Cykelparadiset Järvsö har cykelpark, gårdstramp och ännu mer på gång!

Vackra Järvsö. Har du inte varit där har du missat något, men har du inte varit där och cyklat har du missat ännu mer. Här bjuder Hälsingland på ett riktigt paradis vad gäller mångsidig cykling och passar både den som vill cykla downhill eller slättförs till något av de många utflyktsmålen. Här berättar Amanda Sandahl, projektledare på Destination Järvsö, om områdets fortsatt spännande utveckling.

Hej Amanda!

Ni har en fin cykelpark i Järvsö, men ni utvecklar även annan typ av cykling ute i naturen. Kan du berätta om vad som är på gång just nu?
Vi är otroligt stolta över att ha JBP (Järvsö Bergcykelpark) hos oss och de har banat vägen för att vi satsat vidare med mottot Cykling för alla. Förra året byggde vår klubb en otroligt fin skills park med 2 pump tracks byggda av Velosolutions och ett teknikträningsområde. Nu jobbar vi med att kartlägga och göra tillgängligt turförslag för olika typer av cyklister (landsväg, gravel, fika/leisurecykling). Vi har också precis fått klart att det kommer byggas ett nytt nätverk av hållbara XC leder. Från enkla nybörjarleder som är breda och släta till mer utmanande leder som kräver mer teknik och uthållighet. Den första leden kommer vara klar redan i juli i år och målet är att göra cyklingen så rolig att du inte vill sluta, oavsett ålder eller om du är nybörjare eller avancerad – det finns cykling för alla!

Amanda Sandahl
Amanda Sandahl, projektledare destination Järvsö


Ni arrangerar Gårdstrampet i augusti. Vad upplever man om man är med och cyklar då?  

På Järvsö Gårdstramp cyklar man från gård till gård, ser fälten där maten växer och djuren betar. På gårdarna kan man träffa producenten, köpa något att äta och dricka gjort på färska lokala produkter, titta runt, träffa nya och gamla vänner – lite av en gårdsfest är det tänkt! Man cyklar så kort eller så långt man vill och när man har besökt en gård, fyllt på med energi så hoppar man på cykeln och trampar vidare till nästa gård. Man väljer själv var man vill börja och sluta, om man vill cykla till en eller alla gårdar.

En magisk dag fylld med glädje, roliga bekantskaper och insikt i vilket fantastiskt jobb våra producenter gör! Reser man långväga ifrån så finns det cyklar att hyra i Järvsö.

Family riding in Järvsö Bergscykelpark, Hälsingland, Sweden.