Mässa med allt som gör den cykelintresserade glad

En av årets stora begivenheter för den som är intresserad av cyklar och cykling står för dörren. Den 16-18 mars 2018 arrangeras Svenska Cykelmässan på Kistamässan i norra Stockholm. Sweden by Bike finns på plats med utställningsinslaget Cykla i Sverige där besökare kan lära sig mer om olika cykeldestinationer. Vi bad BraMässors vice vd Bo Magnusson berätta mer om evenemanget. 

Vem riktar sig Svenska Cykelmässan till? Bo Magnusson, Svenska Cykelmässan
Alla som cyklar mycket eller bara lite och även de som bara har funderat på att börja cykla.

Vad kommer en besökare att kunna ta del av? 
Hundratals NYA cyklar, både el och vanliga och andra nyheter för cyklisten. Men också ställen att cykla på, lopp att cykla, klubbar att cykla med och allt annat som gör den cykelintresserade glad. Samt massor med seminarier och workshops, exempelvis med Silver Emma Johansson, skridskolegenden Tomas Gustafsson, cykelkocken Henrik Orrje och många fler och lika coola!

Något som du tror kommer att dra till sig extra stor uppmärksamhet? 
Elcykelbanan med en prova-på-backe! Sveriges Cykelriksdag på fredagen med alla partiers vallöften. Jag kan bara fortsätta räkna upp dem. Hemsidan www.cykelmassan.se är proppfull.

Ni höll till i Göteborg våren 2017. Hur var intresset då? 
Superstort. Över 10 000 första gången. Kö ut på Korsvägen innan vi öppnade på lördagen. Göteborg är en bra mässtad men Stockholm är större. Vi får se, men det blir nog massor med folk!

Hur hoppas du att utställningsdelen Cykla i Sverige, som Sweden by Bike håller i, ska bidra till mässan som helhet?
Besökarna i Göteborg var väldigt tydliga med att det inte bara vill se nya cyklar, utan att de dessutom vill veta mer om var man kan cykla och semestra med cykeln, och vad man kan göra med sin cykel överhuvudtaget. Det får man i Cykla i Sverige montern och det är jätteviktigt för mässan att den är med igen!

Bilden på Bo Magnusson är tagen av Joachim Nywall.