Äventyr i Stockholms skärgård
Cykling: ca 115 km med start i Stockholm, Södermanland
5 nätter 8 195 kr / pers
Hotell, Pensionat
Söndagar 20 juni-8 augusti 2021
Ja
 • engelska
 • svenska
Har du frågor om det här cykelpaketet? Maila oss gärna.

Allt detta ingår

 • done5 x nätter (del i dubbelrum) på utvalda boenden
 • done5 x frukost
 • done1 x lunch (Dag 3)
 • doneHyrcykel 5 dagar (Dag 2-6)
 • doneTransfer Stockholm-Tyresö slott (Dag 2)
 • doneTransfer från båten till hotellet (Dag 5)
 • doneBåtresor mellan öarna och transport av ditt bagage
 • doneDetaljerad färdbeskrivning och kartor (24 h servicetelefon)
 • doneAlltid när du bokar cykelpaket med övernattning via Sweden by Bike: Valfri cykelkarta från Norstedts förlag (värde 194 kr)
 • doneAlltid när du bokar via Sweden by Bike: Olycksfallsförsäkring för alla registrerade i sällskapet

Möjliga tillval

 • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
 • doneEnkelrumstillägg: från 1 055 kr/person
 • doneÖvernattning i Stockholm sker på trevliga 3-stjärniga hotell. Uppgradering till Hotel Hellsten eller Glashus Hotel (4-stjärniga hotell) kan göras som tillval

Stockholms skärgård är unik och känd långt utanför landets gränser. Naturen är varierad och du kommer att uppleva både djurliv och vackra vyer i havsbandet. Det här paketet tar dig till fantastiska öar i den södra delen av skärgården: Utö, Ornö och Fjärdlång. Här är naturen orörd och du hittar både folkliv och stillhet. Dalarö är en typisk skärgårdsby med pittoreska trähus och vackra vyer. Det handlar om ganska lättcyklade rutter, så du kan njuta av utsikten utan problem. På köpet får du möjlighet till fina cykelturer i det lummiga delarna av Stockholm.

Fotograf: Henrik Trygg

Första och sista natten tillbringar du i Stockholm. Med boendet i Stockholm är resan totalt 6 dagar (5 nätter). Det är enkelt att lägga till extra nätter i Stockholm (och även ta bort Stockholm om så önskas). När du bokar sista natten i Stockholm så ingår hyrcykel och karta till nationalstadsparken för en självguidad cykeltur. Du bor på utvalda hotell och värdshus av hög standard med privat badrum/toalett. Avresa sker söndagar och cykelpaketet passar utmärkt för familjer.

Barn upp till 15 år i extrasäng: 5 995 kr/barn, 2 barn i dubbelrum (familjerum på Utö): 6 095 kr/barn.
Barn 16-19 år i extrasäng: 6 695 kr/barn, 2 barn i dubbelrum (familjerum på Utö): 7 695 kr/barn.

Paketet kan även bokas utan övernattning i Stockholm, och i så fall meddelar du det i bokningsformuläret. Pris: 6.595 kronor/vuxen (3 nätter). Rabatt 450 kr/person om du har egen cykel.

Dag 1

Utforska Stockholm, Sveriges huvudstad

Trygg_Sthlm_Heli_2_314

Du börjar ditt äventyr i Stockholm och har möjlighet att utforska huvudstaden, som ibland kallas "Nordens Venedig". Det är utan tvekan en unik och vacker stad året runt, inte bara på grund av sitt läge på 14 öar omgärdad av vatten, utan också utifrån stadens kombination av natur, färgstark arkitektur och en lång historia.

Du behöver aldrig gå långt för att uppskatta närheten till Östersjön. Promenera genom Gamla Stan från 1200-talet och känn den medeltida atmosfären när du vandrar på kullersten genom gränderna förbi smala, färgglada hus från förr. Det finns mycket att se i Stockholm, och du hittar garanterat något intressant inom gångavstånd från ditt hotell.

Hotel Rex/Hotel Hellstens Malmgård, Stockholm
Inga
Ingen cykling
Dag 2

Stockholm-Tyresö Herrgård-Tyresta nationalpark-Dalarö-Smådalarö

Summer walk_Photo_Henrik Trygg

På morgonen transporteras du från ditt boende i Stockholm till Tyresö slott där cykelturen börjar. Det är ett imponerande palats med anor från 1600-talet och vackra engelska trädgårdar vid vattnet. Ta en promenad genom trädgårdarna eller över till de närliggande små öarna med underbar utsikt över hav och skogar. Du börjar din cykeltur längs lugna landsvägar den korta vägen till Tyresta Nationalpark. Det är ett skyddat område på cirka 5000 hektar där det finns träd som är mer än 400 år gamla, glittrande skogssjöar och en mängd vilda djur. Rådjur strövar fritt medan älgen väntar på sin tur när skymningen faller. Här kan du ta en paus från cyklingen, njuta av skogen så nära en storstad eller ta ett uppfriskande dopp i någon av sjöarna.

Från Tyresta cyklar du vidare förbi fält och skogar tills du når den idylliska byn Dalarö. Det blir din första upplevelse av Stockholms skärgård. Dalarö är en gammal tullstation som blev en populär semesterort under senare delen av 1800-talet med sitt pittoreska läge och charmiga hus. Utforska de smala gatorna med färgglada trähus, sola på de vita stränderna i Schweizerdalen eller besök den vackra 1400-talskyrkan. Du fortsätter sedan med cykel till Smådalarö Gård där ditt rum väntar för natten.

