Christer guidar i MTB-spåren – tips för dig som vill börja cykla MTB

Christer Linderborg är en av de duktiga cykelguider som ingår i vår guidepool. Han är också en eminent MTB-cyklist och ger här några råd för dig som kanske är ny i MTB-spåren men som vill vässa tekniken i sommar.

Hej Christer! Vad är det viktigaste att lära sig för den som precis har börjat cykla MTB?

Det viktigaste som nybörjare är att lära sig rätt bromsteknik, rätt position på cykeln och balans. Cyklingen blir så mycket roligare och säkrare om man känner sig trygg på cykeln.

Kan du berätta om något vanligt ”nybörjarfel”?

De vanligaste felen som nybörjare gör är för hårt pumpade däck och för stela/raka armar och ben. Cyklingen blir stötig och svår på ojämnt underlag. Det är viktigt att vara följsam och använda kroppen som en extra dämpare i stökig terräng.

Vad är det bästa med att cykla MTB på stigar i skogen?

Det bästa med MTB cykling i skogen är när man är ute en hel dag längs slingriga skogsstigar och stannar till vid olika platser för att äta och fika. Tempot behöver inte vara så högt och man hinner se mer av omgivningen. Jag tycker att det är extra roligt att utforska nya områden där det inte finns uppmärkta MTB spår.

Cykelpaket för dig som vill slipa på tekniken

Om du vill slipa på tekniken tillsammans med Christer kan vi tipsa om ett superfint cykelpaket som Christer erbjuder i samarbete med otroligt serviceminded Kungsörstorp Hotell & Restaurang. Paketet passar både den äventyrssugna barnfamiljen, paret och singelhushållet. MTB är fantastiskt roligt och passar faktiskt de allra flesta! Med Christer som guide kommer du helt säkert bli en ännu bättre MTB-cyklist – oavsett om du cyklat tidigare eller inte.