Slott och sjöar i Sörmland
Cykling: 150 km med start i Stockholm, Södermanland
8 750 kr/pers (5 nätter)
sell
8 750 kr / pers
hotel
5 nätter
directions_bike
150 km

Allt detta ingår

 • done5 x nätter på utvalda hotell och Bed & Breakfast
 • done5 x frukost
 • done1 x middag (Dag 3)
 • done1 x Picniclunch (Dag 4)
 • doneHyrcykel och cykelhjälm
 • doneCykelkarta och detaljerad färdbeskrivning
 • doneTransfer från Stockholm (90 km) Dag 2
 • doneBagagetransport mellan boendena Dag 2, 3 & 4
 • doneKanotpaddling
 • doneÅngbåt mellan Mariefred-Stockholm (Dag 5)
 • done24 h servicetelefon

Möjliga tillval

 • doneExtranätter, paketet kompetteras lätt med en eller två dagar i Stockholm
 • donePristillägg för boende i enkelrum

Kom med på en 6-dagars cykeltur där du verkligen får uppleva det bästa av Sörmland! Området är känt för sin vackra natur och du cyklar, vandrar och paddlar genom det vänliga landskapet. Under cykelturen erbjuds du allt från cityliv till kala klippöar och du passerar slott, herresäten och idylliska lantliga miljöer. Ditt cykeläventyr avslutas med en härlig ångbåtsfärd på sjön Mälaren.

Presentationsbild STUA: Nynäs slott.

Det här cykelpaketet börjar och slutar i Stockholm, som också kallas Nordens Venedig. Du bor på utvalda, charmiga hotell och Bed & Breakfast längs vägen. Alla med egen dusch/wc på rummet. Cyklingen är lätt med delvis kuperad terräng och ditt bagage transporteras mellan boendena.

Barnpriser 11-18 år:
1 barn: 5 995 kr/barn (extra säng)
2 barn: 7 895 kr/barn (dubbelrum)

Paketet kan även bokas utan övernattning i Stockholm, och i så fall meddelar du det i bokningsformuläret.


Avresa varje tisdag 10 maj-20 september 2022. Barnpriser på förfrågan. Rabatt 500 kr/person om du har egen cykel.

Dag 1

Stockholm, staden vid vattnet

Cykelresan startar i vår huvudstad, där du på egen hand kan ta en cykeltur genom Nationalstadsparken - en grön oas alldeles intill staden där ek- och bokskog, öppna ängar och vatten samsas med kulturarv. Ute på Djurgården kan du åka upp i Kaknästornet och från 155 meters höjd betrakta staden från ovan. Här finns några av stadens bästa muséer, som Tekniska och Etnografiska muséerna. Cykla längs Djurgårdskanalen, ta en paus och fika i trädgården på Rosendal, njut av vyerna över vattnet mot Södermalm och Gamla Stan. Bege dig sedan norrut till Hagaparken, i Haga Slott bor kronprinsessan Viktoria med sin familj. Du cyklar på bilfria grusvägar längs Brunnsviken upp mot Ulriksdals slott som har en fin park.

Restaurangutbudet i Stockholm är stort, här finns något för alla smaker och du kommer att hitta en favorit. Sedan väntar en god natts sömn på något av våra hotell, boutiquehotellet Hotel Rex i centrala staden med sin mysiga hemmakänsla eller herrgårdsliknande Hotel Hellstens Malmgård på Södermalm.

Boutiquehotellet Hotel Rex eller Hotel Hellstens Malmgård, Stockholm
Frukost
ca 10-33 km
Dag 2

Stendörrens naturreservat - Nynäs Slott - Trosa

Efter frukost och en transfer från Stockholm vandrar du ut i naturreservatet Stendörren, ett fantastiskt skärgårdsområde med en mängd låga små klippöar sammanlänkade med hängbroar. Här är det ljuvligt att bada i det klara Östersjövattnet. Sedan är det dags för cykling och du ger dig iväg längs småvägar i det varierande landskapet med skogar, ängsmarker och sjöar. Nynäs Slott från 1600-talet är värt en paus. Här finns fina omgivningar med strövstigar genom ett naturreservat, eller så passar du på att ta en guidad visning i slottet. I orangeriet finns både restaurang och kafé.

På din fortsatta cykeltur passerar du den vackra badstranden Sandvik. Dagens slutmål är Trosa, den lilla pittoreska staden vid kusten. På sommaren är staden ett populärt besöksmål för seglare och andra turister. Du bor på Två Små Svin B&B, i vackra ljusa rum i de milt gula trähusen - precis vid kanalen.

