Vintercykling och bastumys i rofylld natur
Cykling: 43 km med start i Bunn, Gränna, Småland
2 788 kr/pers (2 nätter)
sell
Pris
2 788 kr/pers
hotel
Boende
2 nätter
directions_bike
Cykling
43 km

Allt detta ingår

 • doneTvå nätter på Bauergården (del i dubbelrum)
 • done2 x frukost
 • done2 x picknicklunch (grillkorg Dag 1 )
 • doneTrerätters middag (Dag 1) exkl dryck
 • doneBauermenyn - en trerätters upplevelsemeny (Dag 2) exkl dryck
 • donePannlampa
 • doneMöjlighet till kallbad med efterföljande bastu
 • doneDigital karta (GPX-fil) och detaljerad färdbeskrivning
 • doneCykelförråd & cykeltvätt

Möjliga tillval

 • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
 • doneEnkelrumstillägg: 300 kr/natt
 • doneHyrcykel och hjälm: 590 kr/dag
 • doneRutinerad cykelguide enligt offert
 • doneHusdjur välkomna mot mindre tillägg (måste förbokas)

Det är något speciellt med kyliga, vackra vinterdagar. Naturen har bytt skepnad och färgerna framträder i en lugnare färgskala. Den lågt stående solen bryter fram genom ett molndis och luften är frisk. Det är en speciell upplevelse att ge sig ut med cykeln på vintern. Vädret och temperaturen kan skifta men vinterlandskapet inger ett lugn. Ett lugn som vi kanske behöver mer än någonsin.

Det här cykelpaketet passar dig som vill uppleva det gnistrande nordiska klimatet på cykel. Du cyklar på grusväg med inslag av asfalt och paketet innehåller grillning utomhus över öppen eld, möjlighet till kallbad med värmande bastu och riktigt god mat. Du får bland annat njuta av ”Bauermenyn” – en upplevelsemåltid med inspiration från trolska skogar. På kvällen sover du gott i sköna sängar på Hotell Bauergården i idylliska Bunn, mellan Gränna och Jönköping. Du behöver ha medelgod kondition, tänka på att klä dig varmt och vara förberedd på skiftningar i vädret. Välkommen till en gnistrande, rykande och värmande cykelupplevelse vid Vätterns strand!

Dag 1 - Cykeltur till Alboga kvarn och grillning utomhus

hotelBauergården, Bunn
restaurantLunch och middag
14 km
bauergården-cykla-grilla-uteomhus-pa-vintern-sweden-by-bike2

En härlig och något krävande rutt med många långa backar förbi Alboga kvarn och Kvarnsjöarna som i slutet bjuder på en oslagbar utsikt över idylliska Bunn. Vad sägs om kallbad och en värmande bastu på kvällen? Bara ett stenkast från hotellet intill strandkanten vid sjön Bunn ligger vår sjöstuga med bastu, omklädningsrum och brygga. Sedan väntar en trerätters middag i hotellets restaurang.

Dag 2 - Östra Vätterbranternas underbara landsbygd

hotelBauergården, Bunn
restaurantFrukost, lunch och middag
29 km
bauermenyn-middag-vintercykling-sweden-by-bike

Dagens runda tar dig längs magiskt böljande landsvägar, förbi ladugårdar och herrgårdar. Långa nerförsbackar och korta uppförsbackar. Första biten går raka vägen mot Vättern nerför den svagt sluttande vägen ut ur Bunn. Minimal trafik, härligt kurviga och inga alltför tuffa backar. Efter 10,5 km korsar du den stora vägen till Gränna, var försiktig där. Du passerar Flättinge Gårdscafé (kolla öppettiderna vintertid). Utforska den trolska naturen, stanna upp och njut av lokala delikatesser. Hotellet packar en korg med en matig wrap med småländsk isterbandsröra, lokal äppeldryck och så klart varmt och gott kaffe & kaka.
På kvällen väntar en fantastiskt matupplevelse: Bauermenyn. Njut av noggrant utvalda lokala råvaror med inslag av vilt och trolsk dimma. En trerätters meny du kommer att minnas!

Dag 3 - Dags för hemresa

restaurantFrukost
cykla-gravel-bauergården-småland-vintercykling-sweden-by-bike

På morgonen äter du frukost i hotellets matsal innan det är dags för hemresa. Om du vill så kan du välja att stanna en natt till och utforska fler av hotellets rundor i det vackra vinterlandskapet.

Betalning sker direkt till arrangören.

Avbokning eller ändring kan ske senast klockan 15 dagen före ankomst utan kostnad. Avbokning senare eller utebliven ankomst debiteras med hela beloppet.