shopping_cart
kr
Cykelpaket på Österlen
Simrishamn, Skåne (ca 90-120 km)
3 nätter 2 600 kr / pers
  • done3 nätter (del i dubbelrum)
  • doneKaffe/te & hembakat vid ankomst
  • done3 x frukost
  • done2 x lunchpaket
  • doneHyrcykel och cykelhjälm
  • doneFärdbeskrivning med turförslag
  • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
  • doneEnkelrumstillägg
  • doneElcykel: 300 Sek/dag

Österlen är som en annan värld, trots att du fortfarande befinner dig i Sverige. Det böljande landskapet med gröna hagmarker och gula rapsfält, de svartvita korsvirkeshusen, den röda vallmon som vajar i vinden och det blå havet i fonden, ger en exotisk känsla.

Njut av cykelparadiset
Att cykla på Österlen är att upptäcka. En av de stora fördelarna är alla de små vänliga vägarna som slingrar sig fram genom landskapet. Du cyklar genom äppelodlingar, över fält och ängar. Ibland möts du av dramatiska branter som stupar ner i havet, ibland av strandängar och sandstränder som mjukt övergår i Hanöbuktens böljor. På din väg passerar du gästgiverier med gudagod mat, vingårdar, gårdsbutiker, caféer och gallerier. För den som cyklat en bit kanske det lockar med en riklig kakbuffé – en specialitet på Österlen. I trakterna verkar hundratals konstnärer och konsthantverkare, det var här som den första Konstrundan arrangerades påsken 1969. Konst, keramik och silversmide hittar du längs vägarna, likväl som i de många pittoreska fiskelägena och byarna. Det danska arvet är tydligt i bebyggelsen och ger en gemytlig känsla.

Din bas i cykelsemestern är Hotell Turistgården i Simrishamn, en gammal köpmansgård från 1700-talet som nu är ett charmigt familjehotell. Här får du personlig service och lugn och ro. Turistgårdens vackra Rosenträdgård med över 300 sorter av den älskade blomman, är ett besöksmål i sig. Det här är bara några av alla de fina cykelturer som lockar på Österlen, prata med hotellets personal för fler tips.

Dag 1

Välkommen till Hotell Turistgården och Österlen

När du kommer till Turistgården i den lilla hamnstaden Simrishamn hälsas du välkommen med hembakat fikabröd. Sedan kan du hoppa upp på cykeln och ta en liten tur i grannskapet. Den idylliska staden har faktiskt Sveriges största fiskehamn. Ta en glass nere i hamnen och betrakta folklivet. Restaurangerna ligger tätt, så chansen är stor att du hittar just det som du är sugen på.

Hotell Turistgården, Simrishamn
Kaffe/te och hembakat vid ankomst
ca 30-40 km
Dag 2

Skillinge, Brantevik och ståtlig medeltidsborg

Inled dagen med att cykla söderut längs havet mot Skillinge. På vägen passerar du fiskeläget Brantevik, kanske det är här du stannar och mumsar på smörgåsar och kaffe som Turistgården skickat med. Skillinge når du efter en dryg mil, är det en varm dag lockar säkert havet för ett svalkande dopp.

Från Skillinge kan du cykla på småvägar till Glimmingehus ståtliga medeltidsborg. Ta en guidad tur och lyssna till underhållande historier om livet i borgen och hur eventuella angripare skulle motas bort. Ta en sväng förbi närliggande Bolshögs lilla kyrka från 1100-talet. Styr kosan hemåt mot Simrishamn igen, där kan du pusta ut med något gott att dricka i Rosenträdgården.

Hotell Turistgården, Simrishamn
Frukost och lunchpaket
Ca 30-40 km
Dag 3

Kivik - äpplen och vackra hedar

Vårt förslag för denna dag är att du cyklar norrut till Kivik. Sväng ner till Stenshuvuds nationalpark, parkera cykeln och vandra upp på den mäktiga toppen längs en stig i lummig lövskog. 97 meter över havet får du en härlig utsikt längs kusten och ut över Hanöbukten. Fortsätt till de vackra strandhedarna. Efter vandringen kan du njuta av ett dopp från den vackra sandstranden. Det perfekta stället att njuta av ditt medhavda smörgåspaket.

Det mestadels behagliga klimatet har gjort Kivik till ett centrum för svensk äppelodling. Strax söder om samhället ligger Kiviks musteri, här kan du besöka Äpplets Hus, vandra i trädgårdarna, äta i restaurang Kärnhuset och köpa med dig must från gårdsbutiken. Det gamla fiskeläget Kivik har en ovanligt väl bevarad och underhållen äldre bebyggelse. En promenad i de gamla kvarteren nära hamnen är en upplevelse. Det var här som den excentriske författaren Fritiof Nilsson Piraten tillbringade somrarna.

