allt detta ingår

  • doneEn natt på Kåseberga Gårdshotell & Spa (del i dubbelrum)
  • doneEn natt på Hotell Continental du Sud (del i dubbelrum)
  • doneEn natt på Sydkustens at Pilehill (del i dubbelrum)
  • done3 x frukost
  • done3 x 3-rätters middag (exkl dryck)
  • doneKarta & färdbeskrivning med tips längs vägen

Möjliga tillval

  • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
  • doneEnkelrumstillägg: 1 400 kr
  • doneHyrcykel 7 växlar: 1 400 kr, hyrcykel 21 växlar: 1 750 kr, elcykel: 2 300 kr (inkl överlämnande på valfri plats/tid i Simrishamn/Trelleborg) Hjälmar och cykelväskor kan fås med kostnadsfritt.
  • doneBagagetransport mellan boendena: 750 kr per dag (oavsett antal väskor/max 4 gäster)

Om du vill upptäcka Österlen och den allra sydligaste delen av Skåne på egen hand kan cykling tidigt eller sent på säsongen vara ett bra tips. Tempot är lägre och det finns mer tid för kontemplation och intryck. Havet finns hela tiden i din närhet, vackra stränder och ängar i milda färger. Självklart äter du gott hela vägen och bor med atmosfär.

Ett lyxigt cykelpaket som passar bra att genomföra tillsammans med en riktigt god vän. Upplägget är gjort för din bekvämlighet och du kan komplettera med extra service av olika slag. Bilden visar Ales stenar, en fornlämning av typen skeppssättning och består av 59 stenar. Varje sten väger ca 5 ton.

Fotograf: Frits Meyst.

Dag 1 - Simrishamn - Kåseberga

hotelKåseberga Gårdshotell & Spa
restaurantMiddag
ca 30 km
Kåseberga Gårdshotell o Spa

I Simrishamn ligger fiskebåtarna vid kajen och den pittoreska staden lämpar sig perfekt för trevliga promenader. Här börjar du din cykeltur i Österlen och rutten går i sydvästlig riktning i havets närhet. I Kåseberga finns den mäktiga skeppssättningen Ales stenar att beskåda. Du kan beställa några sköna spa-timmar om du känner för det.

På kvällen väntar middag och övernattning på charmiga Kåseberga Gårdshotell & Spa inne i byn.

Dag 2 - Kåseberga - Ystad

hotelHotell Continental du Sud
restaurantFrukost och middag
ca 25 km
Hotell Continental du Sud-torskrygg-1

Det är ett vänligt och lättillgängligt landskap som är väldigt lätt att tycka om. En harmonisk sträckning vidare utmed kusten till Ystad med ett trevligt utbud av kaféer och butiker. Staden omnämndes i skrifter redan på 1200-talet, så det är i högsta grad historisk mark. Gillar du Wallander är du självklart också på rätt ställe.

På kvällen väntar middag och övernattning på Sveriges äldsta hotell, Hotell Continental du Sud i centrala Ystad.

Dag 3 - Ystad - Östra Vemmenhög

hotelSydkustens at Pillehill
restaurantFrukost och middag
ca 25 km
Sydkustens at pillehill exterior

Cyklingen genom det vackra skånska landskapet fortsätter i din egen takt. Luften är frisk och vyerna en lisa för själen.

Målet för dagen är en liten pärla vid namn Östra Vemmenhög. En gammal kyrkby som erbjuder ett charmerande boende i form av Sydkustens at Pillehill. Deras slogan lyder: "God lokalproducerad mat, vin att dö för". Det säger det mesta vad de står för. Hemtrevlig miljö, sköna sängar och en bedårande utsikt.

Dag 4 - Östra Vemmenhög - Trelleborg

restaurantFrukost
ca 25 km

Efter en god frukost sätter du dig på cykeln för sista dagens sträcka som leder till Trelleborg. Det är Sveriges allra sydligaste stad som bland annat ståtar med egna palmer vid den sydvästra infarten. Vill du ta dig till landets allra sydligaste bit mark är det inte långt till Smygehuk. Under alla omständigheter har du kunnat fylla på förrådet av fina cykelupplevelser i det näpna södra Skåne.

Bokningsavgift 1 000 kr betalas via faktura senast 10 dagar efter erhållen bekräftelse (dras av vid slutbetalning). Resterande belopp betalas senast 30 dagar före resans start.

Fri avbokning fram till 30 dagar före startdatum.
50% återbetalning 29-15 dagar före startdatum.
Ingen återbetalning 14 dagar före startdatum.
Om du själv eller en nära anhörig blir sjuk i covid-19 eller om Folkhälsomyndigheten avråder från resande, gäller full återbetalning t.o.m. dagen före startdatumet.

4 Omdömen

Helhetsintryck
Värde för pengarna
Bemötande och service
Boende
Matupplevelse
Cykelupplevelse
juli 2024, Annika E.
Allt var mycket trevligt, fina boende o maten var jätte god o trevligt bemötande bra utmärkta cykel vägar
maj 2024, Inger L.
Att cykla i maj med fantastisk blomning av träd och rapsfält var en fin upplevelse. Allt boende och mat levde upp till vår våra förväntningar och toppade gjorde Kåseberga gårdshotell och spa.
juni 2021, Anne J.
De 2 mindre boende var mycket trevliga och personliga! Och en så fin cykeltur kustnära i det fina vädret!
juni 2021, Elisabet B.
Påminn gärna andra att ta med geléskydd till cykelsadeln. Middagen på Ystads hotell var inte god, mkt bra frukost. Pillehill fantastisk!! Mkt bra bemötande av researrangören. Bra cyklar.