Cykla bekvämt i vidunderligt landskap vid Klarälven

Kombinationen av vacker natur utmed Klarälven och jämna, fina cykelvägar på den gamla banvallen som byggts om till Klarälvsbanan är svårslagen för den som vill kunna njuta fullt ut av sin cykelsemester.

I det vackra och omväxlande värmländska landskapet finns det sjöar, gamla herrgårdar, muséer, linneväverier och kyrkor med lång historia att besöka.

– Det man inte får missa och som är oundvikligt är den vackra naturen runt om Klarälven. Det finns även flera kultursevärdheter längs vägen; Deje kraftstation med konstutställning och Monica Zetterlundmuséet i Hagfors för att nämna några. Och självklart finns det många stopp på vägen där man kan njuta av en kopp kaffe, säger Madelene Andersson som är chef på turistbyrån i Hagfors till tidningen Senior.se.

Det går att ta sig hela vägen upp till Höljes nära norska gränsen via anslutande Klarälvsleden som inte är asfalterad och lika flack som Klarälvsbanan, men som ger dig direkt tillträde till det gamla kulturlandskap som fostrat internationellt berömda berättare och diktare som Selma Lagerlöf och Gustaf Fröding.

Tillhör du dem som gärna cyklar med lätt packning kan vi rekommendera transporttjänsten bagagetransport.se.

– Du bokar transporten via ett lättbegripligt formulär på nätet, lämnar väskan senast 10 i receptionen och sedan levereras den innan 16 på nästa boende samma dag. Många vill helt enkelt kunna koncentrera sig på själva cyklingen och slippa tänka på strapatserna med bagaget. Det är för dem vi har utvecklat Bagagetransport, säger Katarina Bergstrand som är vd på Sweden by Bike till senior.se.

Läs mer på swedenbybike.com (länk)