Cykla på banvall i Sörmland
Cykling: ca 45 km med start i Eskilstuna, Södermanland
1 natt 1 250 kr / pers
Vandrarhem, Stuga/rum
Ja
 • engelska
 • svenska
Har du frågor om det här cykelpaketet? Maila oss gärna.

Allt detta ingår

 • doneEn natt på Vilsta Sporthotell (del i dubbelrum)
 • done1 x tvårätters middag
 • done1 x frukost
 • doneKarta och färdbeskrivning
 • doneAlltid när du bokar cykelpaket med övernattning via Sweden by Bike: Valfri cykelkarta från Norstedts förlag (värde 194 kr)
 • doneAlltid när du bokar via Sweden by Bike: Olycksfallsförsäkring för alla registrerade i sällskapet

Möjliga tillval

 • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
 • doneTouringcykel: 200 kr/dag
 • doneStandardcykel: 100 kr/dag

Den näpna sörmländska naturen kommer i närbild i det här cykelpaketet som utgår från Vilsta Sporthotell strax utanför Eskilstuna. Hemligheten är att du cyklar genom det prunkande landskapet på gammal banvall mot lilla Ärla. Lätt att cykla eftersom det nästan inte är några uppförsbackar. Fortsätt mot Malmköpings camping där det finns möjlighet att ta sig ett dopp. 

Malmköping har en lång historia och ligger vackert mitt i Sörmland. Här kan du ta en kopp kaffe med något bakverk till eller kanske besöka det exotiska strykjärnsmuseet. Det ståtar med cirka 2000 gamla strykjärn och vintertid anordnas något så exklusivt som strykjärnscurling. I närheten av Malmköping finns även Sagostigen där de unga kan upptäcka våra folksagor och träffa djuren på bondgården. Den historiskt intresserade kan ta sig till centralt belägna Malmahed där Södermanlands regemente tränade på exercis från slutet av 1700-talet ända fram till 1921.

Du kan välja att bo på vandrarhemmmet eller hyra en egen stuga, det väljer du när du gör din bokning. För bokning av cykel: 016-513032 eller 073-7081487.

Dag 1

Från Vilsta till Malmköping tur och retur

Startpunkten för cykelpaketet är Vilsta Sporthotell där du kommer att tillbringa natten. Antingen har du med egen cykel eller hyr på plats. När du är redo för avfärd tar du sikte på den ombyggda banvallen. Cyklingen på banvallen fram till Ärla är enkel och barnvänlig.

När man sedan kommer ut på landsvägen mot Stålboga är det viktigt att vara sedvanligt uppmärksam på trafiken när man cyklar. Innan korsningen till väg 55 tar man in till höger och cyklar på det gamla järnvägsspåret. Här består underlaget av grus och sand. Efter Grinda gård korsar man försiktigt väg 55 och cyklar sista biten till Malmköpings camping. Det finns möjligheter att äta, ta sig en kopp kaffe eller ta sig ett dopp. Sedan bär det tillbaka mot Vilsta där du äter middag och tillbringar natten.

Vilsta Sporthotell, Eskilstuna
Middag
ca 45 km
Dag 2

Dags för avfärd

Hembakt frukostbröd på Vilsta sporthotell

Efter en god natts sömn med drömmar om folksagor och strykjärn är det dags att äta en god frukost på Vilsta Sporthotell innan det är dags för avresa.

Kanske väljer du att förlänga din vistelse och stanna en extra natt? I området finns Eskilstunaån med friluftsbad och fiske. Vilstaskogen har stora strövområden med motionsslingor, elljusspår och slalombacke.

Frukost

1 Omdöme

star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Helhetsintryck star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Värde för pengarna star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Bemötande och service star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Boende star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Matupplevelse star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Cykelupplevelse star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
augusti 2020
Det var en fin cykeltur till Torshälla och inne i gamla stan i Eskilstuna Vi besökte smedjan \'/kommer just nu inre ihäg namnet/där en mycket duktig flicka visade oss hur hon arbetade med järnstänger suveränt E tuna är en mycket fin stad med sin vackra cykeltur eftet ån tack för denna gång
Karin hjelm
Eskilstuna, Södermanland