I den här artikel träffar du inte en utan två eldsjälar och passionerade cyklister med hjärtat i Lofsdalen – Kalle Ström och Amanda Teilus. Båda bjuder de på inspiration, kunskap och  favoritrundor för dig som också längtar ut i naturen i sommar och som är lite extra nyfiken på Lofsdalen.

Först säger vi hej till dig Amanda! Du jobbar som teamleader i sportuthyrningen i Lofsdalen. Och dessutom vet vi att du är en passionerad cyklist. Vad ser du för trender inom cyklingen?

Framför allt hur cyklingen når en bredare publik. Det finns något för alla och fler och fler vågar prova – både downhill, stigcykling och överlag att fler hittar till fjällen med sina cyklar. Vi har exempelvis haft många nybörjare i vår bikepark, inte bara inbitna cyklister. Det skapas fler cyklister helt enkelt!

Amanda Teilus

Vilka lärdomar har ni tagit med er från cykelsommaren 2020 som var all-time-high på alla sätt?

Cykelsommaren 2020 var ju speciell på flera sätt. Pandemin och det ökade antalet besökare gjorde att vi tänkte om och hittade smartare sätt att jobba på. Att jobba så mycket som möjligt utomhus gjorde det smidigare för både oss och gästerna, vilket är något vi som cykeluthyrningen har med oss denna sommaren och i framtiden.

Vilken är din favoritrunda när du tar en tur med cykeln?   

Oj, vad svårt. Jag cyklar mycket med hund och då gillar jag enkelheten i att ta ett varv på elljusspåret där vi har gott om plats. Annars är ju Stenrutsleden här i Lofsdalen väldigt fin. Tycker man som jag att det är jobbigt uppför så kan man ju ta elcykel, så har man energi kvar till det roliga.

Tack säger vi till Amanda och sedan ett nytt hej till Kalle Ström:

Kalle Ström

Kalle, du leder arbetet med det operativa bygget av cykelleder i Lofsdalen och är precis som Amanda också en passionerad cyklist. Vad kan man förvänta sig som cyklist i Lofsdalen? Vad är det som är speciellt med cykellederna som ni bygger?

Jag svarar utifrån det nya stigomårdet på norra sidan där jag är arbetsledare –  området ligger fantastiskt vackert i trädgränsen och det är något vi verkligen försöker ta vara på. Dels genom att vi bygger en 2,5km tillgänglighetsanpassad led som gör att verkligen alla får chansen att uppleva fjällets natur och vyer. Sen satsar vi stenhårt på att integrera stigarna i naturen. Det ska inte vara 1,5m breda söndergrävda leder. Det ska vara lite smalare men fortfarande flowiga maskingrävda stigar som verkligen smälter in i naturen och ger den där riktiga fjällkänslan.

Du är själv en passionerad cyklist som älskar att vara ute. Vilken är din favoritrunda när du tar en tur med cykeln?

En ledig kväll hittar man mig utför en av våra dolda pärlor på södra sidan sjön som inte är utmärkt på cykelkartorna. Gammeldags downhill på skrå i snabb stökig träng.   

Tillbaka till alla artiklar