En pärla att upptäcka i Kindabygden

I lilla Björkfors i Kindabygden i Östergötland driver Rick och Linda Veen Björkfors Kajak & Hostel. Kanske är det för att de ursprungligen kommer från Nederländerna som de till fullo kan njuta av det vackra landskapet så mycket. Nu hoppas de att andra cyklister upptäcker trakten med sina uråldriga betesmarker, rika flora och skogsklädda bergsryggar. 

Ni driver Björkfors Kajak & Hostel och är duktiga cyklister. Varför ska man komma till era trakter och cykla?

Här i Kindatrakten är det väldigt vackert att cykla. Naturen är varierad med skog, öppet landskap, sjöar och olika sevärdheter. Ibland är landskapet ganska kuperat, så den som gillar utmaningar kan också få ut mycket av att cykla här. 

Vilka lärdomar har ni tagit med er från cykelsommaren 2020 som var all-time-high?

Vi fick inte så många cyklistgäster under 2020. Anledningen är helt enkelt att folk inte känner till området än så länge. När utländska turister kommer förbi blir de ofta förvånade över hur vackert det är. Lärdomen är att vi måste marknadsföra cykelområdet bättre så att cyklisterna upptäcker det. 

Vilken är er favoritplats när ni själva tar en tur med cykeln?  

Det finns många fina platser där man kan stanna och titta ut över någon sjö, ta en promenad i något av de fantastiska naturreservaten eller bada. Om vi ska välja en favoritplats blir det Idhult naturreservat.