Kattegattleden Skåne
Cykling: 120 km med start i Halmstad, Halland
3 nätter 5 295 kr / pers
sell
5 295 kr / pers
hotel
3 nätter
directions_bike
120 km

Allt detta ingår

 • doneEn natt på pensionat i Båstad (del i dubbelrum med dusch/wc)
 • doneEn natt på vandrarhem i Vejbystrand (del i dubbelrum med handfat på rummet, dusch/wc strax utanför)
 • doneEn natt på vingård i Arild (del i dubbelrum med duch/wc)
 • done3 x frukost
 • doneCykelkarta och detaljerad färdbeskrivning med tips längs vägen
 • doneGPX-filer för GPS eller smartphone
 • doneJourtelefon för service och frågor
 • doneBagagetransport mellan boenden under hela turen

Möjliga tillval

 • doneExtranatt i Halmstad (del i dubbelrum) före start: 800 kr inkl frukost
 • doneExtranatt i Helsingborg (del i dubbelrum) efter avslutad cykeltur: 850 kr inkl frukost
 • doneEnkelrumstillägg: 1 800 kr per person
 • doneTouringcykel 18 växlar: 805 kr (inkl cykeltransport tillbaks till Halmstad)
 • doneElcykel: 1 170 kr (inkl cykeltransport tillbaks till Halmstad)
 • doneCitybike 7 växlar, fotbroms: 740 kr (inkl cykeltransport åter till Halmstad)
 • doneBarncykel: prisuppgift vid bokning
 • doneAvbeställningsskydd: 300 kr

Cykelpaketet ”Kattegattleden Skåne” följer delar av den nya havsnära cykelleden Kattegattleden. Turen startar i Halmstad och avslutas i Helsingborg. Du cyklar och bor hela tiden nära kust och hav, 4 dagar, med 3 övernattningar. Upplevelserna ligger uppradade utmed vägen – mysiga caféer, restauranger, fiskelägen, hamnar, hantverksbodar, gårdsbutiker, slott, vingårdar och mycket mer!

Fotograf: Lena Evertsson

Du cyklar den skånska delen av Kattegattleden över de vackra Kulla- och Bjärehalvöarna via sommarparadiset Torekov. I paketet ingår tre övernattningar med frukost i dubbelrum. Lakan, handdukar och städning ingår i samtliga boenden. Om du har egen bil parkerad på avreseorten är det enkelt att ta sig tillbaka dit med tåg eller buss efter avslutad cykeltur (du kan ta med din cykel ombord på Öresundståg). Om du kommer från Jylland i Danmark finns Stena Lines nya fäjeförbindelse mellan Grenå-Halmstad. Kom gärna en dag tidigare och upplev sommarstaden Halmstad, sov gott på hotell och ladda inför cykelturen. Se pris för extra övernattning under ”Möjliga tillval” ovan.

Dag 1

Halmstad - Båstad

Du startar i Halmstad och följer Laholmsbukten söderut genom tallskogar och längs med kilometerlånga sandstränder till tennismotroppolen Båstad i Skåne. Här övernattar du på mysigt pensionat.

Pensionat, Båstad
ca 41 km
Dag 2

Båstad - Torekov - Vejbystrand

Från Båstad startar du dagen med en brant men ganska kort backe upp på Bjärehalvön. Belöningen kommer strax efter med härliga nedförsbackar mot välkända sommarorten Torekov. Därefter följer du kusten söderut mot Vejbystrand, där du övernattar på nyrenoverat och charmigt vandrarhem bara en kort bit från stranden.

Vandrarhem, Vejbystrand
Frukost
ca 49 km
Dag 3

Vejbystrand - Arild

Du följer leden söderut genom Skälderviksbukten förbi småstaden Ängelholm och ut på Kullahalvön. Här övernattar du på en skånsk vingård i Arild.

Hotell på vingård, Arild
Frukost
ca 36 km
Dag 4

Arild - Helsingborg

Du fortsätter din tur över till västra sidan av Kullahalvön och cyklar söderut nära kusten. Med Danmark över havet i väster passerar du charmiga välkända kustsamhällen och staden Höganäs, välkänt för sen keramik. Cykelturen avslutas i Helsingborg, där det finns mycket att upptäcka. Om ni har hyrt cyklar kan ni behålla dessa hela dagen.

