Sydkustleden Grand Tour
Cykling: 260 km med start i Simrishamn, Skåne
5 nätter 5 500 kr / pers
sell
5 500 kr / pers
hotel
5 nätter
directions_bike
260 km

Allt detta ingår

 • done5 nätter (del i dubbelrum) på speciellt utvalda boenden med god komfort
 • done5 x frukost
 • doneTips på fina platser att besöka längs vägen
 • doneServicetelefon 24/7
 • doneKarta och detaljerad färdbeskrivning

Möjliga tillval

 • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
 • doneEnkelrumstillägg
 • donePicknickkorg, lunch och middag
 • doneHyrcykel 7 eller 21/24 växlar: 1 600 kr (inkl cykeltransport åter Helsingborg-Simrishamn)
 • doneElcykel: 2 800 kr (inkl cykeltransport åter Helsingborg-Simrishamn)
 • doneBagagetransport: 650 kr/ dag per sällskap (upp till 9 personer)
 • doneCykelkärra: 1 700 kr (inkl regnskydd och transport åter Helsingborg-Simrishamn)

Vill du cykla nära havet med närhet till sandstränder och charmiga skånska städer på en nationell cykelled av hög kvalitet? Det här cykelpaketet mellan Simrishamn och Helsingborg låter dig utforska Sydkustleden som invigdes sommaren 2019. Det innebär cykling i sex dagar utmed ett pärlband av olika sevärdheter. Små fiskelägen som Skillinge, historiska lämningar som mäktiga skeppssättningen Ales stenar i Kåseberga, medeltidskänslan i Ystad och pulsen i storstäder som Helsingborg och Malmö.

Du övernattar på trevliga, utvalda boenden längs vägen med egen karaktär och god komfort. I Skåne finns restauranger och kaféer av högsta klass med landskapets speciella matglädje som signum. Under de här dagarna med cykling på den välordnade cykelleden kommer du att bygga upp din alldeles egen relation till Skånekusten.

Om du kommer med bil kan du parkera på långtidsparkering i Simrishamn (7 dagar) på Stenbocksgatan (vid stationen) och på Strandvägen (vid Hotell Svea).

Samtliga bilder: foto Apelöga

Dag 1

Simrishamn - Ystad

Cykelturen startar i den medeltida staden Simrishamn, i hjärtat av Österlen. Dagens mål är Ystad, med korsvirkeshus och mysiga restauranger. Du kommer att cykla genom Skillinge som är ett gammalt fiskeläge. Missa inte att besöka Ales stenar ovanför byn Kåseberga, en forntida skeppssättning daterad ca år 600 som består av 59 stora stenblock. Utsikten över den branta kusten och Bornholm är magisk. Innan du når Ystad kan du ta dig ett dopp i havet om vädret tillåter.

Övernattning sker på familjära Our House Bed & Breakfast i centrala Ystad, med stor trädgård och terrass.

Our House Bed & Breakfast, Ystad
ca 53 km
Dag 2

Ystad - Trelleborg

Efter en härlig frukost är det dags att börja cykla mot Trelleborg, Sveriges sydligaste stad. Du kommer att cykla förbi Mossbystrand med sitt klara vatten och levande fiskelägen som Abbekås och Hörte och den mysiga hamnen i Gislövs läge. I Smygehuk finns fiskrökeri med lokala specialiteter, butiker och mysiga caféer.

I Trelleborg finns ett fint utbud av butiker, restauranger och flera lummiga parker. På stadens högsta punkt finns Trelleborgen, en rekonstruktion av en gammal vikingaborg med tillhörande museum och café. Övernattning sker på Clarion Collection Hotel Magasinet som ligger centralt i staden.

Clarion Collection Hotel Magasinet, Trelleborg
Frukost
ca 47 km
Dag 3

Trelleborg - Skanör

Dagen startar med trevlig frukost på hotellet, och sedan börjar cyklingen mot Skanör som ibland kallas Sveriges Riviera. Du kommer att uppleva fiskeläget Kämpinge med sitt sanddynslandskap, avkopplande strandliv och hundratals badhytter i traditionell stil. Naturen består av glesa tallskogar som ger en speciell karaktär åt landskapet och doftar gott om sommaren. Nästa anhalt är Höllviken med trevligt centrum.

I Falsterbo finns en av norra Europas mest välkända fågelskådarplatser och vackra vita stränder. För den som är konstintresserad är utbudet stort. Framme i Skanör kan du besöka lokala fiskrökerier, strosa bland de vackra husen och njuta av utsikten och atmosfären. Övernattning sker på Hotell Gässlingen vid Rådhustorget med populär grillbuffé eller på Skanörs Gästgifvaregård .

