Vi på Sweden by Bike är ett litet och engagerat gäng som alla på olika sätt brinner för att sätta Sverige högst upp på cykelkartan. En av de personerna är Ivan Glauser, som också är en av två grundare till företaget. I slutet på januari ställde vi några snabba frågor till honom om hur han ser på året som gått – och det som komma skall. 

Berätta Ivan, vad gör du hos Sweden by Bike?

Förutom att jag var med och startade företaget, så är jag utvecklare och tekniskt ansvarig hos oss. Det innebär bland annat att jag har byggt och utvecklat hela swedenbybike.com, men också att jag sköter den löpande driften och ser till att bokningskoder, bokningssystem, annonser mm. fungerar som det ska.

Men, som alla entreprenörer i små företag vet – så gör man också lite av varje och kavlar upp ärmarna där det behövs. Det finns ingen fråga som blir för stor eller liten när man brinner för sin verksamhet – oavsett om det är att skapa powerpoint eller att sammanställa statistik.

Hur skulle du sammanfatta cykelsäsongen 2019?

2019 var ett väldigt bra år där vi ser att trenden med att fler vill cykla i Sverige håller i sig, och att det blir mer och mer populärt att åka på cykelsemester. I tider när hållbart resande och behovet av att minska vårt miljöavtryck blir allt viktigare känns vårt nya samarbete med ViSkogen extra kul. Nytt för i år är nämligen att vi planterar ett träd tillsammans med dem för varje bokning och omdöme som inkommer.

Det gör mig också väldigt glad att se att en klar majoritet av våra omdömen på cykelpaket är överhängande positiva (4,3 av 5 är snittbetyg för cykelsäsongen 2019). Det är häftigt att se fler upptäcka charmen med cykelsemester. 

Vilket är ditt finaste cykelminne 2019?

Alla vackra sommarmorgonar när jag bestämt mig för att cykla i lugn takt till kontoret. Det är en sådan perfekt start på dagen att cykla längs vattnet och se solen gå upp i takt med att staden vaknar.

Vad hoppas du se mer av inom cykelbranschen 2020?

Ännu mer satsningar på cykelturister ifrån boenden och företag. Det finns fortfarande många områden med perfekta förhållanden som inte har vågat satsa ordentligt. Vi hoppas såklart kunna hjälpa till så mycket det bara går!

Hur många cykelmeter har du själv cyklat i år?

Många. Jag cyklar ca 6km varje dag till och från kontoret.

Vad har du för cykel?

En äldre svart damcykel med cykelkorg av märket Pilen, utan en enda växel. Jag är med andra ord levande bevis på att cykling knappast behöver vara en materialsport, haha!

Slutligen – vilken kändis skulle du helst vilja åka på cykelresa med?

Kändisar i all ära – men som småbarnsförälder så vore det rena lyxen att få åka på cykeldejt med min fru till någon av de mängder av cykelpärlor som finns i Sverige!

Tillbaka till alla artiklar