Absolut cykla – Österlen
Simrishamn, Skåne (ca 150 km)
5 nätter fr. 3 898 kr / pers
  • done5 x nätter på Hotell Turistgården, Simrishamn
  • donekaffe/te & hembakat vid ankomst
  • done5 x frukost
  • done4 x lunchpaket
  • doneFärdbeskrivning med turförslag
  • doneHyrcykel och cykelhjälm
  • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
  • doneEnkelrumstillägg
  • doneElcykel: 300 Sek/dag

Österlen är som en annan värld, trots att du fortfarande befinner dig i Sverige. Det böljande landskapet med gröna hagmarker och gula rapsfält, de svartvita korsvirkeshusen, den röda vallmon som vajar i vinden och det blå havet i fonden, ger en exotisk känsla.

Vores danske venner bliver tilbudt en saerlig pris i efterårsferien: 2 700 Sek/person. Velkommen!

Njut av cykelparadiset
Att cykla på Österlen är att upptäcka. En av de stora fördelarna är alla de små vänliga vägarna som slingrar sig fram genom landskapet. Du cyklar genom äppelodlingar, över fält och ängar. Ibland möts du av dramatiska branter som stupar ner i havet, ibland av strandängar och sandstränder som mjukt övergår i Hanöbuktens böljor. På din väg passerar du gästgiverier med gudagod mat, vingårdar, gårdsbutiker, caféer och gallerier. För den som cyklat en bit kanske det lockar med en riklig kakbuffé – en specialitet på Österlen. I trakterna verkar hundratals konstnärer och konsthantverkare, det var här som den första Konstrundan arrangerades påsken 1969. Konst, keramik och silversmide hittar du längs vägarna, likväl som i de många pittoreska fiskelägena och byarna. Det danska arvet är tydligt i bebyggelsen och ger en gemytlig känsla.

Din bas i cykelsemestern är Hotell Turistgården i Simrishamn, en gammal köpmansgård från 1700-talet som nu är ett charmigt familjehotell. Här får du personlig service och lugn och ro. Turistgårdens vackra Rosenträdgård med över 300 sorter av den älskade blomman, är ett besöksmål i sig.

Med sex dagar på cykel har du gott om tid att hitta dina pärlor på Österlen. Varva längre turer med lugnare dagar. Varje dag får du med dig smarriga lunchpaket med baguette, sallad, frukt, kaka och kaffe – att avnjuta var helst du vill längs vägen. Det här är bara några av alla de fina cykelturer som lockar på Österlen, hotellets personal ger dig gärna fler tips. Välkommen till ett härligt cykeläventyr!

Dag 1:

Simrishamn - en idyllisk hamnstad

När du anländer till Hotell Turistgården i den lilla hamnstaden Simrishamn hälsas du välkommen med hembakat fikabröd. Sedan kan du hoppa upp på cykeln och ta en liten tur i grannskapet. Den idylliska staden har faktiskt Sveriges största fiskehamn. Ta en glass nere i hamnen och betrakta folklivet. Restaurangerna ligger tätt, så chansen är stor att du hittar just det som du är sugen på.

Hotell Turistgården, Simrishamn
Kaffe/te och hembakat vid ankomst
Valfritt
Dag 2:

Fiskelägen och medeltidsborg

Inled dagen med att cykla söderut längs havet mot Skillinge. På vägen passerar du fiskeläget Brantevik, kanske det är här du stannar och mumsar på smörgåsar och kaffe som Turistgården skickat med. Skillinge når du efter en dryg mil, är det en varm dag lockar säkert havet för ett svalkande dopp.

Från Skillinge kan du cykla på småvägar till Glimmingehus ståtliga medeltidsborg. Ta en guidad tur och lyssna till underhållande historier om livet i borgen och hur eventuella angripare skulle motas bort. Ta en sväng förbi närliggande Bolshögs lilla kyrka från 1100-talet. Styr kosan hemåt mot Simrishamn igen, där kan du pusta ut med något gott att dricka i Rosenträdgården på hotellet.

Hotell Turistgården, Simrishamn
Frukost och lunchpaket
Valfritt
Dag 3:

Kivik - äpplen och vackra hedar

Vårt förslag för denna dag är att du cyklar norrut till Kivik. Sväng ner till Stenshuvuds nationalpark, parkera cykeln och vandra upp på den mäktiga toppen längs en stig i lummig lövskog. 97 meter över havet får du en härlig utsikt längs kusten och ut över Hanöbukten. Fortsätt till de vackra strandhedarna. Efter vandringen kan du njuta av ett dopp från den vackra sandstranden. Det perfekta stället att njuta av ditt medhavda smörgåspaket.

