shopping_cart
kr
Absolut cykla – Österlen
Simrishamn, Skåne (ca 150 km)
5 nätter 3 994 kr / pers
  • done5 nätter (del i dubbelrum)
  • doneKaffe/te & hembakat vid ankomst
  • done5 x frukost
  • done4 x lunchpaket
  • doneFärdbeskrivning med turförslag
  • doneHyrcykel och cykelhjälm
  • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
  • doneEnkelrumstillägg
  • doneElcykel: 300 Sek/dag

Alla får vi ljuva associationer när Österlen kommer på tal. Lyssna på Östen Warnerbrings “Kivikspolska” om du behöver fylla på med intryck. Cyklingen är bekväm i det flacka landskapet och det är enkelt att tillgodogöra sig alla näpna vyer. Du möter havet, charmerande små fiskelägen, böljande sädesfält, konstgallerier och massor av välsmakande mat utmed vägen. Det blir även storslagen skånsk historia i form av Glimmingehus som kallas Nordens mest välbevarade medeltidsborg.

Hotell Turistgården i Simrishamn bjuder på ett boende med 1700-talsatmosfär, personlig service och fina förutsättningar för avkoppling. Se till att besöka den vackra Rosenträdgården. Där finns mer än 300 sorters rosor! En doftupplevelse utöver det vanliga.

Du har massor med sevärdheter och angenäma upplevelser att fylla dagarna med under dina cykeldagar. Konst, bokskogar, restauranger, historiska minnesmärken och så vidare. Det ingår dagligt lunchpaket med baguette, sallad, frukt, kaka och kaffe. Du intar det när det passar dig bäst under dagens cykelutflykt.

Dag 1

Simrishamn - en idyllisk hamnstad

När du anländer till Hotell Turistgården i den lilla hamnstaden Simrishamn hälsas du välkommen med hembakat fikabröd. Sedan kan du hoppa upp på cykeln och ta en liten tur i grannskapet. Den idylliska staden har faktiskt Sveriges största fiskehamn. Ta en glass nere i hamnen och betrakta folklivet. Restaurangerna ligger tätt, så chansen är stor att du hittar just det som du är sugen på.

Hotell Turistgården, Simrishamn
Kaffe/te och hembakat vid ankomst
Valfritt
Dag 2

Fiskelägen och medeltidsborg

Inled dagen med att cykla söderut längs havet mot Skillinge. På vägen passerar du fiskeläget Brantevik, kanske det är här du stannar och mumsar på smörgåsar och kaffe som Turistgården skickat med. Skillinge når du efter en dryg mil, är det en varm dag lockar säkert havet för ett svalkande dopp.

Från Skillinge kan du cykla på småvägar till Glimmingehus ståtliga medeltidsborg. Ta en guidad tur och lyssna till underhållande historier om livet i borgen och hur eventuella angripare skulle motas bort. Ta en sväng förbi närliggande Bolshögs lilla kyrka från 1100-talet. Styr kosan hemåt mot Simrishamn igen, där kan du pusta ut med något gott att dricka i Rosenträdgården på hotellet.

Hotell Turistgården, Simrishamn
Frukost och lunchpaket
Valfritt
Dag 3

Kivik - äpplen och vackra hedar

Vårt förslag för denna dag är att du cyklar norrut till Kivik. Sväng ner till Stenshuvuds nationalpark, parkera cykeln och vandra upp på den mäktiga toppen längs en stig i lummig lövskog. 97 meter över havet får du en härlig utsikt längs kusten och ut över Hanöbukten. Fortsätt till de vackra strandhedarna. Efter vandringen kan du njuta av ett dopp från den vackra sandstranden. Det perfekta stället att njuta av ditt medhavda smörgåspaket.

Det mestadels behagliga klimatet har gjort Kivik till ett centrum för svensk äppelodling. Strax söder om samhället ligger Kiviks musteri, här kan du besöka Äpplets Hus, vandra i trädgårdarna, äta i restaurang Kärnhuset och köpa med dig must från gårdsbutiken. Det gamla fiskeläget Kivik har en ovanligt väl bevarad och underhållen äldre bebyggelse. En promenad i de gamla kvarteren nära hamnen är en upplevelse. Det var här som den excentriske författaren Fritiof Nilsson Piraten tillbringade somrarna.

I norra utkanten av samhället ligger Vitemölla Badhotell, närmare det klassiska badhotellet än så här kommer man inte. Det är byggt 1913 och på glasverandan avnjuter du högklassig mat och drömmer om tider som flytt. Fortsätt mot Haväng och skjutfältet Ravlunda strax norr om Kivik, här bjuds det på skön cykling på små grusvägar. Hedlandskapet är fantastiskt och hela tiden är havet vid din sida. Här finns också svala bokskogar och här börjar en av landets längsta och finaste sandstränder, den som löper ända bort till Åhus.

