shopping_cart
kr
Cykelpaket längs Kattegattleden
Helsingborg, Skåne (ca 395 km)
7 nätter 6 800 kr / pers
 • done7 nätter (del i dubbelrum) på speciellt utvalda boenden med god komfort
 • done7 x frukost
 • doneTips på fina platser att besöka längs vägen
 • doneServicetelefon 24/7
 • doneKarta och detaljerad färdbeskrivning
 • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
 • doneEnkelrumstillägg
 • donePicknickkorg, lunch och middag
 • doneHyrcykel 7 eller 21/24 växlar: 2.200 kr (inkl cykeltransport åter Helsingborg-Göteborg)
 • doneElcykel: 4.600 kr (inkl cykeltransport åter Helsingborg-Göteborg)
 • doneBagagetransport: 350 kr/person/dag
 • doneCykelguide och transfers

Med mäktiga Kattegatt i väster går den nationella cykelleden Kattegattleden från Helsingborg i söder till Göteborg i norr. Det här cykelpaketet börjar i Helsingborg och tonen anges tidigt när du passerar Sofiero slott med sina rhododendronbuskar i parken. Det är en fröjd för ögat att cykla på den välordnade leden. Ta en titt på eleganta Båstad. Du tar dig fram längs Hallands soldränkta kust och besöker fina sommarstäder som Halmstad, Falkenberg och Varberg. Du äter gott, får mycket fin cykling och träffar på massor av kultur och historia på vägen. Vill du köpa något trevligt finns det många gårdsbutiker på vägen.

Under cykelresan bor du på utvalda boenden som vart och ett har sin egen personlighet och stil. Det är extra viktigt med bra boende när du cyklar litet längre sträckor på dagarna. Bland annat kommer du att bo på Pensionat Enehall i Båstad och Clarion Collection Hotell Fregatten i Varberg. Det här är ett cykelpaket som sträcker sig längs hela Kattegattleden, och du cyklar mellan 40-60 km per dag. Vid behov går det att lägga till eller ta bort dagar och justera avstånden.

Dag 1

Cykla Helsingborg - Ängelholm

Ankomst till Helsingborg. Upptäck staden. Kärnan är ett torn som är den enda kvarstående
byggnaden av det medeltida Helsingborgs slott. Ta en promenad längs havet eller gör ett
besök på Dunkers kulturhus. Danmark ligger endast 20 min båttur bort (Helsingör). Där kan
du bland annat besöka Kronborgs slott, som finns med på Unescos världsarvslista och det var här som William Shakespears berömda teaterpjäs Hamlet utspelade sig.

Cykla norrut. Stanna till vid Sofiero slott och slottsträdgården med mer än 10,000 rhododendronbuskar som blommar maj-juni. Andra pärlor längs vägen är de pittoreska fiskelägena Domsten och Viken. Njut av det storslagna landskapet på dramatiska Kullahalvön. Rönne å slingrar sig genom 500 år gamla staden Ängelholm. Upplev den på nära håll med sightseeingbåten Laxen eller paddla eller fiska. Övernattning sker på Valhall Park Hotell i Ängelholm.

Valhall Park Hotell, Ängelholm
ca 62 km
Dag 2

Cykla Ängelholm - Båstad

Efter en god frukost är det dags att fortsätta cykelturen mot Båstad. Du kommer att uppleva många sevärdheter längs vägen. Den här delen av Kattegattleden är lite mer kuperad, och du kan njuta av den vackra utsikten över havet.

Du cyklar genom små byar och fiskelägen och passerar Skepparkroken, Vejbystrand och pittoreska Torekov där du kan köpa fisk i hamnen. Färden fortsätter mot bördiga Bjärehalvön med småskaligt jordbruk. Vid Norrvikens trädgårdar ser du havet igen och avslutar dagen i Båstad, som är värd för tennisturneringen Swedish Open. Övernattning sker på Pensionat Enehall i Båstad.

Pensionat Enehall, Båstad
Frukost
ca 57 km
Dag 3

Cykla Båstad - Halmstad

Efter frukost beger du dig mot dagens målpunkt som är Halmstad, en pittoresk storstad i miniatyr med ett sjudande folkliv. Du cyklar längs Laholmsbukten långa sandstrand och kan stanna för lunch eller fika i Skummeslövsstrand. En liten bit från Kattegattleden ligger vackra Skottorps slott och mysiga Laholm, Hallands äldsta stad. Därefter kommer du till Mellbystrand, en klassisk badort med 12 kilometer lång sandstrand.

På din väg mot Halmstad kan du göra en avstickare till Påarps gravfält, Hallands största gravfält med omkring 200 gravrösen och 50 stensättningar från äldre järnåldern. Missa inte att besöka Halmstad slott från 1600-talet, som byggdes under den tid då Halmstad och Halland var danskt. Slottet har en mycket vacker park, och du kan följa med på en guidad visning. Övernattning sker på First Hotel Mårtenson i Halmstad.

