Mälarstaden Västerås har en lång historia av cykelglädje, och stundande sommar är inget undantag. Vi har pratat med Pernilla Törngren, destinationsutvecklare på Visit Västerås, om några av stadens många guldkorn. 

Hej Pernilla! I Västerås är cykling verkligen en tradition. Kan du berätta om några guldställen för cyklisten?
Ja, vi är lyckligt lottade med ett stort cykelnät i Västerås. För ett par år sedan skapade staden en cykelled mellan Björnöbron och Gäddeholm. En riktig pärla. Väl framme väntar både bad, fika och lite shopping i den nyöppnade handelsträdgården. Vill du ha asfalterad cykelbana hela vägen är tipset en tur till Skultuna Messingsbruk. Det sägs att de serverar Västmanlands godaste räksmörgås. Till sist skulle jag säga ta med cykeln på båten. Rederi Mälarstaden har turer både till våra öar och andra städer.

Pernilla Törngren

Många är intresserade av mountainbike idag. Vad har ni att erbjuda på det området?
Massor så klart!  För nybörjarna som kanske inte har en egen mountainbike så är tipset att hyra en cykel hos Aktivt Uteliv på Björnögården. De visar dig tekniken och du kan prova dig fram innan du ger dig iväg i skogen. I Rocklundaskogen finns banor med SM status men det finns även enklare banor i skogarna i närheten av Rocklunda. Även Gäddeholm har mountainbikespår – samma ställe som jag tipsade om som guldställe för cyklisten. Om man vill åka downhill så är tipset Vedbobacken där de har liftburen downhill på sommaren.

Läs gärna mer om cykling i Västerås under ’resmål’. Inom kort lanseras också ett par helt nya cykelturer i området här på sajten. Perfekt för sommarens cykelutflykter! 

Tillbaka till alla artiklar