I norra utkanten av samhället ligger Vitemölla Badhotell, närmare det klassiska badhotellet än så här kommer man inte. Det är byggt 1913 och på glasverandan avnjuter du högklassig mat och drömmer om tider som flytt. Fortsätt mot Haväng och skjutfältet Ravlunda strax norr om Kivik, här bjuds det på skön cykling på små grusvägar. Hedlandskapet är fantastiskt och hela tiden är havet vid din sida. Här finns också svala bokskogar och här börjar en av landets längsta och finaste sandstränder, den som löper ända bort till Åhus.

Hotell Turistgården, Simrishamn
Frukost och lunchpaket
Ca 30-40 km
Dag 4

Frukost och hemresa

Om vädret tillåter, så kanske du äter frukosten i hotellets rosenträdgård. Mätt och belåten är det dags för hemresa. Välkommen åter till Österlen!

Frukost

Avboknings- och återbetalningspolicy

Aktuella avbeställningskostnader under COVID-19:
- fri avbokning fram till kl 15 dagen före avresa.
- efter kl 15 dagen före avresa, 100 % av paketets totalpris.

54 Omdömen star_rate star_rate star_rate star_rate star_half

Helhetsintryck star_rate star_rate star_rate star_rate star_half
Värde för pengarna star_rate star_rate star_rate star_rate star_half
Bemötande och service star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Boende star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Matupplevelse star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Cykelupplevelse star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
september 2020
Birgitta Wigforss
Mycket nöjd med allt. Kommer gärna tillbaka
september 2020
Lars kihlen
Cyklarna kanske borde varit bättre Cykelkartor med sevärdheter utmärkta borde också finnas
september 2020
Lillemor Almqvist
Vi är väldigt nöjda. Fin cykling på cykelbanor, vacker miljö. Kan tänka oss cykelpaket någon annan stans i tex Värmland, Småland.
september 2020
Bodil Almqvist
Toppendagar med cykling på Österlen.
augusti 2020
Göran Ahlberg
Kan rekomendera detta upplägg alla dagar i veckan Hälsningar Göran
augusti 2020
Yvonne
Väldigt nöjd med allt.
augusti 2020
Gunnel Stake
Kan tänka oss att boka igen
augusti 2020
Johanna
Tyvärr var vårt boende dåligt, ingen ventilation på rummet, luktade fukt och var väldigt omodernt. Frukosten såg vi mycket fram emot då den var lovordad, men absolut inte anmärkningsvärd. Väldigt bra var dock lunchväskorna som vi hade förbokat så man slapp leta lunchställe längst vägen (det fanns nämligen inte mycket). Dock var personalen väldigt gulliga och måna om att man skulle ha det bra på resan. Fantastiskt cykelväder och fina dagar, knåpade ihop ca 10 mil på två dagar. Skulle dock varit trevligt om en samlad lista på alla matställen/fik eller andra stopp som finns längs vägen, nu blev det mycket att bara cykla runt. Men i helhet var det ett par trevliga dagar!
augusti 2020
Lena
Fint boende på vackra hotell Turistgården med härliga individuella lunchpaket vi fick med oss. Österlen är fint och sevärt att cykla runt i. Fina vackra vägar längs med hav eller lantlig miljö. Fick vår familj att boka fler cykelsemestrar!
augusti 2020
Margareta Kempe
tyvärr blev det ingen cykling pga en av oss hade brutit armen för en månad sedan, men det blev flera mycket bra vandringar allt blev väldigt bra till och med vädret!
augusti 2020
Agneta Andersson Pettersson
En fantastiskt fin cykel semester går inte att beskrivas i ord det måste upplevas, mycket för pengarna fick vi.
augusti 2020
Stig-Olov Sällström
Fina cykeldagar. Fin frukost i rosmiljö. Bra hotell värdinnor Rummen enkla och når inte upp i förväntad standard.
augusti 2020
Anders Carlsson
Enkelt men trevligt hotell i Simrishamn. Mycket bra frukost och skyddad parkering för bilen. Bra cykelvägar.
augusti 2020
Lesi
Väldigt fint bemötande och personalen är helt underbara. Rekommenderar!
augusti 2020
Anette Holgersson
Vi är nöjda.
juli 2020
Annelie Söderlund
