Cykeluthyrare i Växjö börjar med elcyklar

Ingen har kunnat undgå att elcyklar är i ropet. Växjö MTB som har hyrt ut vanliga cyklar och mountainbikes tidigare börjar nu även med elcyklar. Dessutom lanserar man nya sajten Rentbike.se 

Det är förfrågningar från potentiella kunder som gör att Växjö MTB nu börjar erbjuda elcyklar till uthyrning.

– Det är ett litet experiment vi gör, en test om det finns en marknad för att hyra elcyklar i Småland och Växjö. Vi har fått förfrågningar och märker att det finns ett intresse, säger Johan Sundh som är Uthyrningsansvarig på Växjö MTB.

Sedan tidigare har företaget vid sidan av ”vanliga cyklar” hyrt ut mountainbikecyklar. En något annorlunda nisch för cykeluthyrare. Det har bland annat handlat om campingplatser som vill ha cyklar till hands om kunder vill ta en tur, turister, privatpersoner som vill testa en tur på egen hand och i växande grad företag som vill ha teamaktiviteter där anställda i grupp får testa på MTB. Då under ledning av en instruktör.

– Mountainbikecyklar är ju bra på grusvägar och självklart om man vill ge sig ut i skogen en sväng. Det har varit uppskattat att man kan hyra dem och vi säljer även mountainbikecyklar i viss utsträckning, säger Johan Sundh.

Företaget lanserar även en helt ny sajt, Rentbike.se, där man har samlat sitt uthyrningserbjudande i tre olika kategorier: cykel, elcykel och MTB. Man erbjuder även transporter av cyklar. Geografiskt vänder sig Rentbike.se i första hand till Smålandsmarknaden.

– Vi ser det som en fördel att vi kan erbjuda olika typer av cyklar, både för dem som vill ta det litet lugnare på en elcykel, och för dem som vill testa att cykla litet tuffare i skogen.

I båda segmenten hoppas Växjö MTB på tyska turister som brukar besöka regionen. Överhuvudtaget känner man att det finns en ökad efterfrågan på att hyra cyklar. Företaget erbjuder även instruktörstjänster av den typ som företag köper till sina anställda i teambuildingsyfte. Daniel Evaldsson, licensierad personlig tränare och rutinerad MTB-cyklist, är den som lär ut färdigheterna.