Cykelguiden som alltid har något att lära ut

Som rutinerad cykelguide börjar alltid Veronica Carlson med att lära ut grunderna för att turen ska bli säker. Trakten kring Trosa där hon är verksam har något för alla typer av cyklister. Själv cyklar hon helst på stigar i skogen eller utmed havet för dofternas skull.    

Du är en rutinerad cykelguide. Vad brukar du lära dina cyklande gäster?

Vårt fokus är alltid cykelglädjen och naturupplevelsen. För att nå det förmedlar vi hur viktigt det är med cykelteknik för att gästen ska cykla säkert och uthålligt. Vi lär alltid ut grunder på våra guidade turer och de är uppskattade av såväl nybörjaren som den mer vane cyklisten. Det finns alltid något att lära är vårt motto! De nya kunskaperna tar gästen med sig ”hem”. Förutom att guidningen blir ett minne för dagen får de även med sig tips och råd för den egna utvecklingen.

Vilken är den vanligaste frågan du får av kunderna?

Gästerna kommer alltid med olika förutsättningar. Vanliga frågor handlar om tid, trötthet och fika.

Du guidar i Trosa med omnejd. Varför ska man komma till er och cykla?

Vi har cykling för alla målgrupper. För dem som vill cykla lugnt och njuta av en slingrande stig i skogen eller rulla på grus till den mer avancerade Enduroslingan och allt däremellan. Vi har en variationsrik natur med allt från djup skog, klara insjöar till yttersta havsbandet. Sedan är Trosa stad i sig en anledning att ta sig hit och uppleva. Det vi kan addera är en naturupplevelse som ligger nära Stockholm. 

Vilken är din favoritrunda när du själv tar en tur med cykeln?   

Jag gillar att cykla på skogsstigar i skuggan av träd eller ta en tur nära havet och känna havets dofter. Du hittar mig oftast på en stig i skogen. Grusvägarna kan jag använda som del av turen, då njuter jag av rapsfälten, riktigt gamla ekar, ängsmark eller en stilla insjö. Jag älskar variationen i vårt landskap.