Tuffa förhållanden när Nalovardo Fatbike Race avgjordes

När Nalovardo Fatbike Race genomfördes i Sorsele lördagen den 10 mars stod 48 anmälda cyklister på startlinjen. Det var 8 minusgrader och tuffa förhållanden med mycket snö på delar av banan. Enligt arrangören Pontus Holmgård gav loppet mersmak och han garanterar en uppföljning 2019. 

En tävling i fatbike präglas av dagsförhållandena och den här dagen var de mycket utslagsgivande. Distansen var cirka 24 kilometer snöleder med cirka 480 höjdmeter. Banan bestod av trampad skoterled genom fjällskogsreservat, över fjällplatå och längs med älvdal. Avslutningen bestod av en stigning på 1,5 kilometer.
– Variationerna gjorde det svårt och det ställdes höga krav på att man kan justera sitt däcktryck, vilket är exakt lika viktigt som vallning i längdskidåkning, säger Pontus Holmgård.

Resultat damklass
1 Sanna Nilsson 2:40
2 Cajsa af Ekenstam 2:55
3 Erika Holmqvist 3:04

Resultat herrklass
1 Karl Johan Gusenbauer 1:28
2 Samuel Brännlund 1:38
3 Emil Nyman 1:47

pontus holmgård fatbike sorseleDet är en nöjd Pontus Holmgård (bilden till höger) som summerar dagen och han utlovar ett nytt lopp nästa år.
– Jag och arrangörsteamet är oerhört nöjda. Dels med antalet deltagare, dels över hur positiv feedback vi har fått över att det var välorganiserat, bra skyltat och en fantastisk bandragning. Att den här alpina fatbikebanan är något alldeles utöver det vanliga visste vi redan, och nu har vi haft glädjen att få dela den upplevelsen med nästan 50 fatbikecyklister.

Arrangörsklubb är Sorsele SK.

Bilder och mer info finns på http://nfbr.se/bildgalleri/