Falun, Dalarna

Kontaktuppgifter för bokning

  • doneEn övernattning (del i stuga, minst två personer) självhushåll
  • doneSänglinne och handduk
  • doneGratis Wifi
  • doneMöjlighet att låna verktyg för enklare reparationer
  • doneTvätt och torkmöjligheter för kläder
  • doneSäker cykelförvaring

Närliggande cykelleder

På klassisk svensk idrottsmark ligger Nordic Camping Lugnet i östra Falun. Det säger sig självt att här finns massor av möjligheter att röra på sig i form av motionsspår, cykelleder och simbassäng både inomhus och utomhus. Samtidigt är det en stillsam plats med vacker natur där det är enkelt att koppla av. För en cyklist finns boendealternativ i alla prisklasser och möjlighet att hyra MTB-cykel. 

Det finns massor av saker att göra på Nordic Camping Lugnet. Du kan spela minigolf, boule och promenera i naturreservatet eller upp till utsikten vid hopptornet. För den träningssugne finns motionsspår, cykelleder, sporthall med gym, simhall med separat relaxavdelning samt tempererat friluftsbad med vattenrutschbanor. I närheten av campingområdet ligger Falu Gruva som är ett av Dalarnas mest besökta turistmål. Där erbjuds aktiviteter och guidade turer för hela familjen såväl under som ovan jord. I Faluns stadskärna finns mysiga butiker och ett rikt kulturliv med allt från teater och konserter till museer.


På campingen finns tre typer av stugor för uthyrning. Moderna självhushållsstugor för upp till sex personer, enklare boende för två personer i vallabodarna från VM i Falun 2015 och mindre hyttor. Campingplatsen är utrustad med toaletter, duschar, skötrum, tvättmaskiner, torktumlare, ugn och mikrovågsugn. Några av självhushållstugorna är tillgänglighetsanpassade för rörelsehindrade. Det är även en del av anläggningens servicehus. På området finns även restaurang, café och frukostservering. Vidare är Lugnet en mycket hundvänlig camping. För campinggäster som kommer efter att receptionen är stängd finns en betalstation.