shopping_cart
kr
Sydkustleden Grand Tour
Simrishamn, Skåne (ca 260 km km)
5 nätter 4 900 kr / pers
 • done5 nätter (del i dubbelrum) på speciellt utvalda boenden med god komfort
 • done5 x frukost
 • doneTips på fina platser att besöka längs vägen
 • doneServicetelefon 24/7
 • doneKarta och detaljerad färdbeskrivning
 • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
 • doneEnkelrumstillägg
 • donePicknickkorg, lunch och middag
 • doneHyrcykel 7 eller 21/24 växlar: 1.600 kr (inkl cykeltransport åter Helsingborg-Simrishamn)
 • doneElcykel: 2.800 kr (inkl cykeltransport åter Helsingborg-Simrishamn)
 • doneBagagetransport: 650 kr/ dag per sällskap (upp till 9 personer)

Vill du cykla nära havet med närhet till sandstränder och charmiga skånska städer på en nationell cykelled av hög kvalitet? Det här cykelpaketet mellan Simrishamn och Helsingborg låter dig utforska Sydkustleden som invigdes sommaren 2019. Det innebär cykling i sex dagar utmed ett pärlband av olika sevärdheter. Små fiskelägen som Skillinge, historiska lämningar som mäktiga skeppssättningen Ales stenar i Kåseberga, medeltidskänslan i Ystad och pulsen i storstäder som Helsingborg och Malmö.

Du övernattar på trevliga, utvalda boenden längs vägen med egen karaktär och god komfort. I Skåne finns restauranger och kaféer av högsta klass med landskapets speciella matglädje som signum. Under de här dagarna med cykling på den välordnade cykelleden kommer du att bygga upp din alldeles egen relation till Skånekusten.

Samtliga bilder: foto Apelöga

Dag 1

Simrishamn - Ystad

Cykelturen startar i den medeltida staden Simrishamn, i hjärtat av Österlen. Dagens mål är Ystad, med korsvirkeshus och mysiga restauranger. Du kommer att cykla genom Skillinge som är ett gammalt fiskeläge. Missa inte att besöka Ales stenar ovanför byn Kåseberga, en forntida skeppssättning daterad ca år 600 som består av 59 stora stenblock. Utsikten över den branta kusten och Bornholm är magisk. Innan du når Ystad kan du ta dig ett dopp i havet om vädret tillåter.

Övernattning sker på familjära Our House Bed & Breakfast i centrala Ystad, med stor trädgård och terrass.

Our House Bed & Breakfast, Ystad
ca 53 km
Dag 2

Ystad - Trelleborg

Efter en härlig frukost är det dags att börja cykla mot Trelleborg, Sveriges sydligaste stad. Du kommer att cykla förbi Mossbystrand med sitt klara vatten och levande fiskelägen som Abbekås och Hörte och den mysiga hamnen i Gislövs läge. I Smygehuk finns fiskrökeri med lokala specialiteter, butiker och mysiga caféer.

I Trelleborg finns ett fint utbud av butiker, restauranger och flera lummiga parker. På stadens högsta punkt finns Trelleborgen, en rekonstruktion av en gammal vikingaborg med tillhörande museum och café. Övernattning sker på Clarion Collection Hotel Magasinet som ligger centralt i staden.

Clarion Collection Hotel Magasinet, Trelleborg
Frukost
ca 47 km
Dag 3

Trelleborg - Skanör

Dagen startar med trevlig frukost på hotellet, och sedan börjar cyklingen mot Skanör som ibland kallas Sveriges Riviera. Du kommer att uppleva fiskeläget Kämpinge med sitt sanddynslandskap, avkopplande strandliv och hundratals badhytter i traditionell stil. Naturen består av glesa tallskogar som ger en speciell karaktär åt landskapet och doftar gott om sommaren. Nästa anhalt är Höllviken med trevligt centrum.

I Falsterbo finns en av norra Europas mest välkända fågelskådarplatser och vackra vita stränder. För den som är konstintresserad är utbudet stort. Framme i Skanör kan du besöka lokala fiskrökerier, strosa bland de vackra husen och njuta av utsikten och atmosfären. Övernattning sker på Hotell Gässlingen vid Rådhustorget med populär grillbuffé som kan avnjutas på gården.

Hotell Gässlingen, Skanör
Frukost
ca 27 km
Dag 4

Skanör - Malmö

Efter en god frukost är det dags att cykla mot Malmö, Sveriges tredje största stad. Längs vägen kommer du att cykla förbi flera gårdsbutiker med lokala råvaroro och stora gårdar med djur. I Vellinge finns flera bra restauranger om du vill stanna till för lunch.

