Kattegattleden Skåne
Cykling: 161 km med start i Helsingborg, Skåne
4 300 kr/pers (3 nätter)
sell
Pris
4 300 kr/pers
hotel
Boende
3 nätter
directions_bike
Cykling
161 km

Allt detta ingår

 • doneEn natt på Arilds Vingård (del i dubbelrum)
 • doneEn natt på Vejby Strand Hotel (del i dubbelrum)
 • doneEn natt på Pensionat Enehall (del i dubbelrum)
 • done3 x frukost
 • doneCykelkarta och detaljerade färdhandlingar med tips längs vägen
 • doneServicetelefon 24/7

Möjliga tillval

 • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
 • doneHyrcykel Classic, 7 växlar: 2 050 kr (inkl returtransport åter till Helsingborg)
 • doneHyrcykel Touring, 21 växlar: 2 150 kr (inkl returtransport åter till Helsingborg)
 • doneElcykel: 2 700 kr (inkl returtransport åter till Helsingborg)
 • doneBagagetransport: 350 kr/väska/dag

Det här cykelpaketet tar dig längs en av Sveriges vackraste kuststräckor från Helsingborg till det idylliska Halmstad. Längs resan får du njuta av otaliga natursköna pärlor längs vägen, samtidigt som du kan cykla i eget tempo tack vare de lagom långa dagsetapperna. Varje natt kommer du att få vila ut på handplockade hotell och pensionat i charmiga orter som Arild, Vejbystrand och Båstad.

Helsingborg, som är startpunkten för ditt äventyr, är en av Sveriges mest krogtäta städer. Vi rekommenderar varmt att lägga till en extra natt här innan cykelresan, så att du får chansen att dyka in i stadens kulinariska värld. Här hittar du allt från små, mysiga krogar runt Mariatorget till restauranger vid havet som bjuder på en imponerande utsikt över Öresund.

För att göra din resa ännu smidigare erbjuds bagagetransport som tillval, vilket innebär att du inte behöver transportera ditt eget bagage. När äventyret är över kan du enkelt ta tåget tillbaka till Helsingborg, eller till din hemort. Cykeln kan också tas med ombord på Öresundståget i mån av plats. Om du kommer med bil finns två långtidsparkeringar i Helsingborg, Sockerbruksgatan och Sundstorgsgaraget.

Dag 1 - Upplev Kullahalvön och övernatta på vingård

hotelArilds Vingård, Arild
35 km
övernatta-på-vingård-kullahalvön-cykelsemester-skåne-sweden-by-bike

Startpunkten för det här cykelpaketet är Helsingborg, en stad känd för sin pulserande atmosfär och omfattande krogliv. Efter att ha njutit av allt vad staden har att erbjuda, påbörjar du din cykling norrut längs kusten.

Din färd tar dig förbi många pittoreska badplatser och charmiga samhällen. Kullahalvön, känd för sina mysiga caféer, vänliga restauranger, hemtrevliga vingårdar och unika gårdsbutiker, ger en mångfald av upplevelser för alla smaker. Dessutom bjuder halvön på en rik konst- och keramikvärld för dem som har intresse för det.

Ditt första stopp för natten blir Arilds Vingård, där ett bekvämt rum väntar efter dagens utflykt.

Dag 2 - Underbara sandstränder och "Skånes Amazonas"

hotelVejby Strand Hotel, Vejbystrand
restaurantFrukost
36 km
vejby-strand-hotel-cykelsemester-sweden-by-bike2

Efter frukost fortsätter du att cykla längs Skälderviken mot Bjärehalvön. Stanna till en stund i Ängelholm och upptäck de historiska och charmiga delarna av staden. Utforska Smedjegatans mysiga kullerstensgränder och pittoreska byggnader, eller njut av ett rikt utbud av butiker, kaféer och restauranger längs Storgatan. På turen passerar du Rönne å, en slingrande å som flyter genom hela Ängelholm och ibland även kallas för "Skånes Amazonas".

Ditt slutmål för dagen är Vejbystrand, där du får vila ut i ett pittoreskt, familjeägt hotell beläget direkt vid havet. Här kan du njuta av en underbar sandstrand bara ett stenkast från hotellet, och för tennisentusiasten finns en tennisbana endast 500 meter bort.

Dag 3 - Båstad och Bjärehalvön

hotelPensionat Enehall, Båstad
restaurantFrukost
49 km
frukost-pensionat-enehalld-bjärehalvön-sweden-by-bike

Idag cyklar du ut på Bjärehalvön. Här är omgivningarna vackra med mjuka kullar och vida utsikter. Det finns gott om fina cykelvägar och ett rikt utbud av konst, hantverk och matupplevelser. Strax väster om Båstad ligger Norrvikens Trädgårdar, skapad för hundra år sedan av trädgårdsmästaren Rudolf Abelin. På Agardhsgatan kan du besöka Märta Måås Fjetterström Studio som förvaltar arvet efter den stora textilkonstnärinnan. Sveriges Tennismuseum på Köpmansgatan speglar svensk tennishistoria.

Du övernattar på ett anrikt pensionat från 1924 med trevliga, personligt inredda rum i röda stugor omgivna av en lummig och grönskande trädgård. Havet ligger bara några minuters promenad bort.

Dag 4 - Konst och havsbad i Halmstad

restaurantFrukost
41 km
najaden-vid-halmstad-slott-sweden-by-bike

Den sista etappen i det här cykelpaketet tar dig till Halmstad. Här väntar svalkande havsbad och en mysig stadskärna med bra restauranger. Du kan gå på en egen konstrunda i staden och se exklusiv offentlig konst. Skulpturer av Carl Milles (på torget), Pablo Picasso (vid ån), Lena Cronqvist (vid Norre Katts park) för att nämna några.

Sen är det dags för hemresa. Du kan enkelt ta tåget från Halmstad tillbaks till Helsingborg, eller till din hemort. Tågen går ofta och cykel kan tas med ombord i mån av plats.

Bokningsavgift 1 000 kr betalas via faktura senast 10 dagar efter erhållen bekräftelse (dras av vid slutbetalning). Resterande belopp betalas senast 30 dagar före resans start.

Fri avbokning fram till 30 dagar före startdatum.
50% återbetalning 29-15 dagar före startdatum.
Ingen återbetalning 14 dagar före startdatum.
Om du själv eller en nära anhörig blir sjuk i covid-19 eller om Folkhälsomyndigheten avråder från resande, gäller full återbetalning t.o.m. dagen före startdatumet.

5 Omdömen

Helhetsintryck
Värde för pengarna
Bemötande och service
Boende
Matupplevelse
Cykelupplevelse
juli 2024, magnus l.
Mycket trevlig cykeltur Helsingborg-Halmstad, väl skyltat, lagom långa sträckor, vacker natur, enstaka partier nära större vägar, bra boenden.
juli 2024, Eva E.
Då vi var mycket nöjda med förra årets cykling på Sydkustleden valde vi igen att ta hjälp av Monika på Sakura Tours när vi i år ville cykla Kattegattleden från Helsingborg till Halmstad. Vi är igen helnöjda med hjälpen vi fått. Kommunikationen med Sakuro Tours har varit toppenbra, likaså Monikas val av boende för oss - en rolig blandning av hotell, pensionat och en vingård. Massor av tips fick vi kring vad vi kunde göra och se under cyklingen. Tack!
juli 2024, Maria S.
Sakura tours får högsta betyg Men nästa gång hur jag en 21-växlars cykel med mjukare sadel 😊
maj 2024, Cecilia O.
Mkt bra led. Jättebra service.
juli 2023, Cecilia
Vi är mycket nöjda.