Cykelsemester – vad gäller under covid-19?

Just nu får vi många frågor om sommarens cykelsemester och hur vi och arrangörer av cykelpaket resonerar i skuggan av covid-19. Vilka avbokningsregler gäller? Är det säkert att ge sig ut på cykelsemester? Här försöker vi bena ut några frågetecken. Cykelsemester i Sverige är fantastiskt och kan vara det även i år.

Exakt vilket läge vi har i sommar vet vi inte än, och det är upp till individen att ta ett beslut som känns säkert. Vår inställning är förstås att alla, cyklist eller inte, först och främst ska följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Med det sagt är det glasklart att det här inte är ett år för utrikessemester och om du agerar med sunt förnuft kan det här mycket väl vara ett bra år för att upptäcka Sverige och prova en cykelsemester. Sverige är fantastiskt och har så mycket att erbjuda, säger Katarina Bergstrand, vd Sweden by Bike.

Frågor och svar till dig som funderar på att boka cykelpaket i sommar

Vilka avbokningsregler gäller?
Samtliga arrangörer av cykelpaket känner förstås till det unika läge vi har just nu med covid-19, och har därför justerat sina avbokningsvillkor därefter. Det innebär att avbokning kan ske väldigt nära inpå resdatum. Exakt hur många dagar innan du kan boka om-eller av ditt cykelpaket skiljer sig åt beroende på vilket paket du bokar. Mer information om exakt sista datum får du i samband med att du bokar/skickar en förfrågan.

Vågar jag boka cykelsemester under covid-19 pandemin?
Exakt vilket läge vi har i sommar vet ingen än – och självklart ska vi lyssna till myndigheternas rekommendationer och restriktioner. I flera sammanhang har Folkhälsomyndigheten hittills låtit förhoppningsfulla kring resor i Sverige i sommar – och vi – som brinner för cykelturismen i Sverige är också det. Arrangörerna av cykelpaket gör allt de kan för att göra din cykelsemester så säker som möjligt – och som cykelresenär vistas du mestadels utomhus. Läs gärna vår intervju Monika Josephat på Sakura Tours som berättar hur de arbetat med att ställa om verksamheten på grund av covid-19.

Ta hand om dig och hoppas du får njuta av ett eller flera riktigt härliga cykeläventyr i sommar!

Aktuell information från Folkhälsomyndigheten hittar du här: www.folkhalsomyndigheten.se