Hotell Turistgården, Simrishamn
Frukost och lunchpaket
Valfritt
Dag 4

Hjortar och bad

Den fina badplatsen vid Gyllebosjön är ett fint mål för en cykeltur, vid sjön finns också en slottsruin från 1500-talet och ett slott från 1800-talet. Sjön ligger i natursköna omgivningar med lummiga bokskogar och en vidsträckt naturbetesmark i söder. Övergången mellan slättlandskapet i söder och skogsmarkerna på Linderödsåsens sluttningar i norr skapar en varierad natur som erbjuder mycket att upptäcka för den naturintresserade. Vid Gyllebo finns också stora hjorthägn.

Hotell Turistgården, Simrishamn
Frukost och lunchmatsäck
Valfritt
Dag 5

Nära naturen-rundan

En dag kanske du är sugen på en längre cykeltur. Då tycker vi att du ska trampa iväg norrut mot Rörum, här kan du besöka Mandelmanns trädgårdar som är ett jord och skogsbruk som drivs ekologiskt. Trädgårdsköket serverar mat och fika, i gårdsbutiken finns grönsaker och frukt efter säsong. Franskans Creperie i Rörum andas äkta fransk bondromantik, med smak av råvaror från Österlen. Nästa mål för utflykten är den fantastiska bokskogen vid S:t Olof. Du kommer att passera hagar med hästar, får, kor och höns där du cyklar på den skånska landsbygden

Hotell Turistgården, Simrishamn
Frukost och lunchpaket
Valfritt
Dag 6

Hemresa

Denna morgon njuter du av frukosten i lugn och ro, och sen är det dags för hemresa. Vi hoppas du har många fina minnen med dig hem, och att du fått uppleva det bästa som Österlen har att erbjuda!

Frukost

Avboknings- och återbetalningspolicy

Aktuella avbeställningskostnader under COVID-19:
- fri avbokning fram till kl 15 dagen före avresa.
- efter kl 15 dagen före avresa, 100 % av paketets totalpris.

14 Omdömen star_rate star_rate star_rate star_rate star_half

Helhetsintryck star_rate star_rate star_rate star_rate star_half
Värde för pengarna star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Bemötande och service star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Boende star_rate star_rate star_rate star_rate star_half
Matupplevelse star_rate star_rate star_rate star_rate star_half
Cykelupplevelse star_rate star_rate star_rate star_rate star_half
september 2020
Robert
Jag kan varmt rekommendera detta cykelpaket!
juli 2020
Eva Mattsson
Cyklarna var inte bästa alltså de vanliga cyklarna ! Bara tre växlade tunga när det var uppför. De bör förbättras. Det skulle bli perfekt på femdagarsturen flytta till ett annat hotell på halva resan. Det kan bli många cykelturer att cykla fram och tillbaka.
juli 2020
Eva
Turistgården erbjuder det enkla och trevliga. Hemtrevlig frukost som avnjöts såväl inne som ute irose trädgården.
juli 2020
Hillevi
Vi hade fem utmärkta dagar på Österlen. Väldigt prisvärd semester som funkade för hela sällskapet. Fin service och vänligt bemötande, bra läge på boendet, mycket bra frukostbuffé. Vi var inte så begeistrade över lunchpaketen som ingick, annars väldigt nöjda med hela upplägget!
september 2019
Annika Larsson
Turistgården var hemtrevligt och välkomnande och samtidigt professionellt och välskött. Frukosten varierad med frukt, grönsaker och varm och kall mat. Hembakt bröd!
augusti 2019
Marianne
Superhärlig semester med god mat, jättetrevlig personal, sköna sängar, underbar rosenträdgård, bra cyklar, fina cykelleder. Vad mer kan man önska sig!
augusti 2019
Beate-Sofie Tallroth
Allting var toppenbra, även vädret!
juli 2019
Bjørn Thomsen
Det har varit en på alla sätt perfekt cykelsemester Vi återkommar.
juli 2019
Majlis Holmkvist
Turistgården i Simrishamn var mycket trevlig och familjär. Otroligt gedigen frukost.En fin rosenträdgård att sitt i när man vill på dagen. Bra picknick lunch fick vi med oss till cykelturerna.
maj 2019
Karin Andersson
Mycket bra boende med trevlig personal. Frukosten o lunchpaketet var väldigt bra! Fanns många trevliga cykelrundor.
juli 2018
Per-Olof Frisk
En solig fin cykelsemester med frukosten i en rosenträdgård!!!!!
juli 2018
Lena och Bernth Johansson
Vi är nöjda med allt.
juli 2018
ETBoersma
Hotel, mottagning på hotel, frukost, lunchbox, parkering allt var trevlig. Även vädret var bra.
juni 2018
Eleonor Sihvonen
Vi är nöjda med allt!
- Närmaste flygplats: Malmö eller Kristianstad
- Närmaste tågstation: Simrishamn
Simrishamn, Skåne

Fler cykelpaket i närheten