Sydkustleden Grand Tour
Cykling: 262 km med start i Simrishamn, Skåne
5 800 kr/pers (5 nätter)
sell
Pris
5 800 kr/pers
hotel
Boende
5 nätter
directions_bike
Cykling
262 km

Allt detta ingår

 • done5 nätter (del i dubbelrum) på speciellt utvalda boenden med god komfort
 • done5 x frukost
 • doneTips på fina platser att besöka längs vägen
 • doneServicetelefon 24/7
 • doneKarta och detaljerad färdbeskrivning

Möjliga tillval

 • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
 • doneEnkelrumstillägg
 • donePicknickkorg, lunch och middag
 • doneHyrcykel 7 växlar: 2 100 kr, hyrcykel touring; 2 500 kr, elcykel 3 300 kr ( inkl överlämnande på valfri plats/tid i Simrishamn och Helsingborg) Hjälmar och cykelväskor kan fås med kostnadsfritt
 • doneBagagetransport: 750sek per dag (oavsett antal väskor/max 4 gäster)
 • doneCykelkärra: 1 700 kr (inkl regnskydd och transport Helsingborg-Simrishamn)
En fantastisk termin. Att cykla nära naturen är en sinnlig upplevelse. Vi uppskattade standarden på cyklarna vi hyrde och det personliga och trevliga bemötandet. Alla boenden var mycket bra.

Vill du cykla nära havet med närhet till sandstränder och charmiga skånska städer på en nationell cykelled av hög kvalitet? Det här cykelpaketet mellan Simrishamn och Helsingborg låter dig utforska Sydkustleden som invigdes sommaren 2019. Det innebär cykling i sex dagar utmed ett pärlband av olika sevärdheter. Små fiskelägen som Skillinge, historiska lämningar som mäktiga skeppssättningen Ales stenar i Kåseberga, medeltidskänslan i Ystad och pulsen i storstäder som Helsingborg och Malmö.

Du övernattar på trevliga, utvalda boenden längs vägen med egen karaktär och hög komfort. Regionen erbjuder också högklassiga restauranger och kaféer med landskapets unika matglädje som signum. Under de här dagarna med cykling på den välordnade cykelleden kommer du att bygga upp din alldeles egen relation till Skånekusten.

Foto: Apelöga

Dag 1 - Simrishamn-Ystad

hotelContinental du Sud alternativt Hotell Fritiden, Ystad.
ca 53 km
Sydkustleden - etapp 1 - Simrishamn - Ystad

Cykelturen startar i den medeltida staden Simrishamn, i hjärtat av Österlen. Dagens mål är Ystad, med korsvirkeshus och mysiga restauranger. Du kommer att cykla genom Skillinge som är ett gammalt fiskeläge. Missa inte att besöka Ales stenar ovanför byn Kåseberga, en forntida skeppssättning daterad ca år 600 som består av 59 stora stenblock. Utsikten över den branta kusten och Bornholm är magisk. Innan du når Ystad kan du ta dig ett dopp i havet om vädret tillåter.

Övernattning sker på Continental du Sud alternativt Hotell Fritiden i Ystad.

Dag 2 - Ystad-Trelleborg

hotelClarion Collection Hotel Magasinet, Trelleborg
restaurantFrukost
ca 47 km
Sydkustleden - etapp 2 - Ystad - Trelleborg

Efter en härlig frukost är det dags att börja cykla mot Trelleborg, Sveriges sydligaste stad. Du kommer att cykla förbi Mossbystrand med sitt klara vatten och levande fiskelägen som Abbekås och Hörte och den mysiga hamnen i Gislövs läge. I Smygehuk finns fiskrökeri med lokala specialiteter, butiker och mysiga caféer.

I Trelleborg finns ett fint utbud av butiker, restauranger och flera lummiga parker. På stadens högsta punkt finns Trelleborgen, en rekonstruktion av en gammal vikingaborg med tillhörande museum och café. Övernattning sker på Clarion Collection Hotel Magasinet som ligger centralt i staden.

