Absolut cykla Österlen
Cykling: 155 km med start i Simrishamn, Skåne
4 700 kr/pers (5 nätter)
sell
Pris
4 700 kr/pers
hotel
Boende
5 nätter
directions_bike
Cykling
155 km

Allt detta ingår

  • done5 nätter (del i dubbelrum)
  • doneKaffe/te och hembakat vid ankomst
  • done5 x frukost
  • done4 x lunchpaket
  • done3-växlad cykel och cykelhjälm
  • doneFärdbeskrivning med turförslag

Möjliga tillval

  • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
  • doneEnkelrumstillägg: 350 kr/natt
  • doneElcykel (350 kr/dygn), mittmotors elcykel (450 kr/dygn) bokas direkt hos Österlens Cykel, tel:+46706855866
Superhärlig termin med god mat, jättetrevlig personal, sköna sängar, underbar rosenträdgård, bra cyklar, fina cykelleder. Vad mer kan man önska sig!

När man kommer till Österlen händer något speciellt – det är som om platsen griper tag om ens hjärta och inte släpper taget. När man tar sig runt på cykel i detta vackra landskap med sin varierande natur, så fylls man av en härlig energi. Att uppleva Sandhammarens milslånga, kritvita stränder, besöka tv-kändisen Karl-Fredrik på Eklaholm eller stanna till vid ett galleri – det finns så mycket att se och njuta av. En viktig del av upplevelsen är också att kunna ta det lugnt, bara vara, lyssna på havet, småprata och njuta av maten. Leva helt enkelt.

Hotell Turistgården i Simrishamn erbjuder boende med en unik 1700-talsatmosfär och personlig service som skapar förutsättningar för avkoppling. Passa på att besöka den vackra Rosenträdgården som rymmer över 300 olika sorters rosor, en doftupplevelse utöver det vanliga.

Under dina cykeldagar finns det oändligt med sevärdheter och trevliga upplevelser att upptäcka – konst, bokskogar, restauranger och historiska minnesmärken för att nämna några. Varje dag ingår ett lunchpaket med baguette, sallad, frukt, kaka och kaffe som du kan avnjuta när det passar dig bäst under cykelutflykten.

Dag 1 - Simrishamn - en idyllisk hamnstad

hotelHotell Turistgården, Simrishamn
restaurantKaffe/te och hembakat vid ankomst
Valfritt
Simrishamn

När du anländer till Hotell Turistgården i den lilla hamnstaden Simrishamn hälsas du välkommen med hembakat fikabröd. Sedan kan du hoppa upp på cykeln och ta en liten tur i grannskapet. Den idylliska staden har Sveriges största fiskehamn, där du kan unna dig en glass och betrakta folklivet. Restaurangerna ligger tätt, så chansen är stor att du hittar just det som du är sugen på.

Dag 2 - Fiskelägen och medeltidsborg

hotelHotell Turistgården, Simrishamn
restaurantFrukost och lunchpaket
30 km
Glimmingehus

Inled dagen med en avkopplande cykeltur längs havet söderut mot Skillinge. På vägen kommer du att passera det pittoreska fiskeläget Brantevik, kanske det är här du stannar och mumsar på smörgåsar och kaffe som Turistgården skickat med. Efter en cykeltur på drygt en mil når du Skillinge. Är det en varm dag lockar säkert havet för ett svalkande dopp.

Från Skillinge kan du cykla på småvägar till Glimmingehus ståtliga medeltidsborg. Ta en guidad tur och lyssna till underhållande historier om livet i borgen och hur eventuella angripare skulle motas bort. Missa inte att besöka den närliggande Bolshögs lilla kyrka från 1100-talet. Sedan är det dags att styra kosan hemåt till Simrishamn, där kan du pusta ut med något gott att dricka i Rosenträdgården på hotellet.

Dag 3 - Kivik - äpplen och vackra hedar

hotelHotell Turistgården, Simrishamn
restaurantFrukost och lunchpaket
55 km
Turistgården Österlen

Vårt förslag för denna dag är att du cyklar norrut till Kivik. Sväng ner till Stenshuvuds nationalpark, parkera cykeln och vandra upp på den mäktiga toppen längs en stig i lummig lövskog. 97 meter över havet får du en härlig utsikt längs kusten och Hanöbukten. Fortsätt sedan till de vackra strandhedarna. Efter vandringen kan du njuta av ett dopp från den vackra sandstranden. Här är också en perfekt plats att njuta av ditt medhavda smörgåspaket.

Det mestadels behagliga klimatet har gjort Kivik till ett centrum för svensk äppelodling. Strax söder om samhället ligger Kiviks musteri, här kan du besöka Äpplets Hus, vandra i trädgårdarna, äta i restaurang Kärnhuset och köpa med dig must från gårdsbutiken. Det gamla fiskeläget Kivik har en ovanligt väl bevarad och underhållen äldre bebyggelse. En promenad i de gamla kvarteren nära hamnen är en upplevelse. Det var här som den excentriske författaren Fritiof Nilsson Piraten tillbringade somrarna.

I norra utkanten av samhället ligger Vitemölla Badhotell, närmare det klassiska badhotellet än så här kommer man inte. Det är byggt 1913 och på glasverandan avnjuter du högklassig mat och drömmer om tider som flytt. Fortsätt mot Haväng och skjutfältet Ravlunda strax norr om Kivik, här bjuds det på skön cykling på små grusvägar. Hedlandskapet är fantastiskt och hela tiden är havet vid din sida. Du cyklar genom svalkande bokskogar och når snart en av landets vackraste sandstränder som sträcker sig ända bort till Åhus.

