Cykelturistveckan arrangeras i Kristianstad 2019

Cykelturistveckan arrangeras på en specifik ort en gång om året av de lokala kretsarna i Cykelfrämjandet. Den 5-10 augusti 2019 är det Kristianstad i Skåne som kommer att stå värd för evenemanget. 

Under veckan kommer det att finnas ett antal färdigpaketerade cykelrundor i Kristianstad som ger fina kultur-, natur- och matupplevelser längs vägen. Deltagare kan cykla hela veckan eller en enstaka runda. I start- och målområdet i Tivoliparken ska det byggas upp ett eventområde med aktiviteter för stora och små.

– Vi är väldigt glada att Cykelfrämjandet har valt Kristianstad och hoppas att det ska få många fler att upptäcka vår cykelvänliga kommun, säger kommunalrådet Pierre Månsson (L).

– I Kristianstads kommun ser vi Cykelturistveckan 2019 som ett avstamp för en fortsatt satsning på cykelturism. Vi är övertygade om att cyklisterna blir en viktig målgrupp för vår besöksnäring framöver, säger Ella Ekenberg som är evenemangssamordnare och projektledare på Kristianstads kommun.

Även Events in Skåne är engagerade i arbetet med Cykelturistveckan och samarbetar med Kristianstads kommun eftersom man ser cykelturism som ett viktigt område.

– Cykel är ett prioriterat fokusområde i vår strategi och CTV som event positionerar Skåne som en attraktiv cykeldestination, säger Pehr Palm som är vd för Event in Skåne.

I takt med det ökade intresset för miljö och hälsa har cykelturism blivit allt populärare runt om i världen. När cykelstråket Sydostleden mellan Växjö och Simrishamn invigdes 2016 var det med en tydlig målsättning att locka fler cykelturister till Sydsverige. För hundratals medlemmar i Cykelfrämjandet är Cykelturistveckan sedan 1983 en höjdpunkt på året. Nu vill Cykelfrämjandet växla upp arrangemanget ytterligare och väcka intresse hos ännu fler.

– Ambitionen är nu att tillsammans med Kristianstads kommun bredda utbudet i Cykelturistveckan och skapa ett arrangemang som vänder sig till alla som vill uppleva cykelglädje och turista i Kristianstad, säger Cykelfrämjandets projektledare Erik Svedin.

Läs mer om Cykelturistveckan här: www.cykelturistveckan.se