Ofta är det skönt att drömma sig bort till naturen och allra helst på cykelsadeln. Idag bär det drömmandet av till Torsby i norra Värmland, där vi ställt några frågor till Marc och Joanne som arrangerar cykelpaket för MTB-cyklister och driver boendet THE Lodge Torsby.  Med magisk miljö och nära koppling till både Klarälvsleden/Klarälvsbanan samt cykelområdet Biking Torsby, är det här en perfekt plats att utgå från för den cykelsugne MTB-cyklisten.

Hej Marc och Joanne! Först är vi nyfikna – ni lämnade Nederländerna (de redan cykelfrälstas land) och flyttade till Torsby, hur kommer det sig? Vi tycker om natur, ro och uteliv. Nederländerna har fortfarande många möjligheter för att cykla och njuta uteliv men där finns också 18 miljon invånare. Det är väldigt mycket jämfört med Värmland med bara 280.000 invånare!

I Torsby njuter vi dessutom av fyra säsonger, tycker väldigt mycket om snö och åker gärna både slalom och längd på Hovfjället. I andra säsonger har Hovfjällets’ Naturreservat många möjligheter för MTB-cykling och vandring. Tillsammans med THE LODGE vid sjön känns verkligen som ett riktigt smultronställe att bo på varje dag! Vi bjuder därför gärna in och delar vår plats med gäster från olika länder.

Marc och Joanne The Lodge torsby
Marc och Joanne, fotograf Tommy Pederson

Ni har ett cykelpaket med inriktning på MTB. Kan du berätta om det?Självklart! Vi kommer ursprungligen från Nederländerna, älskar cykling och driver nu THE LODGE-Torsby med cykelpaket för MTB-cyklister. Här i närheten finns väldigt sköna grus- och skogsleder, som är perfekta för att få njuta av en MTB-upplevelse – både som nybörjare och för mer avancerade cyklister. Alla leder är markerade och har olika nivåer. Trakten runt The Lodge och Vägsjöfors bjuder på cirka 150 kilometer skyltade MTB-leder i en vacker och omväxlande natur.


Ja, hur skulle ni vilja beskriva naturen man cyklar i när man besöker era trakter i norra Värmland?
Med vidder, vildmark, frisk luft och fysisk rörelse är nordvästra Värmland ett paradis för MTB-cykling. Här finns den omväxlande utsikten över vattnet, fantastiska vyer och de vidsträckta skogarna. På vägen finns det också massor av olika ställen att njuta av lugn och ro, lyssna till tystnaden eller ta en lite paus. Du får en härlig känsla som gör gott för både kropp och själ när du cyklar i ett sådant här naturskönt cykelområde.

Ja, nog blir man allt sugen på en cykelsemsester i Värmland! 

Tillbaka till alla artiklar