Dag 3 - Trelleborg-Skanör

hotel Hotell Gässlingen eller Skanörs Gästgifvaregård, Falsterbo
restaurantFrukost
ca 27 km
Sydkustleden - etapp 3 - Trelleborg - Skanör

Dagen startar med trevlig frukost på hotellet, och sedan börjar cyklingen mot Skanör som ibland kallas Sveriges riviera. Du kommer att uppleva fiskeläget Kämpinge med sitt sanddynslandskap, avkopplande strandliv och hundratals badhytter i traditionell stil. Naturen består av glesa tallskogar som ger en speciell karaktär åt landskapet och doftar gott om sommaren. Nästa anhalt är Höllviken med trevligt centrum.

I Falsterbo finns en av norra Europas mest välkända fågelskådarplatser och vackra vita stränder. För den som är konstintresserad är utbudet stort. Framme i Skanör kan du besöka lokala fiskrökerier, strosa bland de vackra husen och njuta av utsikten och atmosfären. Övernattning sker antingen på Hotell Gässlingen (som har en populär grillbuffé) vid Rådhustorget eller på Skanörs Gästgifvaregård.

Dag 4 - Skanör-Malmö

hotelClarion Collection Temperance, Malmö
restaurantFrukost
ca 51 km
Sydkustleden - etapp 4 - Skanör - Malmö

Efter en god frukost är det dags att cykla mot Malmö, Sveriges tredje största stad. Längs vägen kommer du att cykla förbi flera gårdsbutiker med lokala råvaror och stora gårdar med djur. I Vellinge finns flera bra restauranger om du vill stanna till för lunch.

Framme i Malmö kommer du till staden som är känd för sin mångfald med torghandel och utmärkta restauranger i alla prisklasser. Närheten till Danmark och Köpenhamn märks tydligt. Lilla Torg, Pildammsparken, Ribbans kallbadhus, Slottsträdgårdens café, Turning Torso eller en promenad i Västra Hamnen är bara några tips på platser att besöka. Övernattning sker på Clarion Collection Temperance. Här bor du i en anrik byggnad, ett stenkast från gågatan.

Dag 5 - Malmö-Landskrona

hotelHotel Öresund Conference & Spa, Landskrona
restaurantFrukost
ca 57 km
Sydkustleden - etapp 5 - Malmö - Landskrona

Efter en härlig frukost är det dags att lämna Malmö och cykla norrut mot Landskrona. Du cyklar genom ett öppet landskap med havsutsikt och vacker natur. I Lomma upplever du en kombination av nutida arkitektur och gamla kullerstensgator. Här finns en vingård med egen produktion och ekologiskt utbud. I Bjärred finns den över 500 meter långa bryggan som du kan promenera hela vägen ut för att få ett uppfriskande dopp eller besöka kallbadhuset med tillhörande restaurang.

Framme i Landskrona hittar du Citadellet, en av Nordens bäst bevarade 1500-tals fästningar med fantastisk blomsterprakt uppe på fästningsvallarna. Här finns ett rikt kulturutbud, trevliga restauranger, konstutställningar och fina stränder. Ett tips är att ta med dig cykeln på båten till ön Ven med sin vackra natur och fantastiska råvaror från de lokala gårdsbutikerna. Du övernattar på Hotel Öresund Conferense & Spa med utsikt över både staden och sundet.

Dag 6 - Landskrona-Helsingborg

restaurantFrukost
ca 27 km
Sydkustleden - etapp 6 - Landskrona - Helsingborg

Nu är du snart framme vid slutmålet, och efter frukost bär det iväg mot Helsingborg, en av Nordens äldsta städer. Du cyklar längs västkusten och passerar bland annat idyllen Borstahusen, ett fiskeläge med anor från 1700-talet och vacker utsikt över Ven. Det vackra landskapet i Glumslövs backar för tankarna till Italiens Toscana. Precis i ukanten av Helsingborg kommer du till Råå som är ett mysigt kustsamhälle med trevliga butiker och underbar natur.

I Helsingborg finns mycket att upptäcka, och kanske stannar du en extra natt och besöker Sofiero med sin vackra slottsträdgård? Du kan också välja att besöka Fredriksdals friluftsmuseum eller någon utställning på Dunkers Kulturhus.

Bokningsavgift 1 000 kr betalas via faktura senast 10 dagar efter erhållen bekräftelse (dras av vid slutbetalning). Resterande belopp betalas senast 30 dagar före resans start.