Hotell Gässlingen eller Skanörs Gästgifvaregård, Falsterbo
Frukost
ca 27 km
Dag 4

Skanör - Malmö

Efter en god frukost är det dags att cykla mot Malmö, Sveriges tredje största stad. Längs vägen kommer du att cykla förbi flera gårdsbutiker med lokala råvaroro och stora gårdar med djur. I Vellinge finns flera bra restauranger om du vill stanna till för lunch.

Framme i Malmö kommer du till staden som är känd för sin mångfald med torghandel, utmärkta restauranger i alla prisklasser. Närheten till Danmark och Köpenhamn märks tydligt. Lilla Torg, Pildammsparken, Ribbans kallbadhus, Slottsträdgårdens café, Turning Torso eller en promenad i Västra Hamnen är bara några tips på platser att besöka. Övernattning sker på Clarion Collection Temperance. Här bor du i en anrik byggnad, ett stenkast från gågatan.

Clarion Collection Temperance, Malmö
Frukost
ca 51 km
Dag 5

Malmö - Landskrona

Efter en härlig frukost är det dags att lämna Malmö pch cykla norrut mot Landskrona. Du cyklar genom ett öppet landskap med havsutsikt och vacker natur. I Lomma upplever du en kombination av nutida arkitektur och gamla kullerstensgator. Här finns en vingård med egen produktion och ekologiskt utbud. I Bjärred finns den över 500 meter långa bryggan som du kan promenera hela vägen ut för att få ett uppfriskande dopp eller besöka kallbadhuset med tillhörande restaurang.

Framme i Landskrona hittar du Citadellet, en av Nordens bäst bevarade 1500-tals fästningar med fantastisk blomsterprakt uppe på fästningsvallarna. Här finns ett rikt kultutbud, trevliga restauranger, konstutställningar och fina stränder. Ett tips är att ta med dig cykeln på båten till ön Ven med sin vackra natur och fantastiska råvaror från de lokala gårdsbutikerna. Du övernattar på Hotel Öresund Conferense & Spa med utsikt över både staden och sundet.

Hotel Öresund Conference & Spa, Landskrona
Frukost
ca 57 km
Dag 6

Landskrona - Helsingborg

Nu är du snart framme vid slutmålet, och efter frukost bär det iväg mot Helsingborg, en av Nordens äldsta städer. Du cyklar längs västkusten och passerar bland annat idyllen Borstahusen, ett fiskeläge med anor från 1700-talet och vacker utsikt över Ven. Det vackra landskapet i Glumslövs backar för tankarna till Italiens Toscana. Precis i ukanten av Helsingborg kommer du till Råå som är ett mysigt kustsamhälle med trevliga butiker och underbar natur.

I Helsingborg finns mycket att upptäcka, och kanske stannar du en extra natt och besöker Sofiero med sin vackra slottsträdgård? Du kan också besöka Fredriksdals friluftsmuseum eller någon utställning på Dunkers Kulturhus?

Frukost
ca 27 km

Aktuella avbeställningskostnader:
- fri avbokning fram till 30 dagar före startdatum.
- 50% återbetalning 29-15 dagar före startdatum.
- ingen återbetalning 14 dagar före startdatum.

- Dock gäller full återbetalning t.o.m. dagen före startdatum om du själv eller nära anhörig blir sjuk i covid-19, eller om Folkhälsomyndigheten avråder från resande.

Bokningsavgift 1 000 kr betalas via faktura till arrangören senast 10 dagar efter erhållen bekräftelse (dras av vid slutbetalning). Resterande belopp ska vara arrangören tillhanda senast 30 dagar före resans start.

