Njutningsfullt i Ronneby
Ronneby, Blekinge
2 nätter fr. 2 700 kr / pers
  • doneTvå nätter på Villa Flora Viola
  • done2 x frukost
  • done1 x välkomstfika
  • done1 x lunchpaket
  • done2 x middag (exkl dryck)
  • doneKarta & färdbeskrivning
  • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två nätter
  • doneEnkelrumstillägg
  • doneHyrcykel & cykelväska

Välkommen till ett avkopplande och njutningsfyllt cykeläventyr i hjärtat av Blekinge. Här är cykelturerna lättrampade på mjukt slingrande cykelvägar, omgivningarna vackra och tempot avkopplande.

Du ankommer till Ronneby, den moderna kurorten där en hälsobringande källa upptäcktes för över 300 år sedan, och bor på pittoreska pensionat Villa Flora Viola. Den vackra pensionatvillan i trä är kulturminnesmärkt och har anor från 1800-talet och alla rum, smakfullt renoverade, har egen dusch och toalett. Samtliga rum har gratis trådlöst nätverk (wifi) och gratis boendeparkering. Vissa rum har balkong och från dem kan man sitta och blicka ut över den intagande Brunnsparken. Här hittar du den vackra doftträdgården med över 700 växter från 50 olika arter, alla omsorgsfullt utvalda för sin dofts skull, och den mer spartanskt inredda japanska trädgården.

Dag 1:

Upptäck Ronneby – den moderna kurorten

1705 öppnade den första källan i Ronneby och 1727 upptäcktes den källa som blev anledningen till att Ronneby Brunn blev landets ledande kurort. Här levde den svenska och internationella societeten brunnsliv under 1700- och 1800-talet och blev, kan man förmoda, friska tack vare det hälsosamma vattnet och de vackra omgivningarna. Och nu är det din tur! Här står ett rum och väntar på dig och på det intilliggande caféet Mandeltårtan nere vid Ronnebyån bjuds du på eftermiddagsfika med smörgås och naturligtvis en bit av den berömda mandeltårtan.

Önskar du kasta dig ut på cykeln rekommenderar vi den lilla stadsrundan som är cirka 10 km lång och går på cykelvägar hela tiden längs med Ronnebyån ner till hamnen och Karön. Perfekt om du vill ta ett dopp i havet – annars finns Brunnsbadet precis intill pensionatet och här hittar du bland annat 170 meter vattenrutschbanor. Det finns även tennisbanor precis bredvid och en mysig lekpark för de små. Kvällen avslutas med en promenad i stans kulturkvarter och middag på någon av stadens trevliga restauranger.

Villa Flora Viola, Ronneby
Middag
10 km
Dag 2:

Upptäck lantliga smultronställen

Frukost serveras på café Mandeltårtan och med dig i packningen får du ett lunchpaket. Cykelturen går genom vackra eklandskap och bjuder på slottsmiljöer och spännande fornlämningar. Området har sedan tusentals år varit en viktig mötesplats. I den gamla byskolan finns Susanne Demåne som delar med sig av sin konst och bjuder in till sin trädgård.

Middagen serveras i lantlig idyll och att cykla på Gärestad bygata fram till gårdsbutiken Äggaboden/restaurang Vikakillan ger en känsla av att du i ett ögonblick förflyttats till Bullerbyn. Här kan du handla närproducerade varor från traktens odlare och mathantverkare och njuta av en god måltid uppe på logen. Efteråt cyklar du hem till Ronneby för en vilsam natts sömn på Villa Flora Viola.

Villa Flora Viola, Ronneby
Frukost
15 km
Dag 3:

Cykla till havet

Efter frukost på café Mandeltårtan väljer du själv om du vill se ännu mer av trakten från cykelsadeln eller förströ dig med annan aktivitet i staden innan du reser hem. I Brunnsparken kan du till exempel uppleva musik och underhållning och på söndagarna lockar loppmarknaden tusentals besökare. Cykelturer vi rekommenderar är till exempel den till Saxemara.

Du cyklar på cykelvägar hela tiden, cirka 18 km, och väl framme i Saxemara passar det perfekt med en stunds paus och dopp i havet. Passa gärna på att besöka det gamla båtvarvet, där man arbetar med allmogebåtar.

Frukost
Ca 18 km

1 Omdöme star_rate star_rate star_rate star_rate star_half

Helhetsintryck star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Värde för pengarna star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Bemötande och service star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Boende star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Matupplevelse star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Cykelupplevelse star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
september 2018
Irene Algotsson
Mat och boende var mycket bra. Ronneby brunn och Bistro bakgården skilde sig en del vilket var bra för variationen. Cafe´Mandeltårtan var helt suverän..... Fina cykelstråk men jag har ofta svårt att läsa karta med vägbeskrivning trots att den är noggrant utformad. Att vandra i Ronneby brunns park var också mycket fint. Jag är mycket nöjd med hela upplevelsen.
- Närmaste flygplats: Ronneby
- Närmaste tågstation: Ronneby
- Pensionatet ligger cirka 3 km från tågstationen.
Ronneby, Blekinge

Fler cykelpaket i närheten