Naturskön upplevelse för den som gillar äventyr

Den som är ute efter ett omväxlande äventyr med cykling som inslag kan ta sig till Tivedstorp nära Tivedens nationalpark. Där går starten för Ekoloppet som sträcker sig genom vackra naturområden i Tiveden, norra Vättern och delar av Östergötland. Sweden by Bike bad Michael Malmborg som är CEO för NOA Nordic Outdoor Adventures och arrangör av Ekoloppet att berätta mer.

Du driver Ekoloppet som är ett äventyrslopp. Vad väntar den som anmäler sig?

Ett äventyr och en fantastisk upplevelse runt norra Vättern med vandring eller trailrun, paddling och cykling. Deltagare i tävlingsklassen kör sträckorna i ett svep, totalt 126 kilometer. 

Ekoloppet Michael Malmborg 2 - Naturskön upplevelse för den som gillar äventyr

Ni har även en Friluftsklass för den som vill genomföra loppet i egen takt. Kan du berätta lite mer om hur det går till?

Friluftsklass kör samma sträcka som tävlingsklassen, men i lugnare tempo under två dagar. Deltagarna har egen proviant för måltider och utrustning för övernattning. Här är Ekoloppet mer fokuserat på upplevelse och möjligheten att kunna njuta av storslagna omgivningar. 

Du är själv en duktig cyklist. Kan du tipsa om någon personlig favoritrunda i dina trakter?

En förträfflig runda är faktiskt den bana som Ekoloppets cykeldel går på. Sträckan är 79 kilometer och går från Askersund via Åmmeberg och Zinkgruvan till Krassbäck Godgård tur och retur. Den passar perfekt för MTB eller gravel.

https://www.ekoloppet.se