Det mestadels behagliga klimatet har gjort Kivik till ett centrum för svensk äppelodling. Strax söder om samhället ligger Kiviks musteri, här kan du besöka Äpplets Hus, vandra i trädgårdarna, äta i restaurang Kärnhuset och köpa med dig must från gårdsbutiken. Det gamla fiskeläget Kivik har en ovanligt väl bevarad och underhållen äldre bebyggelse. En promenad i de gamla kvarteren nära hamnen är en upplevelse. Det var här som den excentriske författaren Fritiof Nilsson Piraten tillbringade somrarna.

I norra utkanten av samhället ligger Vitemölla Badhotell, närmare det klassiska badhotellet än så här kommer man inte. Det är byggt 1913 och på glasverandan avnjuter du högklassig mat och drömmer om tider som flytt. Fortsätt mot Haväng och skjutfältet Ravlunda strax norr om Kivik, här bjuds det på skön cykling på små grusvägar. Hedlandskapet är fantastiskt och hela tiden är havet vid din sida. Här finns också svala bokskogar och här börjar en av landets längsta och finaste sandstränder, den som löper ända bort till Åhus.

Hotell Turistgården, Simrishamn
Frukost och lunchpaket
Valfritt
Dag 4:

Hjortar och bad

Den fina badplatsen vid Gyllebosjön är ett fint mål för en cykeltur, vid sjön finns också en slottsruin från 1500-talet och ett slott från 1800-talet. Sjön ligger i natursköna omgivningar med lummiga bokskogar och en vidsträckt naturbetesmark i söder. Övergången mellan slättlandskapet i söder och skogsmarkerna på Linderödsåsens sluttningar i norr skapar en varierad natur som erbjuder mycket att upptäcka för den naturintresserade. Vid Gyllebo finns också stora hjorthägn.

Hotell Turistgården, Simrishamn
Frukost och lunchmatsäck
Valfritt
Dag 5:

Nära naturen-rundan

En dag kanske du är sugen på en längre cykeltur. Då tycker vi att du ska trampa iväg norrut mot Rörum, här kan du besöka Mandelmanns trädgårdar som är ett jord och skogsbruk som drivs ekologiskt. Trädgårdsköket serverar mat och fika, i gårdsbutiken finns grönsaker och frukt efter säsong. Franskans Creperie i Rörum andas äkta fransk bondromantik, med smak av råvaror från Österlen. Nästa mål för utflykten är den fantastiska bokskogen vid S:t Olof. Du kommer att passera hagar med hästar, får, kor och höns där du cyklar på den skånska landsbygden

Hotell Turistgården, Simrishamn
Frukost och lunchpaket
Valfritt
Dag 6:

Hemresa

Denna morgon njuter du av frukosten i lugn och ro, och sen är det dags för hemresa. Vi hoppas du har många fina minnen med dig hem, och att du fått uppleva det bästa som Österlen har att erbjuda!

Frukost

10 Omdömen star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate

Helhetsintryck star_rate star_rate star_rate star_rate star_half
Värde för pengarna star_rate star_rate star_rate star_rate star_half
Bemötande och service star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Boende star_rate star_rate star_rate star_rate star_half
Matupplevelse star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Cykelupplevelse star_rate star_rate star_rate star_rate star_half
september 2019
Annika Larsson
Turistgården var hemtrevligt och välkomnande och samtidigt professionellt och välskött. Frukosten varierad med frukt, grönsaker och varm och kall mat. Hembakt bröd!
augusti 2019
Marianne
Superhärlig semester med god mat, jättetrevlig personal, sköna sängar, underbar rosenträdgård, bra cyklar, fina cykelleder. Vad mer kan man önska sig!
augusti 2019
Beate-Sofie Tallroth
Allting var toppenbra, även vädret!
juli 2019
Bjørn Thomsen
Det har varit en på alla sätt perfekt cykelsemester Vi återkommar.
juli 2019
Majlis Holmkvist
Turistgården i Simrishamn var mycket trevlig och familjär. Otroligt gedigen frukost.En fin rosenträdgård att sitt i när man vill på dagen. Bra picknick lunch fick vi med oss till cykelturerna.
maj 2019
Karin Andersson
Mycket bra boende med trevlig personal. Frukosten o lunchpaketet var väldigt bra! Fanns många trevliga cykelrundor.
juli 2018
Per-Olof Frisk
En solig fin cykelsemester med frukosten i en rosenträdgård!!!!!
juli 2018
Lena och Bernth Johansson
Vi är nöjda med allt.
juli 2018
ETBoersma
Hotel, mottagning på hotel, frukost, lunchbox, parkering allt var trevlig. Även vädret var bra.
juni 2018
Eleonor Sihvonen
Vi är nöjda med allt!
- Närmaste flygplats: Malmö eller Kristianstad
- Närmaste tågstation: Simrishamn
Simrishamn, Skåne

Fler cykelpaket i närheten