Campingjätte i samarbete med Sweden by Bike

Nordic Camping & Resort som är norra Europas största campingkedja med 7 000 campingtomter inleder samarbete med Sweden by Bike. Nordic Camping erbjuder cykelvänliga boenden på en rad anläggningar och ett eget cykelpaket i Ånnaboda utanför Örebro. Vi passade på att ställa några frågor till Marcus Tyszkiewicz som är Sales Manager.     

Nordic Camping har inlett samarbete med Sweden by Bike så att man kan hitta era cykelvänliga boenden och cykelpaket på Swedenbybike.com. Varför har ni gjort den satsningen? 

Vi ser den här satsningen som ett naturligt steg i utvecklingen av våra anläggningar och vi tror att vi har något riktigt bra och prisvärt att erbjuda cykelturister. Vi har märkt av det ökade intresset av cykelturister och när möjligheten kom att starta ett samarbete med Swedenbybike.com såg vi det som en självklarhet. På sikt vill vi göra alla våra stugor mer cykelvänliga med säker förvaring i stugorna. Cykling är både aktivt och skonsamt resesätt för miljön, det gillar vi!

Ni har ett cykelpaket i Ånnaboda i Bergslagen. Vilken typ av cykling bjuder det på? 

Ånnaboda ligger i Kilsbergen strax utanför Örebro i ett av Sveriges bästa bergcykelområden. Det bjuds på mer än 200 kilometer markerade cykelleder, som börjar precis utanför dörren till vår anläggning. Spåren varierar i svårighetsgrad, så det finns leder som passar alla våra gäster. Flera långa leder som sätter ork och teknik på prov, men även några korta snällare leder för barnfamiljen eller nybörjaren. Lederna slingrar sig utför och uppför Kilsbergens branter, förbi gamla fornborgar och klapperstensfält. Här får du verkligen en känsla av att färdas i vildmark. Det är en riktigt härlig känsla som vi vill att fler gäster ska få uppleva. På anläggningen har vi även cykel och hjälmuthyrning för de som vill testa på.

Kan du berätta kort om Nordic Camping och vad ni gör?

Nordic Camping & Resort är norra Europas största campingkedja. Efter hopslagningen med First Camp i våras erbjuder vi nu 40 anläggningar från Luleå i norr till Malmö i söder. Vi driver campinganläggningar och har nu 7 000 campingtomter och cirka 1 500 stugor med många prisvärda erbjudanden.

Ligger era campingplatser bra till för cyklister? 

Absolut, många av våra anläggningar ligger i närheten av cykelleder och har konstant flöde av cykelturister. Förutom Ånnaboda erbjuder även Lugnet i Falun och Hökensås i Tidaholm mountainbikeleder precis vid anläggningarna. Röstånga vid Söderåsen är också en riktig cykelpärla med mängder av cykelleder i området.

Vilken typ av service och trevliga aktiviteter brukar det finnas på era campingplatser? 

Servicen på våra anläggningar är vi otroligt stolta över, tack vare våra otroligt duktiga platschefer. Alla anläggningar erbjuder tvättmöjligheter, mat & dryck och mängder av trevliga aktiviteter.

Under sommarmånaderna växlar vi upp utbudet av aktiviteter på våra campingar och har späckade scheman med bland annat kids club, yoga, cirkus, liveband, hinderbanor med mera.

Daniel Bergstrand
daniel@swedenbybike.com