22 Omdömen

star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Helhetsintryckstar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Värde för pengarnastar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Bemötande och servicestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
Boendestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Matupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Cykelupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
augusti 2022
Helt underbar resa som kanske fick extra pluspoäng på det helt otroligt vackra vädret. Synpunkter: Lite bättre info om potentiella lunchställen på resan. Vägvisningen runt Malmö var INTE bra!
Bo Agebro
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
augusti 2022
Trevlig cykelled där majoriteten av sträckorna var på cykelväg. Dessutom jättebra service och bemötande av Sakura Tours och på våra boenden. Rekommenderar varmt!
Elin
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
augusti 2022
Helhetsintrycket hade blivit 5stjärnor om skyltning på vissa ställen varit bättre.Behöver ses över.
Eva L.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
juli 2022
En fantastisk semester. Att cykla nära naturen är en sinnlig upplevelse. Vi uppskattade standarden på cyklarna vi hyrde och det personliga och trevliga bemötandet. Alla boenden var mycket bra. Det var extra roligt att debatten så olika, från ett litet B&B till spa-hotell. Vi rekommenderar varmt att semestra på detta vis.
Pia
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
juli 2022
Maten som ingick i paketet kanske borde benämnas mer som kvällsmat istället för middag, i övrigt bra.
Mats S.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
juli 2022
Toppenresa. Bra stöd avMonika på Sakura
Kurt Lilja
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
juni 2022
Helt fantastiskt bra cykelpaket. Inget att klaga på förutom motvinden:-) Extra plus att boenden var i direkt anslutning till cykelleden, hur bra som helst.
Gunnar G.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
augusti 2021
Jättefin sommarupplevelse med varierande cykling, fina små samhällen och härliga stränder
Anna H.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
augusti 2021
En fin blandning av natur o stad på turerna.
Michael F.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
augusti 2021
Det var en toppenfin vecka. Tack Sakura Tours
Håkan S.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
juli 2021
En härlig tur som för oss började i Göteborg. Lite stressade över om vi skulle få med cyklarna på Öresundståget och sedan Pågatåget. Men det gick bra eftersom vi var ute i god tid. Svårare på hemvägen från Helsingborg. Synd att inte tågen har fler vagnar för cyklar. Bra väder hela turen. en fantastisk fin led. Ledskyltarna syntes bra. I Malmö på väg från centralen var det lite ovisst markerat mot Lomma. Inga problem med boenden. Kontakt med Sakura tours toppen. Kan verkligen rekommendera turen! Så fin!
lotta F.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
juli 2021
Trevlig tur. Lagom dagssträckor. Bra tips på ställen att pausa på. Bra hotell! Bäst frukost på hotell Gässlingen.
Lotta K.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
juli 2021
Fantastisk cykling och naturuppleveelse. Fina boenden. Fantastiskservice och kontakt
Helena Birgitta hattar
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
juli 2021
Et par strekk med mye blandet kjøring og noe mangelfull og endatil feil skilting som trakk litt ned på helhetsopplevelsen siden vi hadde med tre barn
Lasse
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
juli 2021
Hejsan! Vi har haft det helt fantastiskt på cykelsemestern. Vackra vägar och platser! Väldigt smidigt att boka. Rekommenderat er för cyklister på vägen vi träffat, och våra vänner. Vi kommer återkomma nästa trio vi gör med cykeln. Med vänlig hälsning, Heléne o Per
Helene L.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
juli 2021
Vi använde egna cyklar. Ibland var skyltningen för Sydkustleden något förvillande, men över lag bra.
Per G.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
juni 2021
Till och med vädret var underbart. Arrangörerna var fantastiskt trevliga och hjälpsamma
Susanne M.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
augusti 2020
Ett underbart sätt att se Skåne. I vår grupp var alla "medel"tränade och inte alls vana långdistanscyklister men det gick utmätkt!
Lina Svensson/ Ingmarie Svensson
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
augusti 2020
Man behöver se över skyltar och skyltning beroende på en del ”sabotage” och växtlighet mm. Man behöver också se över kartmaterialet så att vägunderlag framgår på rätt sätt. Inga stora saker men inte desto mindre viktiga.
Leif Håkansson
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
augusti 2020
Route and service was perfect! Thanks to Sakura tours!
Mari Hjelt
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
juli 2020
Skyltningen av leden behöver förbättras, t.ex. vid korsande cykelbanor. Det förekommer att skylten sitter på vänster sida i färdriktningen, vilket kan vara på andra sidan av en trafikerad väg. En sådan placering medför risk för att man missar skylten. Vidare skulle det underlätta om märkningen alltid innehöll färdriktningen, särskilt viktigt i tättbebyggt område, t.ex. Malmö. Sammantaget är en trevlig cykeltur med bra support från Sakura tours.
Aronsson
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
juli 2020
Mycket bra service från Sakura tours. Flesta hotellen och boenden var mycket bra på service med undantag av boendet Our House i Ystad som drar ned betyget. Inget "välkomna hit eller liknande" utan hans första fråga var om vi måste ställa cyklarna så tätt som det blev utanför hans hotell.... Även Clarion Collection i Trelleborg var lite ointresserade och inte så välkomnande till gäster. Men i övrigt var hotellen bra även om alla inte kunde servera gröt till frukost. - Det kunde dock hotell öresund i Landskrona som inte hade gröt i sitt vanliga frukost utbud men hjälpte glatt till att göra en till mig och frågade efteråt om den smakade bra. Så lite behövs för att man ska känna sig extra nöjd.
John Svensson