Framme i Malmö kommer du till staden som är känd för sin mångfald med torghandel, utmärkta restauranger i alla prisklasser. Närheten till Danmark och Köpenhamn märks tydligt. Lilla Torg, Pildammsparken, Ribbans kallbadhus, Slottsträdgårdens café, Turning Torso eller en promenad i Västra Hamnen är bara några tips på platser att besöka. Övernattning sker på Clarion Collection Temperance. Här bor du i en anrik byggnad, ett stenkast från gågatan.

Clarion Collection Temperance, Malmö
Frukost
ca 51 km
Dag 5

Malmö - Landskrona

Efter en härlig frukost är det dags att lämna Malmö pch cykla norrut mot Landskrona. Du cyklar genom ett öppet landskap med havsutsikt och vacker natur. I Lomma upplever du en kombination av nutida arkitektur och gamla kullerstensgator. Här finns en vingård med egen produktion och ekologiskt utbud. I Bjärred finns den över 500 meter långa bryggan som du kan promenera hela vägen ut för att få ett uppfriskande dopp eller besöka kallbadhuset med tillhörande restaurang.

Framme i Landskrona hittar du Citadellet, en av Nordens bäst bevarade 1500-tals fästningar med fantastisk blomsterprakt uppe på fästningsvallarna. Här finns ett rikt kultutbud, trevliga restauranger, konstutställningar och fina stränder. Ett tips är att ta med dig cykeln på båten till ön Ven med sin vackra natur och fantastiska råvaror från de lokala gårdsbutikerna. Du övernattar på Hotel Öresund Conferense & Spa med utsikt över både staden och sundet.

Hotel Öresund Conference & Spa, Landskrona
Frukost
ca 57 km
Dag 6

Landskrona - Helsingborg

Nu är du snart framme vid slutmålet, och efter frukost bär det iväg mot Helsingborg, en av Nordens äldsta städer. Du cyklar längs västkusten och passerar bland annat idyllen Borstahusen, ett fiskeläge med anor från 1700-talet och vacker utsikt över Ven. Det vackra landskapet i Glumslövs backar för tankarna till Italiens Toscana. Precis i ukanten av Helsingborg kommer du till Råå som är ett mysigt kustsamhälle med trevliga butiker och underbar natur.

I Helsingborg finns mycket att upptäcka, och kanske stannar du en extra natt och besöker Sofiero med sin vackra slottsträdgård? Du kan också besöka Fredriksdals friluftsmuseum eller någon utställning på Dunkers Kulturhus?

Frukost
ca 27 km

Avboknings- och återbetalningspolicy

Aktuella avbeställningskostnader under COVID-19:
- fri avbokning fram till 30 dagar före avresa.
- 30 dagar före avresa, 100% av paketets totalpris

5 Omdömen star_rate star_rate star_rate star_rate star_half

Helhetsintryck star_rate star_rate star_rate star_rate star_half
Värde för pengarna star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Bemötande och service star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Boende star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Matupplevelse star_rate star_rate star_rate star_half star_rate
Cykelupplevelse star_rate star_rate star_rate star_rate star_half
augusti 2020
Lina Svensson/ Ingmarie Svensson
Ett underbart sätt att se Skåne. I vår grupp var alla \"medel\"tränade och inte alls vana långdistanscyklister men det gick utmätkt!
augusti 2020
Leif Håkansson
Man behöver se över skyltar och skyltning beroende på en del ”sabotage” och växtlighet mm. Man behöver också se över kartmaterialet så att vägunderlag framgår på rätt sätt. Inga stora saker men inte desto mindre viktiga.
augusti 2020
Mari Hjelt
Route and service was perfect! Thanks to Sakura tours!
juli 2020
Aronsson
Skyltningen av leden behöver förbättras, t.ex. vid korsande cykelbanor. Det förekommer att skylten sitter på vänster sida i färdriktningen, vilket kan vara på andra sidan av en trafikerad väg. En sådan placering medför risk för att man missar skylten. Vidare skulle det underlätta om märkningen alltid innehöll färdriktningen, särskilt viktigt i tättbebyggt område, t.ex. Malmö. Sammantaget är en trevlig cykeltur med bra support från Sakura tours.
juli 2020
John Svensson
Mycket bra service från Sakura tours. Flesta hotellen och boenden var mycket bra på service med undantag av boendet Our House i Ystad som drar ned betyget. Inget \"välkomna hit eller liknande\" utan hans första fråga var om vi måste ställa cyklarna så tätt som det blev utanför hans hotell.... Även Clarion Collection i Trelleborg var lite ointresserade och inte så välkomnande till gäster. Men i övrigt var hotellen bra även om alla inte kunde servera gröt till frukost. - Det kunde dock hotell öresund i Landskrona som inte hade gröt i sitt vanliga frukost utbud men hjälpte glatt till att göra en till mig och frågade efteråt om den smakade bra. Så lite behövs för att man ska känna sig extra nöjd.
Simrishamn, Skåne

Fler cykelpaket i närheten