Expertens tips om hur man undviker förkylningar

Med hösten kommer rädslan för att bli förkyld. Det blir kallare, mörkare, alla är snuviga på arbetsplatsen och i skolan. Hur gör man för att hålla sig frisk så att man kan fortsätta träna på en hygglig nivå även under höst och vinter? Sweden by Bike ställde frågan till Fredrik Ericsson som är framgångsrik cyklist med mer än 20 SM-medaljer och VM-erfarenhet från såväl mountainbike som cykelcross och landsväg. Som tränare hjälpte han Jenny Rissveds att ta OS-guld 2016.

Fredrik Ericsson driver företaget Toppfysik som erbjuder cyklister på olika nivåer och i olika discipliner tränarstöd. På företagets blogg ger han kloka råd om hur man håller sig frisk.

Ett litet axplock är att det kan vara bra att hålla sig åtminstone 1,5 meter ifrån den som är förkyld, att det kan vara bra att gurgla halsen med bakteriedödande när man varit i en folksamling, att det är klokt att ta det litet lugnare under den ”mörka” säsongen och nöja sig med att underhålla den nivå man tagit sig upp till under högsäsongen, att D-vitamin kan hjälpa och inte minst att man ska sova ordentligt, äta nyttigt och inte stressa.

Läs samtliga råd här. Vi lovar att det är mödan värt!

https://www.toppfysik.nu/blogg/2017/8/24/hll-dig-frisk-i-hst

Läs även om Fredrik Ericssons träningsråd: https://swedenbybike.com/inspiration/vintercykling-nyttigt-inslag-traningen/

Daniel Bergstrand
daniel@swedenbybike.com