Cykelpaketet kunde man fixa själv, minst intressant. Hotell och dess service mycket bra. Perfekt läge .
juli 2020
Janne Orrbén
Härlig vistelse på Turistgården, fina cykelturer, bra frukost och lunchpaket. Familjär atmosfär där Ann styrde och löste stort som smått till vår belåtenhet. Rekommenderas även om backarna och motvinden inte alltid var med oss.
juli 2020
Ingela Dahl
Det var en din helg o ett bra sätt att umgås under Corona tider.
juli 2020
Peter lindström
Trevligt bemötande, bra frukost och lunchpaket. Helt ok rum med sköna sängar. Fina cykelleder med den söderut som favorit. Fin rosenträdgård, perfekt för ett glas rosé efter cykelturen. Tack för trevliga dagar!
juli 2020
Marita Hansson
Turistgården var familjärt och trevligt med en underbar rosenträdgård. Vänligt och trevligt bemötande .
juli 2020
Roger
Boende med mycket bra frukost och helt ok lunchpaket. Cyklarna var så där, vi fick själva pumpa och rätta till sadlarna, fick inte sådana cyklar vi beställt. Men Österlen är fantastiskt att cykla runt i, men visst finns det backar. Rekommenderas till alla👍
juni 2020
Per Brolin
Mycket bra cykelsemester, även vädret var bra!
juni 2020
Göran Nilsson
Bra på det stora hela. Boendet inte riktigt i nivå med priset.
september 2019
Helena Frennmark
En toppensemester. Väldigt enkelt att boka och mycket bra service både hos Sweden by bike och på turistgården. Ann är underbar! Upplevelsen var magisk, så fint, bra cyklar, trevligt hotell med familjekänsla och vacker trädgård. Vi rekommenderar varmt Sweden by bike, toppbetyg!
september 2019
Matina Andersson
En fulländad semester vad gäller hotellet, bemötande, mat, cykeläventyr. Vi är 100% nöjda!!!
augusti 2019
Helena
Rent och fräscht rum med sköna sängar, trevligt bemötande och familjär stämning på detta mysiga hotell mitt i Simrishamn, nära till hamnen, strand och restauranger.
augusti 2019
Birgitta Öhling
Mycket bra arrangemang av Turistgården i Simrishamn. Att det regnade och åskade kan ju inte de göra något åt!
augusti 2019
Jeanette Agård
Hej, vi blev väl omhändertagande och alla fyra är väldigt nöjda med allt enligt våra stjärnor. Toppen att det fanns förslag på cykelturer :-)
augusti 2019
Kenth Bitomsky
Vi hade en mycket trevlig semester jag o min bror .
augusti 2019
Christina Höök
Allt var toppen !Fint att se allt vackert från cykeln, Cyklarna bör man kolla över ,då bakhjulet låste sig och jag stöp i gatan.Det gick ganska bra ändå ,skrubbsår o svullen arm.
augusti 2019
Lena Asp
Vi är supernöjda med Turistgården i Simrishamn. Lunchkorgen var varierad och över förväntan. Boendet toppen. Allt funkade klockrent.
augusti 2019
Inger
Mysigt boende mitt i centrum. Bra frukost. Trevlig och hjälpsam personal. Hade med egna cyklar. Tyvärr var inte vädret riktigt på vår sida.
augusti 2019
Erik
Härliga cykelvägar och bra ruttförslag.
augusti 2019
Lena Wastesson
Vi är helt nöjda med vår cykelsemester. Helt fantastisk matsäcksväska skickades med. Cyklarna var bra. De föreslagna cykelrundorna som vi gjorde var trevliga, dock var i princip inget av de föreslagna stoppen öppna. Antingen hade de endast öppet Tors-sön, eller stängt för säsongen. Vi cyklade tis ons. Men naturupplevelsen är fantastisk.
juli 2019
Sara
Jättefint boende med fantastisk trädgård och frukost. Matpaketen var toppen. Cykellederna var tyvärr ganska otydliga på flera ställen, framför allt om man ville göra avstickare och ville besöka ex Stenshuvud. Lite otäckt att cykla på en trafikerad landsväg där bilar kör snabbt.
juli 2019
Maria Hedström
Älskar rosengården och det familjära lilla Turistgården.
juli 2019
Lina
