Katarina Bergstrand är både vd och en av två grundare på Sweden by Bike. Här får du lära känna henne lite bättre samt ta del av hennes tankar kring cykelturismen framåt.

Hej Katarina! Hur skulle du vilja sammanfatta cykelsäsongen 2019 hos Sweden by Bike? 

Det märks att vi har nått ut ännu bättre den här säsongen, och att fler har fått upp ögonen för att cykelsemestra i Sverige. Det har också inneburit högre belastning på vår kundservice under högsäsong, något vi försöker planera för inför 2020. Vi är också väldigt stolta över att vi fått så höga betyg från kunderna som bokat cykelpaket. Fler av kunderna är dessutom återkommande från tidigare år, vilket känns jättekul!  

Vilket är ditt finaste cykelminne 2019? 

En tidig söndagmorgon i mitten av maj tog vi en cykeltur från centrala Stockholm. Vi åt lunch på Häringe slott och bara njöt i vårsolen… Den här sommaren hoppas jag kunna hinna med att åka på en lite längre cykelsemester, men det kan vara svårt att välja när jag vet att det finns så många bra alternativ, haha

Varför arbetar du på Sweden by Bike? 

Vi startade Sweden by Bike för att vi såg en outhyttjad potential och ville vara med och utveckla cykelturism som fenomen här hemma i Sverige. Jag tycker om att jobba med något som jag tror på. Sen har vissa saker varit mycket svårare än vi trott från början, men det är ju inte så konstigt när man provar nya lösningar. Jag är otroligt stolt över vårt team. Vi är alla ganska olika, och jag tror att det är vår styrka. Då trivs jag!  

Vad hoppas du se mer av inom cykelbranschen 2020?

Cykelbranschen jobbar på bra och jag hoppas att vi kommer att få se ännu fler cyklister framöver. Sedan är det viktigt att cyklisterna samsas med gångtrafikanterna på ett bra sätt, och med motorfordonen naturligtvis. 

Hur många cykelmeter har du själv cyklat i år?

Hittills i år har det inte blivit så många meter, trots den milda vintern. Sedan hoppas jag att kunna komma ut på några trevliga långturer i sommar och minst en veckas cykelsemester. Tyvärr har jag problem med mina handleder, vilket försvårar cykling, men det mesta går att lösa om viljan finns.

Vad har du för cykel?

En traditionell damcykel med cykelkorg och rejäl pakethållare. 

Vilken kändis skulle du helst vilja åka på cykelresa med?

Då säger jag supergitarristen Yngwie Malmsten, för då skulle jag fixa en autograf till min gitarrspelande son!

Tillbaka till alla artiklar