Fri avbokning fram till 30 dagar före startdatum.
50% återbetalning 29-15 dagar före startdatum.
Ingen återbetalning 14 dagar före startdatum.
Om du själv eller en nära anhörig blir sjuk i covid-19 eller om Folkhälsomyndigheten avråder från resande, gäller full återbetalning t.o.m. dagen före startdatumet.

31 Omdömen

Helhetsintryck
Värde för pengarna
Bemötande och service
Boende
Matupplevelse
Cykelupplevelse
juni 2024, Ann I.
Batterierna på cyklarna hade behövt vara kraftigare. Nu gick några av oss ladda batterierna efter halva sträckan. Hård vind och hög ålder kanske ben behöver absolut åtgärdas. Annars bra cyklar med bra tillbehör.
juni 2024, Joan B.
Monika was very helpful in booking and answering all our questions in a timely manner. The bikes with panniers made the trip easy to ride. The scenery of the ocean/fields/crops and flowers were beautiful. Martin helped us set up the bikes. He was very helpful because we needed an adjustment. He was timely, kind and a pleasure to be around. We loved our trip
juni 2024, Tomas J.
Det var en väldigt bra cykelsemester Är det nåt man ska påpeka så är det skyltningen, ibland syns inte skyltarna pga växtlighet. Och ibland när vägen delar sig borde skylten vara på den vägen man ska ta och inte innan korsningen!
augusti 2023, Ulla A.
Lite strul med tågförbindelsen mellan Malmö och simrishamn så vi kom inte dit. kom till Trelleborg och cyklade till Ystad. Vände fär med tåg pga stormen Hans. Fick hjälp fr arrangören att transportera cyklar och packning till Skanör pga stormen.
augusti 2023, Thomas H.
En helt fantastisk Sydkustledenupplevelse har vi haft trots att ovädret Hans gjorde det svårt för oss att cykla 2 etapper. Men vi pratade pågatågade ist och såg annat intressant. Service och bemötande Top Notch. Vi kommer tillbaka.
augusti 2023, Mikael B.
Som helhet så är vi klart nöjda med hela arrangemanget. Vi har fått en väldigt bra service, bemötande och engagemang från arrangören. Boendet har varit varierande i utseende från bed and breakfast till lyxigare hotell, kul! Ska man vara lite petig så hade det varit mysigaste om det hade gått att förlägga lite mera led bland alla fantastiska hus som finns. Nu kanske det blev lite mycket av alla fält som man odlade på. Kanske petitesser ☺️. Vi kan däremot rekommendera grand tour på sydkustleden! Micke och Lena
juli 2023, Eva E.
Vi hade sex underbara cykeldagar på Sydkustleden. Vi hade fått bra information innan och hotellen som bokades var trevliga, låg centralt och nära leden.
juni 2023, Carina S.
Är så nöjd med arrangemanget, vilket fantastiskt bemötande och vilka fina boenden. Jag cyklade Sydkustleden som glad amatör och det fungerade. En sak bara, Österlen och Skåne har ont om caféer och små matställen, proviantera i matvarubutiker under färd (glasskiosker finns dock överallt). Jag hade min packning i tillhandahållna sidoväskor och ryggan i cykelkorgen och det fungerade toppenbra. Inte heller var det några problem att ta tåg tillbaka till Simrishamn där jag startade. Rekommenderas varmt.
maj 2023, Vanja Andersson
Fantastiskt vackert, super bra cyklar.
augusti 2022, Bo Agebro
Helt underbar resa som kanske fick extra pluspoäng på det helt otroligt vackra vädret. Synpunkter: Lite bättre info om potentiella lunchställen på resan. Vägvisningen runt Malmö var INTE bra!
augusti 2022, Elin
Trevlig cykelled där majoriteten av sträckorna var på cykelväg. Dessutom jättebra service och bemötande av arrangören och på alla boenden. Rekommenderar varmt!
augusti 2022, Eva L.
Helhetsintrycket hade blivit 5 stjärnor om skyltning på vissa ställen varit bättre. Behöver ses över.
juli 2022, Pia
En fantastisk semester. Att cykla nära naturen är en sinnlig upplevelse. Vi uppskattade standarden på cyklarna vi hyrde och det personliga och trevliga bemötandet. Alla boenden var mycket bra. Det var extra roligt att debatten så olika, från ett litet B&B till spa-hotell. Vi rekommenderar varmt att semestra på detta vis.
