Absolut cykla Österlen
Cykling: 150 km med start i Simrishamn, Skåne
4 500 kr/pers (5 nätter)
sell
4 500 kr / pers
hotel
5 nätter
directions_bike
150 km

Allt detta ingår

  • done5 nätter (del i dubbelrum)
  • doneKaffe/te & hembakat vid ankomst
  • done5 x frukost
  • done4 x lunchpaket
  • done3-växlad cykel och cykelhjälm
  • doneFärdbeskrivning med turförslag

Möjliga tillval

  • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
  • doneEnkelrumstillägg: 350 kr/natt
  • doneHyrcykel 7-växlade eller elcykel bokas direkt hos Österlens Cykel & Motor (mobil 070-6855866)

Österlen i mitt hjärta – ja det är något som händer när man är på Österlen. Energin får du när du sätter dig på cykeln i detta vackra landskap och den skiftande naturen. Att uppleva Sandhammarens milslånga, kritvita stränder, göra ett besök hos tv-kändisen KarlFredrik på Eklaholm eller stanna till vid ett galleri, ja det finns så mycket att se och njuta av. En del av upplevelsen är att ”bara kunna vara”, lyssna på havet, småprata, äta. Leva. 

Hotell Turistgården i Simrishamn bjuder på ett boende med 1700-talsatmosfär, personlig service och fina förutsättningar för avkoppling. Se till att besöka den vackra Rosenträdgården. Där finns mer än 300 sorters rosor! En doftupplevelse utöver det vanliga.

Du har massor med sevärdheter och angenäma upplevelser att fylla dagarna med under dina cykeldagar. Konst, bokskogar, restauranger, historiska minnesmärken och så vidare. Det ingår dagligt lunchpaket med baguette, sallad, frukt, kaka och kaffe. Du intar det när det passar dig bäst under dagens cykelutflykt.

Dag 1

Simrishamn - en idyllisk hamnstad

När du anländer till Hotell Turistgården i den lilla hamnstaden Simrishamn hälsas du välkommen med hembakat fikabröd. Sedan kan du hoppa upp på cykeln och ta en liten tur i grannskapet. Den idylliska staden har faktiskt Sveriges största fiskehamn. Ta en glass nere i hamnen och betrakta folklivet. Restaurangerna ligger tätt, så chansen är stor att du hittar just det som du är sugen på.

Hotell Turistgården, Simrishamn
Kaffe/te och hembakat vid ankomst
Valfritt
Dag 2

Fiskelägen och medeltidsborg

Inled dagen med att cykla söderut längs havet mot Skillinge. På vägen passerar du fiskeläget Brantevik, kanske det är här du stannar och mumsar på smörgåsar och kaffe som Turistgården skickat med. Skillinge når du efter en dryg mil, är det en varm dag lockar säkert havet för ett svalkande dopp.

Från Skillinge kan du cykla på småvägar till Glimmingehus ståtliga medeltidsborg. Ta en guidad tur och lyssna till underhållande historier om livet i borgen och hur eventuella angripare skulle motas bort. Ta en sväng förbi närliggande Bolshögs lilla kyrka från 1100-talet. Styr kosan hemåt mot Simrishamn igen, där kan du pusta ut med något gott att dricka i Rosenträdgården på hotellet.

Hotell Turistgården, Simrishamn
Frukost och lunchpaket
Valfritt
Dag 3

Kivik - äpplen och vackra hedar

Vårt förslag för denna dag är att du cyklar norrut till Kivik. Sväng ner till Stenshuvuds nationalpark, parkera cykeln och vandra upp på den mäktiga toppen längs en stig i lummig lövskog. 97 meter över havet får du en härlig utsikt längs kusten och ut över Hanöbukten. Fortsätt till de vackra strandhedarna. Efter vandringen kan du njuta av ett dopp från den vackra sandstranden. Det perfekta stället att njuta av ditt medhavda smörgåspaket.

Det mestadels behagliga klimatet har gjort Kivik till ett centrum för svensk äppelodling. Strax söder om samhället ligger Kiviks musteri, här kan du besöka Äpplets Hus, vandra i trädgårdarna, äta i restaurang Kärnhuset och köpa med dig must från gårdsbutiken. Det gamla fiskeläget Kivik har en ovanligt väl bevarad och underhållen äldre bebyggelse. En promenad i de gamla kvarteren nära hamnen är en upplevelse. Det var här som den excentriske författaren Fritiof Nilsson Piraten tillbringade somrarna.

I norra utkanten av samhället ligger Vitemölla Badhotell, närmare det klassiska badhotellet än så här kommer man inte. Det är byggt 1913 och på glasverandan avnjuter du högklassig mat och drömmer om tider som flytt. Fortsätt mot Haväng och skjutfältet Ravlunda strax norr om Kivik, här bjuds det på skön cykling på små grusvägar. Hedlandskapet är fantastiskt och hela tiden är havet vid din sida. Här finns också svala bokskogar och här börjar en av landets längsta och finaste sandstränder, den som löper ända bort till Åhus.

Hotell Turistgården, Simrishamn
Frukost och lunchpaket
Valfritt
Dag 4

Hjortar och bad

Den fina badplatsen vid Gyllebosjön är ett fint mål för en cykeltur, vid sjön finns också en slottsruin från 1500-talet och ett slott från 1800-talet. Sjön ligger i natursköna omgivningar med lummiga bokskogar och en vidsträckt naturbetesmark i söder. Övergången mellan slättlandskapet i söder och skogsmarkerna på Linderödsåsens sluttningar i norr skapar en varierad natur som erbjuder mycket att upptäcka för den naturintresserade. Vid Gyllebo finns också stora hjorthägn.