Två Små Svin B&B, Trosa
Frukost
ca 43 km
Dag 3

Trosa - Tullgarns slott - övernatta på bondgård

Efter frukost kan du upptäcka Trosa med sina vackra trähus och ta en promenad på gångvägen längs kanalen. Det finns många trevliga restauranger i staden och efter lunch är det dags att cykla till Tullgarns slott. Det kungliga slottet har anor från 1200-talet, och nuvarande byggnad är från 1700-talet och ligger vackert precis vid vattnet. Den stora parken är vacker och här finns Tullgarns Värdshus, Stallkafé och Orangeri. Cykelturen fortsätter till Gnesta och du cyklar genom gles tallskog och över öppna gröna fält. Det finns en fin badplats vid sjön Sillen.

I Gnesta väntar middag och övernattning på mysigt Bed & Breakfast. Här kan du bada från bryggan vid sjöhuset. Gården har ett mycket vackert läge precis vid sjön Sillen. Kanske extra kul för barnfamiljen?

Mälby säteri
Frukost och middag
ca 46 km
Dag 4

Paddla kanot i Marviken - cykla till Mariefred

Dags att äta en rejäl frukost och hoppa upp på cykeln full av energi! Idag går turen från Gnesta genom ett sjörikt landskap, österut mot Mariefred vid Mälaren. Du passerar bland annat sjön Klämmingen som har gott om badplatser. I Laxne väntar kanot och picknickkorg och en
vidunderlig färd uppför sjön Marviken till Åkers Styckebruk. Njut av din medhavda lunch vid vattnet. Marviken är ett smalt sjösystem som bildades när berget sprack itu, därför kantas sjön av 50 meter höga klippkanter och ger en dramatisk känsla till din färd. Här väntar cyklar och lite längre bort charmiga Mariefred och din säng för natten.

I Mariefred bor du på Skomakargården Bed & Breakfast, ett charmigt boende i ett gammalt trähus i de gamla stadsdelarna. Här finns fyra dubbelrum som ligger runt en mysig innergård.

Skomakargården Bed & Breakfast
Frukost och lunch
ca 26,5 km och paddling ca 9 km (ca 3,5 h)
Dag 5

Mariefred med Gripsholms slott - Taxinge Slott - ångbåt till Stockholm

Idag kan du välja att upptäcka charmiga Mariefred, grundat i början av 1600-talet och berömd för sina små gränder och pastellfärgade små trähus. Magnifika Gripsholms slott hyser Statens porträttsamling med över 4 000 verk, där besökaren kan följa porträttkonstens förändringar från 1500-talet och fram till nutid.

Längs Mälarens stränder och genom ett lantligt landskap färdas du i din egen takt på cykeln mot Taxinge Slott. Cyklingen har förhoppningsvis jobbat upp aptiten, för här väntar en överdådig kakbuffé med 65 sorter att välja bland. Ta god tid på dig och njut av bakverken. Troligen proppmätt trampar du tillbaka till Mariefred, eller så väljer du ett historiskt färdsätt och tar ångtåget hem. På eftermiddagen kliver du ombord på ångbåten som tar dig tillbaka till Stockholm på Mälarens blanka vatten. Under 3,5 timme kan du njuta av vyerna på sjön och koppla av i solen på däck. Du bor på något av våra hotell i Stockholm.

Boutiquehotellet Hotel Rex eller Hotel Hellstens Malmgård. Du kan också uppgradera till fyrstjärniga Hotel Hellsten i City
Frukost
ca 32 km
Dag 6

Stockholm på egen hand

Sista dagen kan du fortsätta utforska Nationalstadsparken med Djurgården och Hagaparken på egen hand, eller kanske cykla ut på Lidingö och besöka Millesgården. Hela staden finns till ditt förfogande med muséer, shopping, nöjesparker och allt annat härligt.

Valfritt

Aktuella avbeställningskostnader:
- fri avbokning fram till 7 dagar före startdatum.
- 7 dagar före startdatum, 100 % av paketets totalpris.

Betalning sker vid bokning till arrangören.

2 Omdömen

star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Helhetsintryckstar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
Värde för pengarnastar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Bemötande och servicestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
Boendestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Matupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Cykelupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
augusti 2021
,
Anders L.
Ibland något svårt att hitta rätt väg. Beskrivning och karta stämde ibland inte helt överens. Bra med en kanotdag som omväxling.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
augusti 2020
,
Michael Forestedt
Mycket bra arrangemang och service. Carmen på Nordic Trails var toppen.