Stanna gärna en extra natt i Helsingborg och "tura" över till Helsingör. Färjan tar bara 20 minuter.

Frukost
ca 35 km

Aktuella avbeställningskostnader:
- mer än 30 dagar före startdatum, 10 % av paketets totalpris (lägst SEK 500/person).
- 30-15 dagar före startdatum, 25 % av paketets totalpris.
- 14-2 dagar före startdatum, 50 % av paketets totalpris.
- 1 dag fram till startdatum, 100 % av totalpriset.

Bokningsavgift 10% av paketets totalpris (dras av vid slutbetalning) betalas via faktura till arrangören senast 10 dagar efter erhållen bekräftelse. Resterande belopp ska vara arrangören tillhanda senast 30 dagar före resans start.

6 Omdömen

star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Helhetsintryckstar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Värde för pengarnastar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Bemötande och servicestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Boendestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Matupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Cykelupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
juli 2022
en trevlig cykel upplevelse , där boendena kunde hållit högre standard.
Anita Andersson - Hagsgård
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
juli 2020
Fint o välplanerat bra hjälp vid behov under turen. Vi lade till en natt i Viken- en riktig pärla- rekommenderas
Xx
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
juli 2020
Lite problem att ta sig ut ur Halmstad vid byggarbetena vid Andersberg. Vi hittade inga skyltar som ledde oss runt. Vi hade ju karta och är läskunniga så det löste sig. Hela ert arrangemang var mycket bra och bagagetransportören ringde några gånger för att försäkra sig att det blev rätt, hedervärt! Vi är mycket nöjda och ser fram emot att nyttja era tjänster igen, då vi har många mil kvar av Kattegattleden att cykla av.//. Kurt
Kurt Lilja
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
juli 2020
Bra cykeltur. Bagage hämtandet funkade bra utom sista delen när vi skulle hämta ut i Helsingborg. Svårt att hitta stället och de stängde kl 15. Lite lurigt om man ville stanna lite längre på vägen (Sofiero tex). När vi var där kl 14 så var inte bagaget där. Det kom efter kl 16. Vi hade ingen brådska men om man hade bokat tåg... Förslag- dra turen från Helsingborg- Halmstad istället, det blåser nästan alltid sydväst! Då har man vinden mer i ryggen. Vi är väldigt nöjda för övrigt.
Nils Bernhardsson.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
juli 2019
Underbara cykelvägar med tydliga markeringar var man ska cykla, härliga vyer och natur. Funkade utmärkt med bagagetransporterna och väldigt trevligt med olika boenden. Mycket gott bemötande.
Karin Anderson
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
juni 2019
Det var inte enkelt att hitta till Travelshop i Helsingborg. Affären ligger i södra delen av Knutpunkten och det var inte enkelt när man naturligt går in i den norra delen. Det hade underlättat om Gyllene Turer hade bifogat bagage-brickor till våra resväskor. Vänlig person på Travelshop hjälpte oss att få ordning på detta. Bagagetransporten fungerade mycket väl. Boendet överlag var mycket bra speciellt positivt intryck fick vi av vandrarhemmet i Vejbystrand. En liten varning kan nog vara på sin plats för nedförsbacken vid Norrvikens trädgårdar strax före Båstad. Cykeln bör ha minst 2 oberoende bromsar för säker nedfart. Vi skulle åka tillbaka till Helsingborg där vi hade bilen parkerad med tåg. Lite förvånade blev vi av att järnvägsstationen i Båstad låg så avsides. Att få in cyklarna på tåget hade inte gått så smärtfritt om inte konduktören hjälpt oss med att få undan alla passagerare som satt där cyklarna skulle stå. Att långtidsparkera bilen i Helsingborg gratis gick inte då alla dessa platser var upptagna. Det fick bli 5 kr / timme i 4 dygn på Östra Sandgatan. Överlag en intressant tur trots att vädret endast var soligt den första dagen.
Tommy Ohlsson