Dag 4 - Hjortar och bad

hotelHotell Turistgården, Simrishamn
restaurantFrukost och lunchmatsäck
30 km
Turistgården - cykla

Njut av en härlig cykeltur till Gyllebosjöns fina badplats som ligger i en vacker natur omgiven av lummiga bokskogar och naturbetesmarker. Här kan du besöka en slottsruin från 1500-talet och ett slott från 1800-talet. Området kännetecknas av en varierad natur med övergången mellan slättlandskapet i söder och skogsmarkerna på Linderödsåsens sluttningar i norr. För den naturintresserade finns mycket att upptäcka, som stora hjorthägn och vackra vandringsleder.

Dag 5 - Nära naturen-rundan

hotelHotell Turistgården, Simrishamn
restaurantFrukost och lunchpaket
40 km
Kor på österlen

Den här dagen föreslår vi att du trampar norrut mot Rörum. Här kan du besöka Mandelmanns trädgårdar som är ett jord- och skogsbruk som drivs ekologiskt. Trädgårdsköket serverar mat och fika och i gårdsbutiken finns grönsaker och frukt efter säsong. Franskans Creperie i Rörum andas äkta fransk bondromantik och serverar mat med smak av råvaror från Österlen. Fortsätt sedan utflykten till den fantastiska bokskogen vid S:t Olof. Under färden kommer du att passera hagar med hästar, får, kor och höns och njuta av den vackra skånska landsbygden.

Dag 6 - Hemresa

restaurantFrukost
Turistgården Ann och Eva

Efter en avkopplande frukost är det dags för hemresa. Vi hoppas att du har många fina minnen med dig hem och att du har fått uppleva det bästa som Österlen har att erbjuda!

Cykelpaketet betalas direkt till arrangören.

Aktuella avbeställningskostnader:
Fri avbokning fram till kl 15 två dagar före startdatum.
Efter kl 15 två dagar före startdatum, 100 % av paketets totalpris.

19 Omdömen

Helhetsintryck
Värde för pengarna
Bemötande och service
Boende
Matupplevelse
Cykelupplevelse
juni 2023, Pia S.
Fantastisk boende och fint bemötande av all personal. God frukostbuffé med många alternativ att välja på. Lunchpaketen som vi fick med oss på våra cykelturer var generösa och räckte hela dagen.
juni 2022, Christina F.May Christine Friberg
Vi är i stort sett nöjda utom att cyklarna kunde vara lite bättre och med 5 eller 7 växlar.
september 2021, Ann-Marie S.
Vi hade fina dagar trots att vädret inte riktigt stod oss bi. Boendet var centralt och bra. Magnifik frukost! Lunchpaketen var väl tilltagna och därför svåra att äta upp helt. Salladerna var fräscha, men det hade varit roligt med lite mer variation. Förslagen till dagsetapper fanns att söka i en pärm. De hade gärna kunnat delas ut med kartan för att ha eget exemplar. Också lite mer info om aktuella öppet-tider på olika besöksmål. Mycket var nedstängt för säsongen. Men som helhet var vi mycket nöjda med våra dagar och fick många fina upplevelser.
september 2021, Elisabet B.
Mycket trevlig cykelpaket. Jättefint boende, trevlig personal, fina cykelturer o fin natur. Jag o Lars är jättenöjda. Lite dåligt uppmärkta leder i brochyren vi fick på hotellet.
juni 2021, Madeleine E.
Trevlig resa, bra bemötande och bra läge.
september 2020, Robert
Jag kan varmt rekommendera detta cykelpaket!
juli 2020, Eva Mattsson
Cyklarna var inte bästa alltså de vanliga cyklarna! Bara tre växlade tunga när det var uppför. De bör förbättras. Det skulle bli perfekt på femdagarsturen flytta till ett annat hotell på halva resan. Det kan bli många cykelturer att cykla fram och tillbaka.
juli 2020, Eva
Turistgården erbjuder det enkla och trevliga. Hemtrevlig frukost som avnjöts såväl inne som ute irose trädgården.
juli 2020, Hillevi
Vi hade fem utmärkta dagar på Österlen. Väldigt prisvärd semester som funkade för hela sällskapet. Fin service och vänligt bemötande, bra läge på boendet, mycket bra frukostbuffé. Vi var inte så begeistrade över lunchpaketen som ingick, annars väldigt nöjda med hela upplägget!
september 2019, Annika Larsson
Turistgården var hemtrevligt och välkomnande och samtidigt professionellt och välskött. Frukosten varierad med frukt, grönsaker och varm och kall mat. Hembakt bröd!
augusti 2019, Marianne
Superhärlig semester med god mat, jättetrevlig personal, sköna sängar, underbar rosenträdgård, bra cyklar, fina cykelleder. Vad mer kan man önska sig!
augusti 2019, Beate-Sofie Tallroth
Allting var toppenbra, även vädret!
juli 2019, Bjørn Thomsen
Det har varit en på alla sätt perfekt cykelsemester Vi återkommar.
juli 2019, Majlis Holmkvist
Turistgården i Simrishamn var mycket trevlig och familjär. Otroligt gedigen frukost.En fin rosenträdgård att sitt i när man vill på dagen. Bra picknick lunch fick vi med oss till cykelturerna.
maj 2019, Karin Andersson
Mycket bra boende med trevlig personal. Frukosten o lunchpaketet var väldigt bra! Fanns många trevliga cykelrundor.
juli 2018, Per-Olof Frisk
En solig fin cykelsemester med frukosten i en rosenträdgård!!!!!
juli 2018, Lena och Bernth Johansson
Vi är nöjda med allt.
juli 2018, ETBoersma
Hotel, mottagning på hotel, frukost, lunchbox, parkering allt var trevlig. Även vädret var bra.
juni 2018, Eleonor Sihvonen
Vi är nöjda med allt!