Slottstur med kunglig glans
Stockholm, Södermanland (ca 80 km)
1 natt fr. 1 315 kr / pers
  • doneEn natt i dubbelrum
  • done1 x frukost
  • done1 x trerätters middag (exkl dryck)
  • doneKarta och färdbeskrivning (från centrala Stockholm)
  • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
  • doneEnkelrumstillägg
  • doneHyrcykel i Stockholm (finns även elcykel att hyra)

”Alla ägare har haft mer eller mindre storhetsvansinne, näst intill obegränsade resurser, enorma utgifter och en förkärlek för dekadens, skandaler, glamour och party”. Så beskriver Häringe Slott sin historia själva. Du förstår att det blir en cykeltur och slottsupplevelse med inslag av lyx och massor av atmosfär. Slottets huvudbyggnad uppfördes 1657, restaurangen består av fem matsalar och hämtar inspiration från södra Frankrike. Personalen är kunnig i både historia, mat och dryck. Vad kan man mer begära av en cykelhelg?

Det blir en trevlig cykeltur genom södra Stockholm och Södertörn. Tillräckligt lång för att du ska vara sugen på en trerätters middag i den pampiga slottsmatsalen. Här huserade en gång i tiden finansmannen Torsten Kreuger (bror till Ivar) som lät bygga Sveriges första utomhuspool av olympiska mått. Nästa finansman på tur var Axel Wenner-Gren som grundade Electrolux. Går man långt tillbaka i tiden kan man konstatera att även Gustav Vasa satt sin prägel på Häringe. Du övernattar i någon av slottets flyglar, som är placerade kring slottsbyggnaden.

“Vi älskar hundar och tar alltid med våra fyrbenta vänner när vi reser. Hundar får vara nästan överallt på Slottet och i de flesta matsalarna, men glöm inte att nämna att ni har hund när ni bokar logi eller ett restaurangbesök.”

Dag 1:

Stockholm - Häringe

Du börjar cykelturen i centrala Stockholm och cyklar med hjälp av färdbeskrivningen i din egen takt söderut. Det blir en liten sightseeing genom sydöstra delen av Storstockholm och Södertörn. Väl framme checkar du in på ditt eleganta rum, tar en dusch och förbereder dig på en välförtjänt middag i restaurangen med södra Frankrike som inspirationskälla.

Ta en titt på poolen (Sveriges första med olympiska mått) eller en liten promenad i de vackra omgivningarna. Utomhuspoolen nedanför slottet är det perfekta tillhållet under somriga dagar. Läs dina favoritmagasin, beställ ett glas bubbel i terrassbaren och njut av en soldränkt lunch. Badsugna hundar kan bada i havet nere vid slottets brygga.

Häringe slott
Middag
ca 38 km
Dag 2:

Häringe - Stockholm

Efter en god natt avnjuter du en överdådig slottsfrukost. Med tankarna påfyllda av dekadens i lagom doser och massor av god mat och dryck påbörjar du cykelturen tillbaka till Stockholm.

Om du vill cykla en kortare sträcka på hemvägen kan du ta dig till Hemfosa station och ta pendeltåget därifrån till Stockholm. Observera att cykel ombord på SL:s pendeltåg är tillåtet vid vissa tider, för aktuella regler och tider läs mer på sl.se.

Slottsfrukost
ca 38 km

4 Omdömen star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate

Helhetsintryck star_rate star_rate star_rate star_rate star_half
Värde för pengarna star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Bemötande och service star_rate star_rate star_rate star_rate star_half
Boende star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Matupplevelse star_rate star_rate star_rate star_rate star_half
Cykelupplevelse star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
augusti 2019
Lovisa
Fantastisk tur, mycket nöjda med både cykeltur och slottsvistelse
augusti 2019
Hrund
Cykelturen bra. Inte samma att säga om restaurangen, serverade inte mat enligt menu.
juli 2019
Anna Friedl
En mycket trevlig helg fick vi, tusen tack för hjälpen. :-) Om jag ska kommentera något så är det valet av cykelvägen, lite tråkig då de flesta sträckorna gick bredvid stora vägar alternativt på stora vägar (dock på cykelbanor). Hade önskat mer småvägar i mer naturnära miljö då vi hade tagit med oss både fmkaffe och picknicklunch. Jag rekommenderar gärna mina cykelvänner att kontakta er när det blir deras tur att boka vår in nästa cykelhelg.
september 2018
Johanna
Vi var mycket nöjda generellt. Hade föredragit att stanna lör-sön istället för fre-lör eftersom det blev tight att hinna efter jobbet. Maten var väldigt god, likaså frukosten! Skönt att kunna checka ut kl 12 och börjar dagen i lugn och ro.
Stockholm, Södermanland

Fler cykelpaket i närheten