Fyra turer i Sörmland
Cykling: ca 30 km med start i Stjärnhov, Södermanland
1 natt 1 795 kr / pers
Lantgård
 • engelska
 • svenska
Alltid hos Sweden by Bike
 • doneGaranterat bästa pris
 • doneValfri cykelkarta från Norstedts förlag (värde 194 kr)
 • doneOlycksfallsförsäkring för alla registrerade i sällskapet
Har du frågor om det här cykelpaketet? Maila oss gärna.

Allt detta ingår

 • doneEn natt i dubbelrum
 • done1 x frukost
 • doneKaffe/te och hembakat
 • done1 x trerätters middag inkl dryck
 • doneMountainbikecykel (24 vxl)
 • doneCykelnavigator med inlagd rutt för enkel navigering
 • doneKarta och färdbeskrivning
 • doneRelax med bastubad

Möjliga tillval

 • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
 • doneEnkelrumstillägg: 250 kr/natt
 • doneMatsäck för cykelturen: 125 kr

Ett varierande och inspirerande cykelpaket för dig som har ett öga för det bördiga och omväxlande sörmländska landskapet. Utgångspunkten är Rocklösa Gård i Stjärnhov. Du cyklar på grusvägar, mindre asfaltsvägar och stigar. Utmed cykelturerna stöter du på små butiker, kaféer, mysiga rastplatser och det finns gott om sjöar med badplatser. 

Inom ramen för det här paketet kan du välja mellan fyra olika turer som har lite olika karaktär och längd. Du får med dig karta, beskrivning av det du passerar och får låna en navigator (med inlagd tur) som lotsar dig rätt i landskapet. Det blir riktigt enkelt att hitta och du kan helt koncentrera dig på att njuta av cyklingen.

Bergslagsturen (ca 4 mil)
En spännande tur som tar dig upp i Åkers bergslag. Hela turen går på grusvägar och här möter du både historia, hantverk, trädgård, kan äta och fika, ta ett dopp i dammen och prova en av Sveriges mest kända rallysträckor.

Hyltingerundan (ca 5 mil)
I ett böljande jordbrukslandskap tar du dig fram på små vägar. En väg där du kan göra historiska stopp med muséer och slott. Du möter kulturspår och naturfenomen och så finns fikaställen, plaster att äta på och badtillfällen.

Grytsrutten (ca 3 mil)
En lagom lång rutt för dig som inte vill cykla så långt. Turen går runt i socknen och här kan du stanna vid flera olika naturreservat, besöka hantverkare, loppis, ta ett dopp vid fina badplatser, fika och äta.

Konungavägen (ca 6 mil)
I ett sagolikt vackert landskap kommer du upptäcka hur mycket landsbygd och många sjöar det finns Sörmland. Mycket kultur och historia finns längs vägen, spännande grottor och du hittar caféer, choklad/glasstillverkning, matställen och så förstås flera möjligheter att bada.

På Rocklösa Gård kan du koppla av med bastubad, ta en skön dusch, njuta på den stora terrassen, dricka kaffe eller te, sitta framför brasan eller bekanta dig med gården och omgivningarna. På kvällen välkomnas du till bords och du serveras en god, vällagad trerättersmeny gjord på råvaror av högsta kvalitet. Efter en god natts sömn i ett av gårdens dubbelrum möts du nästa morgon av frukostbuffé med hemlagat och mycket lokala produkter.

5 Omdömen

star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Helhetsintryck star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Värde för pengarna star_rate star_rate star_rate star_rate star_half
Bemötande och service star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Boende star_rate star_rate star_rate star_rate star_half
Matupplevelse star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Cykelupplevelse star_rate star_rate star_rate star_rate star_half
juli 2021
Vi tackar för en mycket bra service, med god mat i trivsam miljö - vi kommer gärna tillbaka!
Anders Öberg
sentiment_very_satisfied
juli 2021
En trevlig oas med god mat ,trevligt , informativ värd som berättar mycket om gården och dess omgivningar. Bra cyklar ! Kartor och GPS gör det lätt att hitta i den sörmländska kuperade terrängen. Rekommenderas!
Sten H.
sentiment_satisfied
maj 2021
En fantastisk upplevelse i den Sörmländska naturen. Cyklarna var i toppskick med enkel navigering bifogad. Så varmt välkomnande på Rocklösa gård hos Fantastiska Lena. Av lokala råvaror skapade Lena Matmagi utöver det vanliga. Vi bodde i en otrolig vacker miljö på gården. Vi bjöds också på fina samtal och en mycket intresant historia om gården och dess omgivningar. Vi återkommer gärna. Mvh Christina
Christina Yderström
sentiment_very_satisfied
september 2020
Hade en jättetrevlig helg hos Lena på Rocklösa gård. Vi cyklade Konungavägen som var ca 6mil, vilket i efterhand kanske var lite långt för vår del. Oavsett så var den väldigt fin och på kvällen fick vi äta väldigt god middag på närodlade produkter, var inga problem att få vegetariskt. Allt som allt en väldigt fin helg, rekommenderas varmt!
Rasmus
sentiment_very_satisfied
september 2018
Det ligger vackert till med fin utsikt.
Matilda Wallén
sentiment_very_satisfied
Stjärnhov, Södermanland