Guldkornen från Kullaberg
Cykling: 60 km med start i Helsingborg, Skåne
3 600 kr/pers (3 nätter)
sell
Pris
3 600 kr/pers
hotel
Boende
3 nätter
directions_bike
Cykling
60 km

Allt detta ingår

  • doneTre nätter (del i dubbelrum)
  • done3 x frukost
  • doneCykelkarta
  • doneTillgång till journummer

Möjliga tillval

  • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två nätter
  • doneHyrcykel Classic, 7 växlar: 600 kr (inkl returtransport åter till Helsingborg)
  • doneTouringcykel, 24 växlar: 750 kr (inkl returtransport åter till Helsingborg)
  • doneElcykel: 950 kr (inkl returtransport åter till Helsingborg)
  • doneBagagetransport: 300 kr/väska/dag (max 25 kg)

Det här är en perfekt minisemester för dig som gillar natur, cykling och god mat. Cykelpaketet startar med en natt i skånska Helsingborg, en stad känd för sitt fina utbud av restauranger. Du bor på trevliga hotell, upplever Kullahalvön och Ängelholm med mysig stadskärna.

Du cyklar på Kattegattleden, en cykelled som är tydligt skyltad och nästan helt utan biltrafik. Det finns gott om trevliga restauranger och caféer, gårdsbutiker och många sevärdheter längs vägen. Naturen är slående vacker. Du övernattar på bekväma hotell i bra lägen. Om du inte vill transportera bagaget själv kan du boka bagagetransport som tillval. Du kan ta tåget tillbaks från Ängelholm till Helsingborg, eller till din hemort. Tågen går ofta och cykel kan tas med ombord i mån av plats.

Foto: Apelöga

Dag 1 - Helsingborg

hotelElite Hotel Mollberg, Helsingborg

Cykelpaketet startar i Helsingborg, och det finns mycket att upptäcka i "Sundets pärla". Mitt i staden finns ett havsbad och populär strandpromenad. Helsingborgs främsta symbol är det fyrkantiga tegeltornet "Kärnan" som byggdes på 1300-talet för stadens försvar. Härifrån har du en storslagen utsikt över Öresund.

Det omtyckta friluftsmuseet Fredriksdal med renässansinspirerad köksträdgård och en romantisk engelsk park är väl värt ett besök. Likaså Dunkers kulturhus. Söder om Helsingborg finns Ramlösa brunn. Hit kom folk redan för trehundra år sedan för att dricka hälsobringande vatten - upp till åtta liter om dagen!

Du övernattar på anrika Elite Hotel Mollberg mitt i staden. På restaurang At Mollberg kan du avnjuta gourmetmat. The Bishop’s Arms serverar öl, whisky och snacks i engelsk miljö.

Dag 2 - Helsingborg-Höganäs

hotelUtvalt boende, Arild
restaurantFrukost
directions_bike21 km
cykla-längs-kattegattleden-kullahalvön-sweden-by-bike

Efter frukost bär det av Kullahalvön och Höganäs som är målet för dagen. Du cyklar genom Pålsjö skog med hundraåriga ekar och bokar, betesmarker och hagar. Domsten och VIken är två pittoreska fiskelägen med trevliga caféer och restauranger. Perfekt att stanna till och äta lunch.

Höganäs och Kullahalvön är fantastiskt. Området är välkänt för sin keramik och här finns många hantverkare och ateljéer att besöka. Cykla ut mot magiska Kullens fyr, ta dig till någon av vingårdarna eller strosa runt i de klassiska turistorterna Arild och Mölle. Du övernattar på Arilds Vingård, Hotell Rusthållargården eller något annat av de utvalda hotellen, beroende på vad som finns tillgängligt under säsongen.

Dag 3 - Höganäs-Ängelholm

hotelHotell Hus 57, Ängelholm
restaurantFrukost
directions_bike39 km
keramik-sweden-by-bike

Efter frukost cyklar du mot Ängelholm och det finns många möjligheter till bad längs vägen. Skälderviken ligger mitt emellan Kullahalvön och Bjärehalvön, och längst inne i viken ligger den charmiga staden Ängelholm. Staden grundades 16 oktober 1516 av den danske kungen Kristian II.

I Ängelholm är hantverkstraditionerna starka och här finns krukmakerier och små butiker att besöka. På kvällen väljer du en trevlig restaurang för att äta middag och på Hus 57 väntar ett bekvämt rum för natten. På hotellet finns trevlig restaurang och en wellnessavdelning med pool och gym. Du som har hyrt cykel lämnar den på hotellet.

Hela beloppet betalas via faktura senast 3 dagar före resans start.

Fri avbokning fram till 30 dagar före startdatum (minus 200 kr adminkostnad).
85% återbetalning 29-7 dagar före startdatum.
Ingen återbetalning 6 dagar före startdatum.

1 Omdöme

star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Helhetsintryckstar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Värde för pengarnastar_ratestar_ratestar_ratestar_outlinestar_outline
Bemötande och servicestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Boendestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
Matupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Cykelupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outlineaugusti 2023, Emilia A.
Trevlig och fin tur på alla sätt.Fint boende men lite dyrt.Kanske man kunde ha haft ngt billigare alternativ.3500kr per person är ganska mycket för tre nätter.