Smådalarö Gård, Dalarö
Frukost
ca 38 km
Dag 3

Smådalarö-Dalarö-Ornö-Utö

Summer_child_Photo_Henrik Trygg (1)

På morgonen cyklar du den korta vägen till Dalarö och kan utforska byn i lugn och ro. Utsikten över skärgården från utkikspunkten är fantastisk. Du äter lunch på en trevlig restaurang med havsutsikt och lokala fiskrätter. Sedan åker du båt ut bland de tusentals öar som utgör den södra delen av Stockholms skärgård. Skärgården sträcker sig djupt in i Östersjön och bildades under den senaste istiden.

Ditt första stopp tar dig till den vackra ön Ornö. Ornö är den största ön i södra skärgården, 14 kilometer lång och 6 kilometer bred. Platsen har traditionellt varit mindre exploaterad av turism än de närliggande öarna. Här finns ett levande kustsamhälle och du kan besöka öns fyra hörn med cykel och njuta av dess unika natur. Vid Måre Äng finns både skogsmark och öppet landskap med möjligheter att bada från de släta klipporna. Träkyrkan från år 1885 är ett klassiskt landmärke. Ta en promenad upp till Ornös utkiksplats på Telegrafberget, södra skärgårdens högsta punkt. Du tar sedan den tidiga kvällsbåten från Ornö vidare till semesterön Utö där du ska övernatta på Utö Värdshus.

Utö värdshus, Utö
Frukost och lunch
ca 30 km (båttur Dalarö-Ornö-Utö)
Dag 4

Vandra, cykla och bada på Utö

Stockholm archipelago

idag kan du upptäcka Utö och det unika skärgårdslandskapet. Cykla längsmed ön, ta dig över bron till lilla Ålö där du kan vara för dig själv på en vit sandstrand. Där finns även en charmig fiskrestaurang. Du kan också välja att ta dig till Nåttarö där du kan njuta av en av skärgårdens bästa sandstränder och en fantastisk utsikt.

Utö erbjuder också en mängd andra aktiviteter: från havskajakpaddling på lugnt vatten till vandring längs de många lederna genom skogar och öppet land. En riktig naturupplevelse väntar med klart vatten, vita sandstränder och den friska skärgårdsluften.

Utö värdshus, Utö
Frukost
ca 25 km
Dag 5

Utö-Fjärdlång-Stockholm

cykla i stockholms skärgård

På morgonen har du chansen att besöka byn och bege dig upp till väderkvarnen som byggdes år 1791 för att njuta av en av Utös bästa vyer. Du kan även besöka gruvmuseet och lära dig mer om den intressanta historien om det gamla gruvsamhället. Sedan tar du båten till din tredje skärgårdsö som heter Fjärdlång. Trots att Fjärdlång ligger i utkanten av det livliga Stockholm kunde ön inte vara mer ostörd. Hela ön är ett naturreservat.

Markerade vandringsleder slingrar sig genom öns skogsmark så att du kan tillbringa dagen med vandring runt ön. Ta dig till öns högsta punkt Tysta Klint och beundra den vackra utsikten över skärgården. Sedan förbereder du dig för resan tillbaka till Stockholm och stadslivet. Båtresan tar ca 3,5 timmar.

Hotel Rex/Hotel Hellstens Malmgård, Stockholm
Frukost
Valfri cykling/vandring (båtresa Utö-Fjärdlång-Stockholm)
Dag 6

Stockholm på egen hand

Henrik Trygg_Sthlm_Heli_0497

Den sista dagen på resan kan du välja att ta en cykeltur genom Stockholms unika Ekopark. Det är världens första nationalstadspark. Den är 27 kvadratkilometer stor och kombinerar kulturarv och natur. Här kan du cykla genom gamla skogar, besöka palats och bada. Djur som rävar, grävlingar, mård, mink och rådjur strövar fritt och här, mitt i staden, finns det största antalet stora ekar i norra Europa.

Din cykeltur i nationalstadsparken inkluderar den kungliga ön Djurgården där många av Stockholms bästa museer ligger, Rosendals kungliga residens med härliga trädgårdar och café plus den pittoreska kanalen som går genom Djurgården. Du kan även beundra Kaknästornet med sina 30 våningar, men det måste du göra från marken eftersom man inte får åka upp längre. Cykla norrut och du kommer till Hagaparken och Haga slott. Där bor kronprinsessan med familj vid Brunnsvikens vackra inlopp. I Ulriksdals slott finns restaurang, avkopplande trädgårdar och härlig utsikt.

Frukost
ca 20 km

Avboknings- och återbetalningspolicy

Aktuella avbeställningskostnader under COVID-19:
- fri avbokning fram till 7 dagar före avresa.
- 7 dagar före avresa, 100 % av paketets totalpris.

1 Omdöme

star_rate star_rate star_rate star_rate star_half
Helhetsintryck star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Värde för pengarna star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Bemötande och service star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Boende star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Matupplevelse star_rate star_rate star_rate star_rate star_outline
Cykelupplevelse star_rate star_rate star_rate star_rate star_outline
juli 2020
Mycket snabb och bra kommunikation före, instruktioner på engelska detaljerade men vi slarvade lite med läsningen och hamnade lite fel någon gång. Carmen är mycket trevlig Och serviceinriktad, vi tog med lite onödig utrustning som ingick som pump och slanglagningskit. Rekommenderar denna tur men lite tuffa backar försts dagen.
Stig Lundberg
Stockholm, Södermanland