Kattegattleden Skåne
Cykling: ca 120 km med start i Halmstad, Halland
3 nätter 4 620 kr / pers
Hotell, Vandrarhem, Pensionat
Ja
 • engelska
 • svenska
Alltid hos Sweden by Bike
 • doneGaranterat bästa pris
 • doneValfri cykelkarta från Norstedts förlag (värde 194 kr)
 • doneOlycksfallsförsäkring för alla registrerade i sällskapet
Har du frågor om det här cykelpaketet? Maila oss gärna.

Allt detta ingår

 • doneEn natt på pensionat i Båstad (del i dubbelrum med dusch/wc)
 • doneEn natt på vandrarhem i Vejbystrand (del i dubbelrum med handfat på rummet, dusch/wc strax utanför)
 • doneEn natt på vingård i Arild (del i dubbelrum med duch/wc)
 • done3 x frukost
 • doneCykelkarta och detaljerad färdbeskrivning med tips längs vägen
 • doneGPX-filer för GPS eller smartphone
 • doneJourtelefon för service och frågor
 • doneBagagetransport mellan boenden under hela turen

Möjliga tillval

 • doneExtranatt i Halmstad (del i dubbelrum) före start: 725 kr inkl frukost
 • doneExtranatt i Helsingborg (del i dubbelrum) efter avslutad cykeltur: 725 kr inkl frukost
 • doneEnkelrumstillägg: 1.800 kr per person
 • doneTouringcykel 18 växlar: 805 kr (inkl cykeltransport tillbaks till Halmstad)
 • doneElcykel: 1 170 kr (inkl cykeltransport tillbaks till Halmstad)
 • doneCitybike 7 växlar, fotbroms: 740 kr (inkl cykeltransport åter till Halmstad)
 • doneBarncykel: prisuppgift vid bokning
 • doneHalvpension 2 dagar: 700 kr (2-rätters middag exkl dryck) Dag 1 och 3
 • doneAvbeställningsskydd: 300 kr

Cykelpaketet “Kattegattleden Skåne” följer delar av den nya havsnära cykelleden Kattegattleden. Turen startar i Halmstad och avslutas i Helsingborg. Du cyklar och bor hela tiden nära kust och hav, 4 dagar, med 3 övernattningar. Upplevelserna ligger uppradade utmed vägen – mysiga caféer, restauranger, fiskelägen, hamnar, hantverksbodar, gårdsbutiker, slott, vingårdar och mycket mer!

Fotograf: Lena Evertsson

Du cyklar den skånska delen av Kattegattleden över de vackra Kulla- och Bjärehalvöarna via sommarparadiset Torekov. I paketet ingår tre övernattningar med frukost i dubbelrum. Lakan, handdukar och städning ingår i samtliga boenden. Om du har egen bil parkerad på avreseorten är det enkelt att ta sig tillbaka dit med tåg eller buss efter avslutad cykeltur (du kan ta med din cykel ombord på Öresundståg). Om du kommer från Jylland i Danmark finns Stena Lines nya fäjeförbindelse mellan Grenå-Halmstad. Kom gärna en dag tidigare och upplev sommarstaden Halmstad, sov gott på hotell och ladda inför cykelturen. Se pris för extra övernattning under “Möjliga tillval” ovan.

Observera att priset är något högre 12 juni-15 augusti 2021 (från 5 280 kr/person och boende i dubbelrum). 

Dag 1

Halmstad - Båstad

Du startar i Halmstad och följer Laholmsbukten söderut genom tallskogar och längs med kilometerlånga sandstränder till tennismotroppolen Båstad i Skåne. Här övernattar du på mysigt pensionat.

Pensionat, Båstad
ca 41 km
Dag 2

Båstad - Torekov - Vejbystrand

Från Båstad startar du dagen med en brant men ganska kort backe upp på Bjärehalvön. Belöningen kommer strax efter med härliga nedförsbackar mot välkända sommarorten Torekov. Därefter följer du kusten söderut mot Vejbystrand, där du övernattar på nyrenoverat och charmigt vandrarhem bara en kort bit från stranden.

Vandrarhem, Vejbystrand
Frukost
ca 49 km
Dag 3

Vejbystrand - Arild

Du följer leden söderut genom Skälderviksbukten förbi småstaden Ängelholm och ut på Kullahalvön. Här övernattar du på en skånsk vingård i Arild.

