Fyra turer i Sörmland
Cykling: 40 km med start i Stjärnhov, Södermanland
2 050 kr/pers (2 nätter)
sell
Pris
2 050 kr/pers
hotel
Boende
2 nätter
directions_bike
Cykling
40 km

Allt detta ingår

  • doneTvå nätter i stuga för självhushåll (pris 2 050 kr/person/natt i 2-bäddsstuga)
  • doneCykelhyra en dag (mountainbike)
  • doneGuidad gårdsvandring
  • doneKarta och förslag på trevliga platser att stanna vid längs vägen
  • doneLån av navigator till sällskapet

Möjliga tillval

  • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
  • doneLakan och handdukar 180 kr/person
  • doneStädning 1 000 kr/stuga
  • doneCykelhyra ytterligare dag 200 kr/cykel

Ett varierande och inspirerande cykelpaket för dig som har ett öga för det bördiga och omväxlande sörmländska landskapet. Utgångspunkten är Rocklösa Gård i Stjärnhov. Du cyklar på grusvägar, mindre asfaltsvägar och stigar. Utmed cykelturerna stöter du på små butiker, kaféer, mysiga rastplatser och det finns gott om sjöar med badplatser. 

På Rocklösa Gård bor du med familjen eller dina vänner i en mysig stuga med självhushåll. Stugorna har nynoverade fina badrum och rejält utrustade kök med matplats. Du har tillgång till trevliga uteplatser med möjlighet att grilla. Om du inte vill laga egen mat så finns flera olika ställen i närområdet (5-8 km) att äta middag på. På gården finns en gårdsbutik där du kan köpa dina frukostägg, viltkött eller korvar att lägga på grillen samt marmelader, saft och mycket annat gott. I paketet ingår också en spännande gårdsvandring där du får lära dig mer om ekologiskt lantbruk, Rocklösa och alla djuren.

Du kan välja mellan fyra cykelturer som har lite olika karaktär och längd. Du får med dig karta, beskrivning av det du passerar och får låna en navigator (med inlagd tur) som lotsar dig rätt i landskapet. Det blir riktigt enkelt att hitta och du kan helt koncentrera dig på att njuta av cyklingen.

Bergslagsturen (ca 40 km)
En spännande tur som tar dig upp i Åkers bergslag. Hela turen går på grusvägar och här möter du både historia, hantverk, trädgård, kan äta och fika, ta ett dopp i dammen och prova en av Sveriges mest kända rallysträckor.

Hyltingerundan (ca 50 km)
I ett böljande jordbrukslandskap tar du dig fram på små vägar. En väg där du kan göra historiska stopp med muséer och slott. Du möter kulturspår och naturfenomen och så finns fikaställen, platser att äta på och badtillfällen.

Grytsrutten (ca 30 km)
En lagom lång cykeltur för dig som inte vill cykla så långt. Turen går runt i socknen och här kan du stanna vid flera olika naturreservat, besöka hantverkare, loppis, ta ett dopp vid fina badplatser, fika och äta.

Konungavägen (ca 60 km)
I ett sagolikt vackert landskap kommer du upptäcka hur mycket landsbygd och många sjöar det finns Sörmland. Mycket kultur och historia finns längs vägen, spännande grottor och du hittar caféer, choklad/glasstillverkning, matställen och så förstås flera möjligheter att bada.


Stuga för 1-2 personer: 4 095 kr/stuga/2 nätter 
Stuga för 3-4 personer: 4 795 kr/stuga/2 nätter
Stuga för 5-6 personer: 5 495 kr/stuga/2 nätter

Cykelpaketet betalas direkt till arrangören.

När Rocklösa Gård har bekräftat din bokning kan du inom 7 dagar ångra dig och få tillbaka 100 % av paketets totalpris (gäller om du bokar minst en månad före startdatum).

För övrigt gäller följande avbeställningskostnader:
- vid avbokning fram till 46 dagar före startdatum återbetalas 75% av paketets totalpris.
- vid avbokning 45-15 dagar före startdatum återbetalas 25% av paketets totalpris.

7 Omdömen

Helhetsintryck
Värde för pengarna
Bemötande och service
Boende
Matupplevelse
Cykelupplevelse
juni 2022, Kjell K.
Är mycket nöjd.
oktober 2021, Matilda W.
Andra gången vi var där på cykelpaket. Vi fick boka om då barnen var sjuka, vilket var snällt. Skulle bara få betala en liten administrativ avgift. Men den lilla avgiften blev 700 kr extra!!! Känner oss lurade på priset. Det var många andra i boendet och inte helt lätt att hålla avstånd vid maten. Ägaren var inte vaccinerad vilket vi hade velat veta innan. Fika fick vi inget fast det skulle ingå. Maten och cykelturen var däremot fantastisk.
Svar från arrangören
Hej Matilda! Det är alltid lika trevligt när våra gäster vill återvända och boka in sig igen precis som ni har gjort. Det gör mig glad att ni uppskattade vår mat så mycket och också cykelturen ni valde. När ni avbokade drygt ett dygn innan ankomst ville vi vara tillmötesgående och hitta en lösning men jag borde varit tydligare med den exakta tilläggskostnaden (250:-/p i administrativ avgift och 100:- för kompensation av råvarukostnader), och hade ni frågat så hade vi enkelt kunna flytta isär borden för extra avstånd. Vid just ert tillfälle var ni bara 7 gäster på anläggningen och satt runt ett bord som egentligen har plats för 14. När det gäller vaccinationer så frågar jag aldrig mina gäster om de har eller inte har vaccinerat sig. Till oss är alla lika välkomna. Varma hälsningar, Lena
juli 2021, Anders Öberg
Vi tackar för en mycket bra service, med god mat i trivsam miljö - vi kommer gärna tillbaka!
juli 2021, Sten H.
En trevlig oas med god mat, trevligt, informativ värd som berättar mycket om gården och dess omgivningar. Bra cyklar! Kartor och GPS gör det lätt att hitta i den sörmländska kuperade terrängen. Rekommenderas!
maj 2021, Christina Yderström
En fantastisk upplevelse i den Sörmländska naturen. Cyklarna var i toppskick med enkel navigering bifogad. Så varmt välkomnande på Rocklösa gård hos Fantastiska Lena. Av lokala råvaror skapade Lena Matmagi utöver det vanliga. Vi bodde i en otrolig vacker miljö på gården. Vi bjöds också på fina samtal och en mycket intresant historia om gården och dess omgivningar. Vi återkommer gärna.
september 2020, Rasmus
Hade en jättetrevlig helg hos Lena på Rocklösa gård. Vi cyklade Konungavägen som var ca 6 mil, vilket i efterhand kanske var lite långt för vår del. Oavsett så var den väldigt fin och på kvällen fick vi äta väldigt god middag på närodlade produkter, var inga problem att få vegetariskt. Allt som allt en väldigt fin helg, rekommenderas varmt!
september 2018, Matilda Wallén
Det ligger vackert till med fin utsikt.