First Hotel Mårtenson, Halmstad
Frukost
ca 41 km
Dag 4

Cykla Halmstad - Falkenberg

Dagen börjar med frukost på hotellet, och sedan cyklar du västerut mot Tylösand, Frösakull, Ringenäs och Vilshärad. Vid väderkvarnen i Särdal finns ett mysigt café och en gårdsbutik. Du cyklar sedan vidare mot Ugglarp och kan göra en avstickare till Svedinos Bil- & Flygmuseum med en imponerande samling som omfattar ca 100 gamla bilar och 40 flygplan.

Därefter cyklar du inåt landet genom ett böljande jordbrukslandskap. Stanna gärna till vid utkiksplatsen Smörkull och Grimsholmens naturreservat innan du kommer fram till den medeltida staden Falkenberg och populära Skrea strand med sin långa badbrygga. Missa inte vackra Tullbron och prova på att fiska krabbor ute bland klipporna. RIAN Designmuseum och Lilla Napoli, en liten pizzeria med höga ambitioner är några höjdpunkter vid ett besök i staden. Övernattning sker på Hotell Hamngatan 27 i Falkenberg, inrymt i ett gammalt Q-märkt sjömagasin.

Hotell Hamngatan 27, Falkenberg
Frukost
ca 57 km
Dag 5

Cykla Falkenberg - Varberg

Dagen startar med härlig frukost på hotellet. Idag kommer du att cykla mot Varberg genom öppna landskap med orörd natur och populära stränder som Olofsbo, Björkäng och Apelviken. Här finns ett bra utbud om du vill ta en glass eller äta en bit mat. Om du föredrar lite mindre kända badplatser så rekommenderar vi Stafsinge strand eller Petters brygga.

Längs vägen finns ett rikt fågelliv, flera naturreservat och pittoreska fiskelägen som Lövstaviken, Glommen och Träslövsläge. Du kan stanna till vid trevliga små gårdsbutiker och besöka konsthantverkare längs vägen. Apelviken är ett välkänt paradis för vindsurfare.

Du cyklar in mot Varbergs hamn med kallbadhus och societetspark, och ser Varbergs fästning torna upp sig. Du som har krafter kvar kan cykla hela vägen upp och njuta av utsikten. Övernattning sker på Clarion Collection Hotel Fregatten i Varberg.

Clarion Collection Hotel Fregatten, Varberg
Frukost
ca 40 km
Dag 6

Cykla Varberg - Frillesås

Efter frukost fortsätter du norrut mot dagens mål som är Frillesås i Halland. Norr om Varberg förändras landskapet. Sandstränderna blir färre och istället breder de mäktiga klipporna ut sig som är så karakteristiskt för den bohusländska kusten.

Du cyklar genom små samhällen och i stadsmiljö. Genom Frillesås delar du vägen med bilar, vilket kräver normal uppmärksamhet. I fiskeläget Bua hamn kan du prova på havets läckerheter. Övernattning sker på Pensionat Frillesberg i Frillesås, ett äkta pensionat från 1938 med restaurang, uteservering och trevlig pub i källaren.

Pensionat Frillesberg, Frillesås
Frukost
ca 45 km
Dag 7

Cykla Frillesås - Gottskär

Efter en god natts sömn och frukost cyklar du vidare mot Gottskär och Kungsbackafjorden. Du cyklar ut ur Frillesås och fortsätter på gammal banvall längs kusten. Stanna gärna till vid något av havsbaden i Åsa, och svalka dig med en glass i caféet.

Vi rekommenderar en avstickare till Tjolöholms slott, Nordens främsta Arts and Crafts-anläggning och Sveriges enda slott i tudorstil. Stanna till på Rolfsbron i Hanhals, en vacker stenvalvsbro från 1600-talet. Övernattning sker på Gottskär hotell med utsikt över havet.

Gottskär Hotell, Gottskär
Frukost
ca 45 km
Dag 8

Cykla Gottskär - Göteborg

Idag cyklar du mot slutmålet som är Drottningtorget i Göteborg. På dagens etapp passerar du klippor, lummig skog, vikar och småbåtshamnar och det finns gott om badplatser längs vägen.

I Göteborg kan du besöka Göteborgs konstmuseum, äta fisk och skaldjursrätter av högsta
klass i Feskekôrka, åka en båttur med Paddan eller prova på karuseller och
attraktioner på Liseberg. Eller bara ta en promenad genom staden och njuta av alla
kulinariska upplevelser som Göteborg erbjuder.

Frukost
ca 50 km

Avboknings- och återbetalningspolicy

Aktuella avbeställningskostnader under COVID-19:
- fri avbokning fram till 30 dagar före avresa.
- 30 dagar före avresa, 100% av paketets totalpris

Helsingborg, Skåne

Fler cykelpaket i närheten