Planering och samarbete gjorde sörmländskt cykelpaket till succé

De är två framgångsrika entreprenörer inom besöksnäringen i Södermanland som samarbetar kring ett cykelpaket som heter ”Mellan Herrgård & Skärgård”. Enligt Clara Grill på Runnvikens Pensionat i Tystberga och Sandra Svensson på Marinans Guesthouse i Nävekvarn är en förklaring till att paketet är så populärt att rutten är både välplanerad och vacker. Lika eniga är de om att cyklister är väldigt trevliga gäster. 

Tillsammans har ni tagit fram ett jättefint cykelpaket som heter ”Mellan Herrgård & Skärgård” där ni har kopplat ihop besöksmål och era verksamheter med hjälp av cykel. Vad är era erfarenheter så här långt? 

Det är roligt att ta emot cyklister. De allra flesta som kommer är uppfyllda av dagens upplevelser och nöjda med sina prestationer, säger Sandra. 

Vi får verkligen väldigt trevliga, naturälskande gäster som bokar detta paket. Det är viktigt att vi som samarbetar kring paketet: Runnvikens Pensionat, Marinans Guesthouse, Fridens Trädgård, och Hellmanska Gården har samma ambitioner och är snabba i kommunikationen oss emellan, säger Clara. 

Clara Grill Runnvikens Pensionat semesterpaket cykelpaket - Planering och samarbete gjorde sörmländskt cykelpaket till succé
Clara Grill driver Runnvikens Pensionat som ligger lantligt ca två mil utanför Nyköping.

Cykelpaketet är mycket uppskattat och populärt. Varför tror ni att ni har fått så fin respons från kunderna?

Vi la ner mycket jobb på att sätta ihop paketet innan vi lanserade det. Rutterna är väl planerade och vi ger alla cykelgäster en tydlig vägbeskrivning innan de ger sig iväg. Cykelturerna är vackra och varierade och Nävekvarn och Runnviken är vackra destinationer på två ganska olika sätt, säger Sandra. 

Det stämmer och vi har själva testat sträckan på cykel. Det tror jag är väldigt viktigt. Sedan har vi som Sandra säger gjort en noggrann beskrivning av turen och har en genomgång med gästerna innan de cyklar iväg, säger Clara. 

Sandra pa klippan cykelpaket Marinans Guesthouse2 - Planering och samarbete gjorde sörmländskt cykelpaket till succé
I Nävekvarn vid mäktiga Bråviken bor du på Marinans Guesthouse som drivs av Sandra Svensson.

Det finns många sevärdheter och fina platser att stanna till på längs vägen. Har ni någon egen personlig favorit?  

Koppartorp med sin kyrka, hembygdsgård och Simonsberget är ett superfint ställe dit cyklisterna kommer dag två. Under varma sommardagar är avstickaren ner till Västra Kovik min absoluta favorit, säger Sandra. 

Paketet bjuder på en härlig cykeltur med många fina platser. När det gäller kultur är Tistad slott en favorit, när det gäller natur väljer jag Gälkhyttedammen, säger Clara.