Turistgärden Ligger Jättefint mitt i Simrishamn precis vid stora gatan och nära till hamnen så det finns ingenting alls att klaga på det men cykelvägarna runtom på Österlen var tidvis väldigt dåliga och tidvis fanns den inte alls då även om det var väldigt trevligt väl framme på destinationerna var det obehagligt att cykla då man cyklade rakt på bilvägen många gånger, på 70 eller tom 90väg. Det kanske var extra obehagligt för att vi cyklade med småbarn men jag hade nog inte trivts som cyklist där ens utan barn. Extra plus var matsäcken och termosen med kaffe. Det var ett enkelt smörgåspaket utan någon lyx men det var ändå riktigt trevligt med matsäcken och det uppskattades väldigt att slippa leta reda på lunchställe när man var iväg.
juli 2019
Ann-Margret Petersen
En del cyklar var dåligt underhållna + att det kunde varit fler växlar. Underbar rosenträdgård och bra frukost.
juli 2019
Pia Sjöberg
En mycket fin upplevelse att få ta cykel och se vackra Österlen. Finns mycket mer att se, så en ny tur kan det bli. Turisthotellets bästa service, ett rejält lunchpaket fick vi med oss och den underbart fina Rosenträdgården att sitta och ta en fika. Vi hade ju också kanon fint väder. Toppen.
juli 2019
Kajsa
Cyklade på Österlen med två barndomskamrater, bodde på underbara Turistgården i Simrishamn bland rosorna. Badade ofta och solen sken. Fyra härliga dagar!
juni 2019
Karin Bergqvist
Toppen, jättenöjd! Trevlig och hjälpsam personal. God mat, och fint boende med rosenträdgård . Vacker omnejd som sågs på cykel .
maj 2019
Christine Riedwyl Gottberg
Välfungerande cyklar, centralt boende, rikhaltig frukost och vänligt bemötande. Det regniga kalla vädret kan ni inget för.
maj 2019
Anette Häggqvist
Mycket trevligt och prisvärt.
augusti 2018
Ewa och Kenneth schelin
Allt var mycket bra, vi är helnöjda.
augusti 2018
Karin Mellström
Jag och min kompis hade underbara dagar i Simrishamn, cyklade till Kivik första dag såg mycket vackert , var till Stenshuvud , sköna bad bägge dagarna. Nästa dag cyklade vi till Skillinge och Glimmingehus , underbart vackert. Det enda negativa är att det inte finns cykelbanor överallt, otäckt med all trafik som kör fort och tar lite hänsyn till oss cyklister. Hotellet var väldigt bra, god lunchlåda på cykelturen varje dag.
augusti 2018
Christer andrén
Varma rum utan aircondition. Cyklarna kunde varit av högre kvalitet. Annars i stort sett mycket bra.
augusti 2018
Åke Svensson
Allt fungerade riktigt bra och var kul och flöt på utan problem. Det enda problemet var att det var riktigt varm och rummet saknade AC, men det var ju ett extremväder som man inte kunde göra något åt.
augusti 2018
Kennet LInd’er
Allt var jättebra, förutom att det blev så varmt på rummet. Kanske vore bra med någon form av luftkonditionering i framtiden.
juli 2018
Inger Helgesson
Vi hade otur med vädret kunde bara cykla 1dag av2, men en jättefin upplevelse vi kommer nog att göra ett nytt försök.
juli 2018
Carin Engström
Vi är jättenöjda med cykelpaketet. Det enda som inte var så bra var vägbeskrivningarna på de olika turerna. Som tur var hade vi köpt egen karta och så fick vi improvisera lite. Hörde med andra cyklister att de också hade svårt att följa beskrivningen.
juli 2018
Andersson
På alla sätt en toppen semester. Nöjd till 100%!
juni 2018
Alf Olausson och Ulla Lindqvist
Vi är helnöjda med vistelsen, mysigt hotell trevligt bemötande god frukost bra lunchpaket. Vädret har varit bra för cykling och även för kvällspromenader. Hälsningar Alf Olausson och Ulla Lindqvist
juni 2018
Cristina Pettersson
Enkelt, men mysigt och familjert boende med en jättefin rosenträdgård. Trevlig och mycket service minded personal som fick mig att känna mig mycket välkommen. Cyklarna var helt ok.
juni 2018
Stuart West
Hade problem med en cyckel som inte rullade ordentligt första dagen. Byte till en annan cyckel och upptäckte att fotbromsen inte fungerade när man tryckte lite hårdare än vanligt. Tydligen hade alla cycklarna varit på service strax innan. I övrigt hade vi väldigt trevligt. Tyckte mycket om rosgården bakom hotellet.
- Närmaste flygplats: Malmö eller Kristianstad
- Närmaste tågstation: Simrishamn
Simrishamn, Skåne

Fler cykelpaket i närheten