shopping_cart
kr
Slottstur med kunglig glans
Stockholm, Södermanland (ca 80 km)
1 natt 1 315 kr / pers
  • doneEn natt i dubbelrum
  • done1 x frukost
  • done1 x trerätters middag (exkl dryck)
  • doneKarta och färdbeskrivning (från centrala Stockholm)
  • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
  • doneEnkelrumstillägg
  • doneHyrcykel i Stockholm (finns även elcykel att hyra)

”Alla ägare har haft mer eller mindre storhetsvansinne, näst intill obegränsade resurser, enorma utgifter och en förkärlek för dekadens, skandaler, glamour och party”. Så beskriver Häringe Slott sin historia själva. Du förstår att det blir en cykeltur och slottsupplevelse med inslag av lyx och massor av atmosfär. Slottets huvudbyggnad uppfördes 1657, restaurangen består av fem matsalar och serverar en slottsmiddag med råvaror utvalda efter säsong. Personalen är kunnig i både historia, mat och dryck. Vad kan man mer begära av en cykelhelg?

Det blir en trevlig cykeltur genom södra Stockholm och Södertörn. Tillräckligt lång för att du ska vara sugen på en trerätters middag i den pampiga slottsmatsalen. Här huserade en gång i tiden finansmannen Torsten Kreuger (bror till Ivar) som lät bygga Sveriges första utomhuspool av olympiska mått. Nästa finansman på tur var Axel Wenner-Gren som grundade Electrolux. Går man långt tillbaka i tiden kan man konstatera att även Gustav Vasa satt sin prägel på Häringe. Du övernattar i någon av slottets flyglar, som är placerade kring slottsbyggnaden.

“Vi älskar hundar och tar alltid med våra fyrbenta vänner när vi reser. Hundar får vara nästan överallt på Slottet och i de flesta matsalarna, men glöm inte att nämna att ni har hund när ni bokar logi eller ett restaurangbesök.”


Hyra cykel: Om du inte har egen cykel kan du hyra cykel här Uppge kod SBB vid bokning av cykel så får du en fin vattenflaska att ta med på cykelturen.

Dag 1

Stockholm - Häringe

Du börjar cykelturen i centrala Stockholm och cyklar med hjälp av färdbeskrivningen i din egen takt söderut. Det blir en liten sightseeing genom sydöstra delen av Storstockholm och Södertörn. Väl framme checkar du in på ditt eleganta rum, tar en dusch och förbereder dig på en välförtjänt middag i restaurangen.

Ta en titt på poolen (Sveriges första med olympiska mått) eller en liten promenad i de vackra omgivningarna. Utomhuspoolen nedanför slottet är det perfekta tillhållet under somriga dagar. Läs dina favoritmagasin, beställ ett glas bubbel i terrassbaren och njut av en soldränkt lunch. Badsugna hundar kan bada i havet nere vid slottets brygga.

Häringe slott
Middag
ca 38 km
Dag 2

Häringe - Stockholm

Efter en god natt avnjuter du en överdådig slottsfrukost. Med tankarna påfyllda av dekadens i lagom doser och massor av god mat och dryck påbörjar du cykelturen tillbaka till Stockholm.

Om du vill cykla en kortare sträcka på hemvägen kan du ta dig till Hemfosa station och ta pendeltåget därifrån till Stockholm. Observera att cykel ombord på SL:s pendeltåg är tillåtet vid vissa tider, för aktuella regler och tider läs mer på sl.se.

Slottsfrukost
ca 38 km

9 Omdömen star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate

Helhetsintryck star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Värde för pengarna star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Bemötande och service star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Boende star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Matupplevelse star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Cykelupplevelse star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
september 2020
Eva Löfgren
Vi följde inte era väganvisningar vilket kanske var synd för vi hamnade på en väg med mycket tung trafik några kilometer. Cykelkartan (som jag fick i present av er) visar röd heldragen linje men vägen varierade från mycket trafik till grusväg utan bilar.
juli 2020
KL
Slottet är vackert och välskött med en spännande historia. Toppen som destination. Bekvämt rum och bra frukost. Slottet ligger mitt i ett fint naturreservat som man kan både cykla och promenera i. Tyvärr håller inte restaurangen riktigt den nivån man kan förvänta sig för det priset. Råvarorna var bra men tillagningen suboptimal och servicepersonalen var trevlig men oerfaren. Vi kommer gärna igen, men kommer inte äta en stor meny igen.
juli 2020
lena söderlund
bra
augusti 2019
Michael Rosén
Servicenivån var långt ifrån vad vi förväntade oss av ett ställe som Häringe slott. Platsen är ju fantastiskt fin men tyvärr håller servicen alldeles för låg nivå. Personalen har inte servicekänslan som behövs för att ge en riktigt härlig upplevelse. Ett annat exempel på låg service var att man behövde betala extra för att kunna göra en ändring av en måltidsrätt. Dessutom höll maten inte så värst hög kvalitet heller, inte jämförbart med en normal restaurang i Stockholm. På morgonen när vi vaknade fanns det inget rinnande vatten överhuvudtaget. Ringde till receptionen för att anmäla och fick då till svar att \"det är sådant som händer på landet...finns inget vatten överhuvudtaget i slottet. Vi vet inte när det är tillbaka\". Vi blev förvånade över att personalen inte tog initiativ till att ge oss någon form av kompensation. Tyvärr, vi kommer inte att besöka Häringe slott igen och vi kan inte rekommendera någon att åka dit.
Svar från arrangören
Hej Michael, Vad tråkigt att höra att du inte var helt nöjd med din vistelse hos oss. Gästernas upplevelse är av största vikt för oss. Vi är glada över att kunna berätta att vi i år har ett helt nytt köksteam på Häringe, och vi är otroligt stolta över vår slottsmeny. Vi beklagar verkligen att det var problem med vattnet under ert besök - tyvärr låg det utom vår kontroll. Vi önskar dig en fin cykelsommar!
augusti 2019
Gunilla Nilson
Mörkt rum och dålig belysning vid sängen. Trevligt poolområde, bra sängar och mycket generös frukost. Besöker er gärna igen med hela familjen.
augusti 2019
Lovisa
Fantastisk tur, mycket nöjda med både cykeltur och slottsvistelse
augusti 2019
Hrund
Cykelturen bra. Inte samma att säga om restaurangen, serverade inte mat enligt menu.
juli 2019
Anna Friedl
En mycket trevlig helg fick vi, tusen tack för hjälpen. :-) Om jag ska kommentera något så är det valet av cykelvägen, lite tråkig då de flesta sträckorna gick bredvid stora vägar alternativt på stora vägar (dock på cykelbanor). Hade önskat mer småvägar i mer naturnära miljö då vi hade tagit med oss både fmkaffe och picknicklunch. Jag rekommenderar gärna mina cykelvänner att kontakta er när det blir deras tur att boka vår in nästa cykelhelg.
september 2018
Johanna
Vi var mycket nöjda generellt. Hade föredragit att stanna lör-sön istället för fre-lör eftersom det blev tight att hinna efter jobbet. Maten var väldigt god, likaså frukosten! Skönt att kunna checka ut kl 12 och börjar dagen i lugn och ro.
Stockholm, Södermanland

Fler cykelpaket i närheten