Hotell på vingård, Arild
Frukost
ca 36 km
Dag 4

Arild - Helsingborg

Du fortsätter din tur över till västra sidan av Kullahalvön och cyklar söderut nära kusten. Med Danmark över havet i väster passerar du charmiga välkända kustsamhällen och staden Höganäs, välkänt för sen keramik. Cykelturen avslutas i Helsingborg, där det finns mycket att upptäcka. Om ni har hyrt cyklar kan ni behålla dessa hela dagen.

Stanna gärna en extra natt i Helsingborg och "tura" över till Helsingör. Färjan tar bara 20 minuter.

Frukost
ca 35 km

Avboknings- och återbetalningspolicy

Aktuella avbeställningskostnader under COVID-19:
- mer än 30 dagar före resans start, 10 % av paketets totalpris (lägst SEK 500/person).
- 30-15 dagar före resans start, 25 % av paketets totalpris.
- 14-2 dagar före resans start, 50 % av paketets totalpris.
- 1 dag fram till avresedagen, 100 % av totalpriset.

5 Omdömen

Helhetsintryck
Värde för pengarna
Bemötande och service
Boende
Matupplevelse
Cykelupplevelse
juli 2020
Fint o välplanerat bra hjälp vid behov under turen. Vi lade till en natt i Viken- en riktig pärla- rekommenderas
Xx
juli 2020
Lite problem att ta sig ut ur Halmstad vid byggarbetena vid Andersberg. Vi hittade inga skyltar som ledde oss runt. Vi hade ju karta och är läskunniga så det löste sig. Hela ert arrangemang var mycket bra och bagagetransportören ringde några gånger för att försäkra sig att det blev rätt, hedervärt! Vi är mycket nöjda och ser fram emot att nyttja era tjänster igen, då vi har många mil kvar av Kattegattleden att cykla av.//. Kurt
Kurt Lilja
juli 2020
Bra cykeltur. Bagage hämtandet funkade bra utom sista delen när vi skulle hämta ut i Helsingborg. Svårt att hitta stället och de stängde kl 15. Lite lurigt om man ville stanna lite längre på vägen (Sofiero tex). När vi var där kl 14 så var inte bagaget där. Det kom efter kl 16. Vi hade ingen brådska men om man hade bokat tåg... Förslag- dra turen från Helsingborg- Halmstad istället, det blåser nästan alltid sydväst! Då har man vinden mer i ryggen. Vi är väldigt nöjda för övrigt.
Nils Bernhardsson.
juli 2019
Underbara cykelvägar med tydliga markeringar var man ska cykla, härliga vyer och natur. Funkade utmärkt med bagagetransporterna och väldigt trevligt med olika boenden. Mycket gott bemötande.
Karin Anderson
juni 2019
Det var inte enkelt att hitta till Travelshop i Helsingborg. Affären ligger i södra delen av Knutpunkten och det var inte enkelt när man naturligt går in i den norra delen. Det hade underlättat om Gyllene Turer hade bifogat bagage-brickor till våra resväskor. Vänlig person på Travelshop hjälpte oss att få ordning på detta. Bagagetransporten fungerade mycket väl. Boendet överlag var mycket bra speciellt positivt intryck fick vi av vandrarhemmet i Vejbystrand. En liten varning kan nog vara på sin plats för nedförsbacken vid Norrvikens trädgårdar strax före Båstad. Cykeln bör ha minst 2 oberoende bromsar för säker nedfart. Vi skulle åka tillbaka till Helsingborg där vi hade bilen parkerad med tåg. Lite förvånade blev vi av att järnvägsstationen i Båstad låg så avsides. Att få in cyklarna på tåget hade inte gått så smärtfritt om inte konduktören hjälpt oss med att få undan alla passagerare som satt där cyklarna skulle stå. Att långtidsparkera bilen i Helsingborg gratis gick inte då alla dessa platser var upptagna. Det fick bli 5 kr / timme i 4 dygn på Östra Sandgatan. Överlag en intressant tur trots att vädret endast var soligt den första dagen.
Tommy Ohlsson

Ta dig hit

Närmaste flygplats: Halmstad
Närmaste tågstation: Halmstad
Halmstad, Halland