Guidad MTB-tur med middag i skogen
Cykling: 20 km med start i Kungsör, Västmanland
1 natt 1 850 kr / pers
Hotell
4
12
 • engelska
 • svenska
Alltid hos Sweden by Bike
 • doneGaranterat bästa pris
 • doneValfri cykelkarta från Norstedts förlag (värde 194 kr)
 • doneOlycksfallsförsäkring för alla registrerade i sällskapet
Har du frågor om det här cykelpaketet? Maila oss gärna.

Allt detta ingår

 • doneEn natt (del i dubbelrum) på Kungsörstorp Hotell & Konferens
 • done1 x frukost
 • done1 x lunchmatsäck och mellanmål
 • done1 x trerätters middag (exkl dryck) på skogsrestaurang
 • doneCykelguide 7 timmar

Möjliga tillval

 • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
 • doneEnkelrumstillägg
 • doneHyrcykel Mtb och hjälm
 • doneExtra halv- eller heldagsguidningar (en eller två dagar)
 • doneBastuflotte vid Mälarens strand

Det här MTB-paketet kräver inte att du är jätteduktig på cykeln, men gärna en passionerad livsnjutare och lite lagom äventyrlig. Du befinner dig i vackra västmanländska skogar inte långt ifrån Mälaren. Tillsammans med den kunniga guiden resonerar du dig fram till vilket av traktens MTB-områden som passar dig bäst. Efter dagens cykling stannar du kvar i naturen och avnjuter en trerätters middag i en ”skogsrestaurang” inrymd i en tältkåta med kamin. Ett cykelpaket för finsmakare… 

Middagen blir något att minnas. Värmen och lukten från elden har en avslappnande effekt och samtalen blir oftast av ett annat slag än normalt och snart blandas pratet med doften av nylagad mat. Kaffet till efterrätten kokas så klart över öppen eld och den höga kalorinivån på efterrätten är inget problem efter flera timmar på sadeln. 

Natten tillbringar du bekvämt på Kungsörstorp med utsikt över Mälarens glittrande vatten. Efter all frisk luft, dagens stigcykling och avslutande skogsmiddag kommer du att sova skönt i de trevliga rummen.

Dag 1

Guidad stigcykling med middag i skogen

Cykla och laga middag i skogen över öppen eld2

Efter ankomst till hotellet byter du om och gör dig klar för att cykla ut i skogen på egen cykel eller hyrcykel. Inom en radie på 20 kilometer finns fyra fina MTB-områden med olika karaktär. Tillsammans med guiden kommer du överens om vilket område som passar dig bäst för dagen. Vi äter lunch och fikar efter vägen så att vätske- och energidepåerna hålls på en bra nivå.

Du kommer att få cykla på en nivå som känns både trygg och utvecklande i de vackra skogarna i trakten. Den guidade turen avslutas med en gemensam trerätters middag i en "skogsrestaurang". Restaurangen är i form av en tältkåta med kamin där det finns gott om plats att sträcka ut sig om man är trött. Tillsammans går vi igenom dagens cykling och snart börjar det kurra i magen. Det är dags för en trerätters middag som du avnjuter i värmen från kaminen.

Efter middagen sätter vi oss på cyklarna som tar oss den sista biten till hotellet där du övernattar i fräscha rum. Kanske väljer du att avsluta kvällen i hotellets bastuflotte vid Mälarens strand innan du kryper ner i sängen och somnar skönt efter en hel dags cykling.

Kungsörstorp Hotell & Konferens, Kungsör
Lunchmatsäck, mellanmål och middag i skogen
ca 7 timmar
Dag 2

Avfärd med fina minnen av de västmanländska skogarna

Cykla mtb i skogen

Efter en natt med skön sömn i de fridfulla omgivningarna går du upp och äter en god hotellfrukost. Sedan är det dags för hemfärd. I bagaget får du med dig en massa trevliga upplevelser från cykelsadeln och skogarna i västra Mälardalen.

Du kan även välja att förlänga vistelsen och boka in en extra halv- eller heldag med guide som för den badsugne kombineras med bad i Mälaren eller någon av sjöarna längs med färdvägen.

Frukost

Avboknings- och återbetalningspolicy

Aktuella avbeställningskostnader under COVID-19:
- fri avbokning fram till 14 dagar före startdatum.
- 14 dagar före startdatum, 50% av paketets totalpris.

3 Omdömen

star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Helhetsintryckstar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Värde för pengarnastar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Bemötande och servicestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
Boendestar_ratestar_ratestar_ratestar_halfstar_outline
Matupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Cykelupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
oktober 2020
Mycket bra dag. Vår guide var mycket lyhörd och kunde snabbt ändra rutt utifrån hur trötta vi var.
Jennie
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
augusti 2020
En utmanande men rolig tur med en mycket trevlig och omhändertagande guide. Vi lärde oss mycket om MBT cykling och om vår egen förmåga. Och all eloge till vår cykelguide som snabbt kunde tänka om och låta oss ta en lättare väg hem utan att för den skulle sänka kvaliteten på upplevelsen av MBT cykling.
Therese
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
augusti 2020
Christer var en toppen guide. Vi alla kände oss väldigt trygga och väl omhändertagande. Miljön och nivå på utmaningarna för oss nybörjare gav verkligen mersmak för MTB. Middagen var toppen i kåtan. Dock skulle en myggjagare underlätta middagsupplevelsen och vadderade cykelbyxor skulle höja cykelupplevelsen ännu mer. Christer får 5-stjärnor.
Sibelle Sandelius
Kungsör, Västmanland