Massor att göra på cykel i Smedjebacken

Dalarna har en speciell plats i många svenskars hjärta. I landskapets södra del ligger Villa Gladtjärn hotell och camping vackert beläget vid en fiskrik sjö i trakter som inbjuder till expeditioner på cykel. Här går även Strömsholms kanal. Vi bad Alex Baier som jobbar på Villa Gladtjärn att komma med några initierade tips om vad en cyklist kan hitta på vid ett besök.

Ni driver pampiga Villa Gladtjärn som är ett cykelvänligt boende. Kan du ge några tips på var man kan cykla när man övernattar hos er?

Man kan cykla runt sjön Norra Barken, upp i skogen på spånade stigar och längs den vackra hamnen inne i Smedjebacken. Det finns otroligt mycket att se! 

Finns det några dolda pärlor att upptäcka i området?

Smedjebacken och närliggande byar har mycket att bjuda på, allt ifrån stränder, grottor, utkiksplatser till fiske, bryggerier, kaffeserveringar, restauranger med mera. På hotellet hyr vi också ut kanoter för de som önskar se sjön på egen hand. 

Vilka möjligheter finns när man har cyklat en hel dag och vill koppla av? Vad kan ni erbjuda en trött men glad cyklist? 

Villa Gladtjärn hotell och camping har ett stort utbud av tjänster och upplevelser. Varför inte hyra bastun nere vid sjön och hoppa rakt ut från bastubryggan? Vi har två kanoter för uthyrning, en stor gräsmatta där vi ibland har helikopterturer om man förbokar. Det finns en privat strand med kiosk och bar, restaurang med en stor veranda för dem som vill sitta utomhus och lekrum för de minsta gästerna.