Hotell Turistgården, Simrishamn
Frukost och lunchmatsäck
Valfritt
Dag 5

Nära naturen-rundan

En dag kanske du är sugen på en längre cykeltur. Då tycker vi att du ska trampa iväg norrut mot Rörum, här kan du besöka Mandelmanns trädgårdar som är ett jord och skogsbruk som drivs ekologiskt. Trädgårdsköket serverar mat och fika, i gårdsbutiken finns grönsaker och frukt efter säsong. Franskans Creperie i Rörum andas äkta fransk bondromantik, med smak av råvaror från Österlen. Nästa mål för utflykten är den fantastiska bokskogen vid S:t Olof. Du kommer att passera hagar med hästar, får, kor och höns där du cyklar på den skånska landsbygden

Hotell Turistgården, Simrishamn
Frukost och lunchpaket
Valfritt
Dag 6

Hemresa

Denna morgon njuter du av frukosten i lugn och ro, och sen är det dags för hemresa. Vi hoppas du har många fina minnen med dig hem, och att du fått uppleva det bästa som Österlen har att erbjuda!

Frukost

Aktuella avbeställningskostnader:
- fri avbokning fram till kl 15 två dagar före startdatum.
- efter kl 15 två dagar före startdatum, 100 % av paketets totalpris.

Cykelpaketet betalas direkt till hotellet vid ankomst.

18 Omdömen

star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Helhetsintryckstar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Värde för pengarnastar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
Bemötande och servicestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
Boendestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Matupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Cykelupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
juni 2022
,
Christina F.May Christine Friberg
Vi är i stort sett nöjda utom att cyklarna kunde vara lite bättre och med 5 eller 7 växlar.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
september 2021
,
Ann-Marie S.
Vi hade fina dagar trots att vädret inte riktigt stod oss bi. Boendet var centralt och bra. Magnifik frukost! Lunchpaketen var väl tilltagna och därför svåra att äta upp helt. Salladerna var fräscha, men det hade varit roligt med lite mer variation. Förslagen till dagsetapper fanns att söka i en pärm. De hade gärna kunnat delas ut med kartan för att ha eget exemplar. Också lite mer info om aktuella öppet-tider på olika besöksmål. Mycket var nedstängt för säsongen. Men som helhet var vi mycket nöjda med våra dagar och fick många fina upplevelser.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
september 2021
,
Elisabet B.
Mycket trevlig cykelpaket. Jättefint boende, trevlig personal, fina cykelturer o fin natur. Jag o Lars är jättenöjda. Lite dåligt uppmärkta leder i brochyren vi fick på hotellet.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
juni 2021
,
Madeleine E.
Trevlig resa, bra bemötande och bra läge.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
september 2020
,
Robert
Jag kan varmt rekommendera detta cykelpaket!
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
juli 2020
,
Eva Mattsson
Cyklarna var inte bästa alltså de vanliga cyklarna! Bara tre växlade tunga när det var uppför. De bör förbättras. Det skulle bli perfekt på femdagarsturen flytta till ett annat hotell på halva resan. Det kan bli många cykelturer att cykla fram och tillbaka.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
juli 2020
,
Eva
Turistgården erbjuder det enkla och trevliga. Hemtrevlig frukost som avnjöts såväl inne som ute irose trädgården.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
juli 2020
,
Hillevi
Vi hade fem utmärkta dagar på Österlen. Väldigt prisvärd semester som funkade för hela sällskapet. Fin service och vänligt bemötande, bra läge på boendet, mycket bra frukostbuffé. Vi var inte så begeistrade över lunchpaketen som ingick, annars väldigt nöjda med hela upplägget!
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
september 2019
,
Annika Larsson
Turistgården var hemtrevligt och välkomnande och samtidigt professionellt och välskött. Frukosten varierad med frukt, grönsaker och varm och kall mat. Hembakt bröd!
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
augusti 2019
,
Marianne
Superhärlig semester med god mat, jättetrevlig personal, sköna sängar, underbar rosenträdgård, bra cyklar, fina cykelleder. Vad mer kan man önska sig!
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
augusti 2019
,
Beate-Sofie Tallroth
Allting var toppenbra, även vädret!
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
juli 2019
,
Bjørn Thomsen
Det har varit en på alla sätt perfekt cykelsemester Vi återkommar.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
juli 2019
,
Majlis Holmkvist
Turistgården i Simrishamn var mycket trevlig och familjär. Otroligt gedigen frukost.En fin rosenträdgård att sitt i när man vill på dagen. Bra picknick lunch fick vi med oss till cykelturerna.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
maj 2019
,
Karin Andersson
Mycket bra boende med trevlig personal. Frukosten o lunchpaketet var väldigt bra! Fanns många trevliga cykelrundor.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
juli 2018
,
Per-Olof Frisk
En solig fin cykelsemester med frukosten i en rosenträdgård!!!!!
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
juli 2018
,
Lena och Bernth Johansson
Vi är nöjda med allt.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
juli 2018
,
ETBoersma
Hotel, mottagning på hotel, frukost, lunchbox, parkering allt var trevlig. Även vädret var bra.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
juni 2018
,
Eleonor Sihvonen
Vi är nöjda med allt!