Kattegattleden Skåne
Helsingborg, Skåne (ca 120 km)
4 nätter fr. 5 490 kr / pers
 • done4 nätter (del i dubbelrum) på hotell med hög standard, pensionat och charmigt vandrarhem
 • done4 x frukost
 • doneGPX-filer för GPS eller smartphone
 • doneJourtelefon för service och frågor
 • doneBagagetransport mellan boenden under hela turen
 • doneEnkelrumstillägg: 1.800 kr
 • doneTouringcykel, 24 växlar: 925 kr (inkl cykeltransport tillbaks till Helsingborg)
 • doneElcykel: 1 275 kr (inkl cykeltransport tillbaks till Helsingborg)
 • doneCitybike, 3 eller 7 växlar (fotbroms) samt Barncykel: prisuppgift vid bokning
 • doneHalvpension 3 dagar: 975 kr (2-rätters middag exkl dryck) Dag 1, 3 och 4
 • doneExtranatt i Helsingborg (del i dubbelrum) onsdag före start: 725 kr inkl frukost
 • doneExtranatt i Båstad (del i dubbelrum) måndag efter avslutad tur: 700 kr inkl frukost
 • doneAvbeställningsskydd: 300 kr

Cykelpaketet “Kattegattleden Skåne” följer delar av den nya havsnära cykelleden Kattegattleden. Turen startar i Helsingborg och avslutas i Båstad. Du cyklar och bor hela tiden nära kust och hav, 5 dagar, med 4 övernattningar. Upplevelserna ligger uppradade utmed vägen – mysiga caféer, restauranger, fiskelägen, hamnar, hantverksbodar, gårdsbutiker, slott, vingårdar och mycket mer!

Cykelpaketets presentationsbild, foto: Region Skåne, Klara Leo

Du cyklar den skånska delen av Kattegattleden över de vackra Kulla- och Bjärehalvöarna med den nya sträckningen via Torekov. I paketet ingår fyra övernattningar med frukost i dubbelrum: 2 nätter på 4-stjärniga hotell, 1 natt på vandrarhem (handfat på rummet med dusch och toalett strax utanför) och 1 natt på pensionat. Det ingår lakan, handdukar och städning i samtliga boenden.

Cykelpaketet startar torsdagar i Helsingborg vid Knutpunkten (tågstationen), där också bagaget lämnas, och avslutas i Båstad. Har du egen bil, parkerad på avreseorten är det enkelt att ta sig tillbaka dit med tåg eller buss efter avslutad cykeltur (du kan ta med din cykel ombord på Öresundståg). Det finns en långtidsparkering på Sockerbruksgatan i Helsingborg, inte långt från Knutpunkten.

Observera att priset är något högre 20 juni-15 augusti 2019 (från 5 890 kr/person och boende i dubbelrum). 


Kom gärna en dag tidigare, upplev Helsingborg, sov gott på hotell och ladda inför cykelturen. Anländer du tidigt så kan du också “tura” till Helsingör. Färjan tar bara 20 minuter. Se pris för extra övernattning under “Möjliga tillval” i spalten ovan till höger.

Dag 1:

Helsingborg - Arild

Ankomst under dagen. Anländer du tidigt, så passa gärna på att "tura" till Helsingör. Färjan dit tar bara 20 minuter. Med Danmark i väster startar du cykelturen norrut, nära, nära havet förbi charmiga, välmående kustsamhällen och Höganäs känt för sin keramik. Boende på hotell med underbar havsutsikt i charmig liten by. Fri tillgång till relaxavdelningen.

Hotell vid havet, Arild
ca 35 km
Dag 2:

Arild - Vejbystrand

Du följer leden in genom Skälderviks-bukten förbi Ängelholm till Vejbystrand. Boende på ett nyrenoverat och charmigt vandrarhem (med handfat på rummet och dusch och toalett strax utanför) bara 500 m från stranden. I kväll väljer du själv middagsställe bland restaurangerna som finns i närheten.

Vandrarhem, Vejbystrand
Frukost
ca 36 km
Dag 3:

Vesbystrand - Torekov

Från Vejbystrand cyklar du norrut längs kusten och tar en avstickare till Torekov, längst ut på Bjärehalvön. Från hamnen i Torekov kan du ta en båttur ut till det underbara naturreservatet Hallands väderö. Boende och middag med fri tillgång till spa och gym på strandnära hotell. Njut av fri tillgång till spa och swimmingpool på ett högklassigt hotell eller ta en promenad utmed stranden.

Strandnära hotell, Torekov
Frukost
ca 23 km
Dag 4:

Torekov - Båstad

Du börjar dagens cykeltur med att snedda över Bjärehalvön på den nya sträckningen av Kattegattleden, som fortsätter in mot tennisstaden Båstad. Du kan själv välja att äta middag på någon trevlig restaurang inne i Båstad. Boende på mysigt pensionat.

Mysigt pensionat, Båstad
Frukost
ca 26 km
Dag 5:

Båstad

Cykelturen avslutas under dagen. Tillbringa dagen på stranden eller ta en cykeltur i Båstads omgivningar. Kanske besöka Norrvikens trädgårdar, det fantastiska kallbadhuset eller göra ett besök på Designgården med flera gallerier och butiker i en och samma loka. Har du hyrt cyklar kan ni behålla dessa hela dagen.

Frukost

2 Omdömen star_rate star_rate star_rate star_rate star_half

Helhetsintryck star_rate star_rate star_rate star_rate star_half
Värde för pengarna star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Bemötande och service star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Boende star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Matupplevelse star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Cykelupplevelse star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
juli 2019
Karin Anderson
Underbara cykelvägar med tydliga markeringar var man ska cykla, härliga vyer och natur. Funkade utmärkt med bagagetransporterna och väldigt trevligt med olika boenden. Mycket gott bemötande.
juni 2019
Tommy Ohlsson
Det var inte enkelt att hitta till Travelshop i Helsingborg. Affären ligger i södra delen av Knutpunkten och det var inte enkelt när man naturligt går in i den norra delen. Det hade underlättat om Gyllene Turer hade bifogat bagage-brickor till våra resväskor. Vänlig person på Travelshop hjälpte oss att få ordning på detta. Bagagetransporten fungerade mycket väl. Boendet överlag var mycket bra speciellt positivt intryck fick vi av vandrarhemmet i Vejbystrand. En liten varning kan nog vara på sin plats för nedförsbacken vid Norrvikens trädgårdar strax före Båstad. Cykeln bör ha minst 2 oberoende bromsar för säker nedfart. Vi skulle åka tillbaka till Helsingborg där vi hade bilen parkerad med tåg. Lite förvånade blev vi av att järnvägsstationen i Båstad låg så avsides. Att få in cyklarna på tåget hade inte gått så smärtfritt om inte konduktören hjälpt oss med att få undan alla passagerare som satt där cyklarna skulle stå. Att långtidsparkera bilen i Helsingborg gratis gick inte då alla dessa platser var upptagna. Det fick bli 5 kr / timme i 4 dygn på Östra Sandgatan. Överlag en intressant tur trots att vädret endast var soligt den första dagen.
Närmaste flygplats: Helsingborg/Ängelholm
Närmaste tågstation: Helsingborg
Helsingborg, Skåne

Fler cykelpaket i närheten