juli 2022, Mats S.
Maten som ingick i paketet kanske borde benämnas mer som kvällsmat istället för middag, i övrigt bra.
juli 2022, Kurt Lilja
Toppenresa. Bra stöd av arrangören.
juni 2022, Gunnar G.
Helt fantastiskt bra cykelpaket. Inget att klaga på förutom motvinden. :-) Extra plus att boenden var i direkt anslutning till cykelleden, hur bra som helst.
augusti 2021, Anna H.
Jättefin sommarupplevelse med varierande cykling, fina små samhällen och härliga stränder.
augusti 2021, Michael F.
En fin blandning av natur o stad på turerna.
augusti 2021, Håkan S.
Det var en toppenfin vecka. Tack Sakura Tours.
juli 2021, lotta F.
En härlig tur som för oss började i Göteborg. Lite stressade över om vi skulle få med cyklarna på Öresundståget och sedan Pågatåget. Men det gick bra eftersom vi var ute i god tid. Svårare på hemvägen från Helsingborg. Synd att inte tågen har fler vagnar för cyklar. Bra väder hela turen. en fantastisk fin led. Ledskyltarna syntes bra. I Malmö på väg från centralen var det lite ovisst markerat mot Lomma. Inga problem med boenden. Kontakt med Sakura tours toppen. Kan verkligen rekommendera turen! Så fin!
juli 2021, Lotta K.
Trevlig tur. Lagom dagssträckor. Bra tips på ställen att pausa på. Bra hotell! Bäst frukost på hotell Gässlingen.
juli 2021, Helena Birgitta hattar
Fantastisk cykling och naturuppleveelse. Fina boenden. Fantastiskservice och kontakt.
juli 2021, Lasse
Et par strekk med mye blandet kjøring og noe mangelfull og endatil feil skilting som trakk litt ned på helhetsopplevelsen siden vi hadde med tre barn.
juli 2021, Helene L.
Hejsan! Vi har haft det helt fantastiskt på cykelsemestern. Vackra vägar och platser! Väldigt smidigt att boka. Rekommenderat er för cyklister på vägen vi träffat, och våra vänner. Vi kommer återkomma nästa trio vi gör med cykeln. Med vänlig hälsning, Heléne o Per
juli 2021, Per G.
Vi använde egna cyklar. Ibland var skyltningen för Sydkustleden något förvillande, men över lag bra.
juni 2021, Susanne M.
Till och med vädret var underbart. Arrangörerna var fantastiskt trevliga och hjälpsamma.
augusti 2020, Lina Svensson/ Ingmarie Svensson
Ett underbart sätt att se Skåne. I vår grupp var alla "medel"-tränade och inte alls vana långdistanscyklister men det gick utmärkt!
augusti 2020, Leif Håkansson
Man behöver se över skyltar och skyltning beroende på en del ”sabotage” och växtlighet mm. Man behöver också se över kartmaterialet så att vägunderlag framgår på rätt sätt. Inga stora saker men inte desto mindre viktiga.
augusti 2020, Mari Hjelt
Route and service was perfect! Thanks to Sakura tours!
juli 2020, Aronsson
Skyltningen av leden behöver förbättras, t.ex. vid korsande cykelbanor. Det förekommer att skylten sitter på vänster sida i färdriktningen, vilket kan vara på andra sidan av en trafikerad väg. En sådan placering medför risk för att man missar skylten. Vidare skulle det underlätta om märkningen alltid innehöll färdriktningen, särskilt viktigt i tättbebyggt område, t.ex. Malmö. Sammantaget är en trevlig cykeltur med bra support från Sakura tours.
juli 2020, John Svensson
Mycket bra service från Sakura tours. Flesta hotellen och boenden var mycket bra på service med undantag av boendet Our House i Ystad som drar ned betyget. Inget "välkomna hit eller liknande" utan hans första fråga var om vi måste ställa cyklarna så tätt som det blev utanför hans hotell... Även Clarion Collection i Trelleborg var lite ointresserade och inte så välkomnande till gäster. Men i övrigt var hotellen bra även om alla inte kunde servera gröt till frukost. - Det kunde dock hotell öresund i Landskrona som inte hade gröt i sitt vanliga frukost utbud men hjälpte glatt till att göra en till mig och frågade efteråt om den smakade bra. Så lite behövs för att man ska känna sig extra nöjd.