Hitta inspiration till sommarens resa på cykelmässan

Årets upplaga av Svenska Cykelmässan arrangeras på Svenska Mässan i Göteborg mellan fredagen den 15 mars och söndagen den 17 mars. Ett av inslagen är Cykla i Sverige dit man kan gå och hämta inspiration till sommarens cykelresor hos de olika destinationer som ställer ut. Sweden by Bike finns på plats för att berätta om cykelturism i Sverige. Vi ställde några frågor om mässan till Patrik Löwstedt som är projektledare för mässan.    

Vad hittar den som besöker Svenska Cykelmässan i Göteborg?

Upp mot 100 utställare med det mesta för dig och din cykel. Spännande föreläsningar på scenen där du kan inspireras, underhållas och informeras. Ett stort pröva-på-område där du kan testa de senaste cykelmodellerna, både Racers och MTB. Spektakulär freestyle-show med hopp, volter och utmanande tricks. Och så förstås Cykelriksdagen på fredagen där politikerna ställs till svars om kommande satsningar på bland annat cykelpendlingen.

Märker du av någon spännande trend i samband med årets evenemang?

Bland utställarna kan jag misstänka att många funderar mycket på vad som händer efter att elcykelbidraget försvinner. Det kan nog bli ett samtalsämne på mässan.

Varför ska man besöka Cykla i Sverige-montern?

Självfallet skall man besöka den!! Finns det något bättre än att se vårt vackra land från cykelsadeln vår, sommar eller höst? Jag var själv på Bjärehalvön förra våren, blir man inte förförd där så…